Ereğli den bahsetmiyorum zaten..
ama isdmr de büyük bir kac spekülatör var...Sığ kağıt .herşeyi yaparlar...piyasayı da iyi kullanırlar...İster inan ister inanma .senin bileceğin iş...Ama 27 senede bir çok örnek gördüm...Gubrede ve federal mongul da yaptıklarına bizzat şahit oldum geçmişte.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
İsdmr 28 kuruş tenettu verdiği zaman kagiti 2 kat götürdüler...Karlılıkla Ereğli'de isdmr de de hiç de iyi degildi..Bu kağıt Ereğli değil ..sığ kağıt ..bir anda gider bir anda düşer ..Bu kadar saf olmayin arkadaşlar...Piyasa falan hisse hareketi açısından kullanilan birer argüman.Dedigim gibi Ereğli değil bu kağıt.
Ne zaman halka açıklığı %30-35 olur ozaman Ereğli gibi hareket eder...bu halka açıklıkla hissenin hareketleri bazen çok agresif olur
Geçen hafta bir simulasyon yapmıştım 2026 ya kadar her yıl ortalama 100 bin tl lik hisse alıyorum, arada bir 10 bin lot blok alımım var, 2023 temettü öncesi. 4 yıl sonra Ereğli 90 TL olursa, ki komik bir rakam, benim temettüler ve bu yıllık alımlarım ile birlikte toplam servetim 10 kat artmış oluyor. Nerede ise risksiz bir getiri değil mi? Servet bazlı düşünürsek yani. Lot sayısına ve temettüye girmedim bile ki asıl mesele o.
İşler daha da kötü gitse bile ve hisse düşük temettü verse bu dönemde sorun olmuyor, çünkü düşük temettü ile daha da düşük fiyattan daha çok hisse alabiliyorsun. (işlerin sonsuza dek kalıcı bozulmasından bahsetmiyorum)
Sonuçta Ereğli 4 yılda 3 kat artarken, bileşik getiri ve aylık düzenli alımlar sonucu benim param 10 kat artıyor. 60 katta gözüm yok, yüksekten korkarım.
MAŞALLAH Sayın Mr Steel, ALLAH daha çok versin, sağlık sıhhat, huzur içinde, sevdiklerinizle harcamak nasip etsin. Hepimize de..
Zor anlardaki motivasyon kaynaklarımızdan birisiniz.. İlerleyen yıllarda bunun tekrar altını çizebilirim.
Yer İmleri