Sayfa 203/1002 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

1.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Ben bugüne kadar hiç bir sağ partiye oy vermedim. Fakat bu kez gerçekten AKP ye oy vereceğim ! nasıl olsa damarlarıma kadar ben ve benim gibiler ezilmişliği hissediyoruz, geri kalanlar demek ki çoğunluk kesim. O halde bu adamlar doğru yolda olmalı ki millet '' eziyetten '' memnun. Benim zaten yanacak bir top çıram kalmış varsın yansın. Televizyonlardaki müge ve benzeri proğramlarda köylüler kavga esnasında - devletten haksız aldıkları maaşları - ihbar etmekle birbirlerini tehdit ediyorlarsa , memur ve diğer sabit ücretlilerin neden ezildiği ortada. Göçmeninden , hak etmediği halde uyduruk raporlarla engelli, sosyal yardım, hatta şehit çocuğu bursu vb. adlarla adeta taban yattığı yerde maaşa bağlanmış. Seçimden kim korkar , Kılıçdaroğlu korkar elbet. Adama yarın gel seni Cumhurbaşkanı yapalım desen bir mazeret bulur kaçar. Batmış geminin kaptanlığını göze alamıyorsanız partiyi de bırakıp gideceksiniz. yetenekli yüzlerce genç var.
    Siz bunlari ciddi mi yaziyorsunuz ?

CHP ve Kilicdaroglu ile ne sorununuz oldu ki sizin ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşçimiz de memurumuz da toplu sözleşmelerden sonra halinden memnun
    https://www.indyturk.com/node/421096...EcjzRo.twitter

Adam haksız mı !!..Herkes halinden memnun olmasa adam 20 yıl da nasıl iktidar oldu!!!! Sonuna adamla ilk kez aynı fikirdeyim....

3. Bu yav şak Robin Brooks ( 5,5 Robin) hala TL nin değer kaybı iyidir diyor. Bizimle bozmuş kafayı… Neymiş kurdaki devalüasyon ile ihracat artışımız bire bir koreleymiş

4. İstanbul’da su idaresi kazdığı çukura düşen olmadığı sürece asfalt dökmemeye devam ediyor .

İki farklı ilçede sokağımda aynen bu oluyor .

Yağmur yağacak çamurlar içinde evlere gireceğim teşekkürler ak parti

Sn wasaban senin elektrik fiyatın kullandığın benzin ödediğin vergi şu bu misal yüzde 50 arttı ama dolar yüzde 50 artmadı matematiksel olarak geçen yıl 1000 liraya yaptığın üretimi 1500 liraya yaparsın dolar bazında ise geçen yıl misal 7.5 kurdan dolardan maliyet yap dolar yüzde 20 artsın 133 dolardan bir anda maliyetin 170 dolara çıkar.Bakın ithal hammaddenin artışını hesaba katmadım o zaten her ülke için geçerli.Bu 35 dolarlık maliyeti ihraç ederken yansıtamazsın adam gider bengladeşten alır,ya da bizimkiler üretimden vazgeçer ithal eder.Sanırım son 1 puanlık faiz indirimi ihracatçıların baskısı nedeniyle oldu.Aslında acı ama matematik bunu gerektiriyor.Dolar üstüne yapılan baskı dikiş tutmaz.Bize yansıması hayat pahalılığı olacak,zaten büyük buhrandayız diye aylardır yazıyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Siz bunlari ciddi mi yaziyorsunuz ?

CHP ve Kilicdaroglu ile ne sorununuz oldu ki sizin ?
    Ben biraz önce yazacaktım, yazdım yazdım sildim ama sizin mesajınızı görünce dayanamadım şimdi yazacağım.

Baykal'ı hala milletvekili olarak partide tutmak çok büyük hatadır. Daha yazarım, kırarım dökerim de neyse frenleyeyim kendimi burada.

Şunu da ekleyeyim, bu sefer de CHP iktidar olamazsa şuçu hiç başka yerde aramasınlar.

Sen ucuza dünyanın ev kredisini pompalıyorsun,piyasada dolaşan para bir anda katlıyor,ama üretim aynı,e doğal olarak herşeyin fiyatı iki katına çıkıyor.Doğal olarak üreticinin maliyeti de iki katına çıkıyor,ama ihraç ederken dolar iki katına çıkmadığından arada kazık yiyorsun,rekabet gücün artmıyor.Aslında ilk günah para basmak,sen öyle ya da böyle binbir yolla para basarsan sabit gelirli fakirleşir.Aslında gavurun dediği doğru da biz teşhisi tam anlıyamıyoruz,aslında 40 yıl öncesinin çini olduk bile haberimiz yok.Yeni misyonumuz bu.

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sen ucuza dünyanın ev kredisini pompalıyorsun,piyasada dolaşan para bir anda katlıyor,ama üretim aynı,e doğal olarak herşeyin fiyatı iki katına çıkıyor.Doğal olarak üreticinin maliyeti de iki katına çıkıyor,ama ihraç ederken dolar iki katına çıkmadığından arada kazık yiyorsun,rekabet gücün artmıyor.Aslında ilk günah para basmak,sen öyle ya da böyle binbir yolla para basarsan sabit gelirli fakirleşir.Aslında gavurun dediği doğru da biz teşhisi tam anlıyamıyoruz,aslında 40 yıl öncesinin çini olduk bile haberimiz yok.Yeni misyonumuz bu.
    Piyasaya verilen paranın karşılığı üretim yoksa, dediğiniz gibi enflasyon alır başını gider…..

Küreselin bize biçtiği misyon ; askeri güç, lojistik merkezi, mülteci yuvası ve ucuz işçilik… Akape de birer bir bu misyonu üstlenmiş

Sayfa 203/1002 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •