Sayfa 203/937 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon
Arama sonucu : 7495 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: ISKUR - İş Bankası Kurucu

1. Ortalamaya gore hisse cagirma hesabini baz alarak hesap yapalim
    İskur 757*210.000=159.000.000
    İsa 253*165.000=42.000.000
    İsb 13000*31.000= 403.000.000

Hissenin degerini ortslama degilde en sonki en yuksek rakamlardan alirsak, hisse adetlerinise tshmini yuvarlama olarak verirsek ; halka arzdaki kurucu ve imtiyszli hisselerin imhasi icin ortalama 700.000.000 ( eski para trilyon) ile iş bitiyor.

İş bankasinin deger 27.000.000.000 ( eski pars katrilyon) bankanin degerine gore cok komik rakamlar cikiyor.

Bence bizim bilmedigimiz ince bir ayrinti var ama bulamiyoruz.

Bu hesaplama sistemi bence adi hisseler icin gecerli . Bizim hisseler icin gecerli degil. Diiger turlu kurucununds imtiyazinda bir anlami yok .

2.  Alıntı Originally Posted by turkson Yazıyı Oku
    Ortalamaya gore hisse cagirma hesabini baz alarak hesap yapalim
    İskur 757*210.000=159.000.000
    İsa 253*165.000=42.000.000
    İsb 13000*31.000= 403.000.000

Hissenin degerini ortslama degilde en sonki en yuksek rakamlardan alirsak, hisse adetlerinise tshmini yuvarlama olarak verirsek ; halka arzdaki kurucu ve imtiyszli hisselerin imhasi icin ortalama 700.000.000 ( eski para trilyon) ile iş bitiyor.

İş bankasinin deger 27.000.000.000 ( eski pars katrilyon) bankanin degerine gore cok komik rakamlar cikiyor.

Bence bizim bilmedigimiz ince bir ayrinti var ama bulamiyoruz.

Bu hesaplama sistemi bence adi hisseler icin gecerli . Bizim hisseler icin gecerli degil. Diiger turlu kurucununds imtiyazinda bir anlami yok .
    Sonuna kadar katılıyorum bu hesaplama sistemi adi hisseler içindir hiç bir şekilde böyle bi hesaplama yapıp oldu bittiye getiremezler.
    Ytd.

3. Sayın fibonacci’den ricam yorumu kaldırmasıdır. Zira bu platform da ben de dahil kendisinin yorumlarını dikkate alan insanlar var bu yorum kafa karışıklığına neden olabilir. Saygılar sunar herkese iyi seneler dilerim.

4.  Alıntı Originally Posted by Ali Kütahya Yazıyı Oku
    Sayın fibonacci�den ricam yorumu kaldırmasıdır. Zira bu platform da ben de dahil kendisinin yorumlarını dikkate alan insanlar var bu yorum kafa karışıklığına neden olabilir. Saygılar sunar herkese iyi seneler dilerim.
    Geriye dönük bütün yorumlarımı lütfen okuyun..
    1......KURUCU hissede defaatle çağrı olmaz dememe rağmen "kurucuya çağrı" hesaplaması yapılıyor..Burada yanlış kimde?
    2.....A-B-C hisselerinde kottan çıkma,hisse birleşmeleri gibi durumlarda çağrı bir yötemdir.Uygulanır..Bu değişmez.Hatta daha dün KAP a halka açık ADANA-A-B-C hisseleri için 30 günlük çağrı fiyatlaması yapıldı...
    3......BU yapılacak veya kesin olur yazmadım.Hatta olamayacağını nedenleriyle açıkladım.Ama milyonda bir ihtimalde olsa görmezden gelemeyiz..
    4......Burada soru soran arkadaşlara kendi kıt bilgimle TTK da ve SPK mevzuatlarınca cevap vermeye çalışıyorum.Ama arkadaşlar sağolsun SAMANIN İÇİNDEKİ İĞNEYE ODAKLANIP ORAYI ÇEKİYORLAR.Ben mevzuatta yazanı buraya aktarıp ihtimalleri sıralıyorum..
    5.....Hatta son yazımda kafalar bulanmasın diye nezaketen noktayı koymuştum.Yine de mevzu çok kurcalandı..
    6......Kurucu sayfasında çoğu işB sahibi arkadaşlara soruları havada kalmasın diye yardımcı olmaya çalışıyorum.Ben olanı yazıp sonuna YTD ekliyorum...
    SONUÇ...
    A-B-C hisselerde imtiyaz olup olmamasına bakmadan ÇAĞRI yöntemiyle kottan çıkma UYGULANIR.Bu sadece bir yöntemdir...Vakıf imtiyazları ve Adana imtiyazları çağrı metodunda daha 1 aylık örnektir .
    AMA İş-A-B-C hisselerinde kesin bu kullanılır diyemem...
    Kurucuda yüzlerce kez ne olabileceği yazıldı.Çağrı uygulanmaz..
    SAYGILAR...
    KİŞİSEL GÖRÜŞÜMDÜR...YTD..YTD...

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by Ali Kütahya Yazıyı Oku
    Sayın fibonacci’den ricam yorumu kaldırmasıdır. Zira bu platform da ben de dahil kendisinin yorumlarını dikkate alan insanlar var bu yorum kafa karışıklığına neden olabilir. Saygılar sunar herkese iyi seneler dilerim.
    Fibonacci bu forumun en degerli. En iyi yol gostericilerinden ve en rasyonel kişisidir. Herseye akli selim ile bilgi ile yaklaşiyor. Yorumunu sil demek belki incitici bir durum olabilir. Kotu niyetle denilmedigi tsbiki biliyorum. Supem yok. Soyledigi de dogru sadece kanunda ayirt edici bi madde goremiyoruz. Belki biz bilmiyoruz belki kanunun eksikligi var ve bu udurum bizim için ilerde aleyhimize olacak. Burada konuşup + - ile tartismassak dogruyu ogrenemeyiz. Bunuda bilmek gerek. Sonuçta bizim hissemiz borsada tek. Eşi benzeri yok( konumu itibsriyle… degerini kasdetmiyorum.)

6. ustat o zaman bu hesaplamarina gore feraza isbtr bu kapanis fiyatindan alanlar zarar etti o zaman yaniliyorsam duzeltin.

7. haaa. birde 7 ocak meclis aciliyor kimi yerde SUBAT AYINI BEKLEYIN DIYO GEECEKTEN BIRSEY CIKACAK MI YOKSA SPEKULASYON MU BILGISI VE GORGUSU OLANKAR VAR MI

8. insaAllah temcit pilavina donmez

Sayfa 203/937 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •