Sayfa 203/1006 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    dolar 3,5 tl ilk gördüğü tarih
    2016 yılının kasım ayı.
    TL nin TR de faizi varda doların faizi yok mu %6.5 faizi var...Hesaplara bunuda katmak lazım...

2. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    TL nin TR de faizi varda doların faizi yok mu %6.5 faizi var...Hesaplara bunuda katmak lazım...
    Dolar eurobond yapılmış ise emlak ve tl faizini tokatlar ama eurobond'u ya herkes bilmiyor ya da vadesinden/beyan olayından gözü korkuyor milletin.

6.5% üzerinden vergi verildikten sonra bile 4.5% gibi bir şey kalıyor ki, bu öyle vadelideki gibi 3 ay, 6 ay değil, yıllarca sürüyor.

Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Lafı uzatmaya gerek yok aynı dönemde bende tl de yakalandım. Tl de kaldım. Bu arkadaş hadi benden yüzde 10 daha fazla kazansın.
    Bir büyüğümün dediği gibi tl illüzyondur
    Dolar bir hareket yapar arkasından el sallarsın.
    Aynen öyle, en büyük korkum dolar fişeklerken TL'de kalmak. Dolar gerekirse 20 sene yerinde saysın, yine dolar alırım TL yerine. Olay güven olayı. Ülkeye güvensem böyle düşünmezdim tabi.

ytd

4. Aslına bakarsanız dolar da bir ilüzyon..mesele dalgaları yakalayabilmekte...

Bazen faizler dalgalarda tepeyi oluşturuyor, bazen borsalar, bazen kereste, bakır, bazen altın...

Durağanlık bir ilüzyon, sürekli dinamik olmak gerek..çiftçiden buğdayı/samanı/yoncayı 1 TL den alıp istifleyip, 6 ay sonra 3 TL ye çakan tüccara TL bir ilüzyon dense, algılamaz, ya da pamuğu tarlada daha bitmeden selem yapıp çiftçiden alan, yazın pamuk fiyatları 5 e katladığında satan tüccara, aga iyi forward yapmışsın desen mevzuya giremez..

Durağan her şeyi enflasyonla erozyona maruz bırakma, uzun vadede sıfırlama ekonomisi bunun adı....bir tür anti mirasçılık, hissettirmeden...

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Dolar eurobond yapılmış ise emlak ve tl faizini tokatlar ama eurobond'u ya herkes bilmiyor ya da vadesinden/beyan olayından gözü korkuyor milletin.

6.5% üzerinden vergi verildikten sonra bile 4.5% gibi bir şey kalıyor ki, bu öyle vadelideki gibi 3 ay, 6 ay değil, yıllarca sürüyor.

Aynen öyle, en büyük korkum dolar fişeklerken TL'de kalmak. Dolar gerekirse 20 sene yerinde saysın, yine dolar alırım TL yerine. Olay güven olayı. Ülkeye güvensem böyle düşünmezdim tabi.

ytd
    büyük çoğunluğun hislerine tercüman olmuşsunuz. Özellikle 94 ve 2001 krizinde olanlara bakılınca birçok kişide TL de durmak endişe veriyor. 2002-2013 arası biraz kırılan döviz biriktirme alışkanlığı 2015 den itibaren tekrar gündemde.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    büyük çoğunluğun hislerine tercüman olmuşsunuz. Özellikle 94 ve 2001 krizinde olanlara bakılınca birçok kişide TL de durmak endişe veriyor. 2002-2013 arası biraz kırılan döviz biriktirme alışkanlığı 2015 den itibaren tekrar gündemde.
    Nerede durduğuna bağlı dostum.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Arkadaşlar işcepte ppz (azimut portföy para piyasası fonu) bozdurmaya veya almaya izin vermiyor. Başka bankalarda aynı sorunu yaşayan var mıdır? Aynı zamanda eil, fil gibi diğer para piyasası fonlarına da izin vermiyor. Sadece kendi ppf fonu 801 aım satımına izin veriyor...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    2011 martda emekli oldum, 51 yasinda..

Ilk emekli maasim 600 kusur dolar idi...

Aradan 10 yil gecti 300 dolarlara indi

Beni bu durumlara dusurenler utansin...

Olanlar oldu....

https://www.youtube.com/watch?v=v3qv7joR7FY

Syg,
    Bu durum karşısında yılların duayen araştırmacı gazetecisi Ahmet Hakan, büyük bir Türk düşünürü karşısında "Dolarla mı maaş alıyorsunuz" sorusuyla ikna olmutu...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 203/1006 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •