Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Valla benim gibiler için kiracı olmak çok zordur..çok rahat olman lazım...zaten değişikliği sevmem...3-5 senede bir ya artış oranı, ya ben oturacağım vs taşınmak zorunda kalırdım.
Allah iyi bir kiracı nasip etti...10 yıldır oturuyor..o da benim gibi herhalde...bu yıl %11 zam yaptım...zam yok, yoksa çakıyorum deseydi, tamam derdim herhalde...şimdi yeni kiracı İçin ilan ver, görüş, hırlı mıdır hırsız mıdır...zaten kriz ortamı...üf, tam sıkıntı.
Ben de evlendikten beri kiracıyım ama biraz kendi tercihim biraz da bu fiyatlardan ev almak işime gelmiyor...
İlk evim Erenköy İnönü Cad.deydi...2001 den 2012 ye kadar oturdum...Sonra ev sahibi evi satacağım dedi (ki sattı) ben de istemiye istemiye çıkmak zorunda kaldım...Yoksa memnundum evimden ve semtimden...
2012 den beri de Ümraniyeye bağlı Soyak Yenişehir Şelale Evlerindeyim...İşime çok yakın diye ve de site olarak tam aradığım özellikte (çocuk 5 yaşındaydı taşındığımda) olduğundan taşındım buraya...Çocuğun okulu da yakındı (ilkokulda 200 mt idi) hala da yakın sayılır (2-3 km)...Yine memnunum evimden...Ve evsahibim de çok anlayışlı...Anlaşıyoruz bi şekilde...Çık evi satacam demediği müddetçe çıkmam...
Çok değişikliği sevmem ben de ehlikeyf biriyim...Ama kiracılığın tek kötü yönü hep diken üstünde oturmak ya birgün çıkmak zorunda kalırsan diye...Umarım olmaz anlaşıp gideriz...
F-35 Programı Direktörü Fick:
"Biz bir yıldır sessiz ama bilinçli bir biçimde tüm parçalar için alternatif üreticiler bulmak üzere harekete geçmiştik.
Türkiyenin ürettiği parçaları temin edeceğimiz alternatif üreticiler bulundu."
Bu programdan bile atıyor adamlar bizi...
asla çıkmak zorunda değil, bütün yasalar kiracıdan yanadır.. mal sahibinin en haklı durumunda bile minimum bi yıl sürer kiracıyı çıkartmak.. kiralar ödenmiyorsa yada kendi oturacağı ilk evini satın almış bi mal sahibi olsan bile çıkartamazsın kiracıyı.. almayadan gelen oğul, çorumdan gelen baba falan, bunlar gerekçe bile değil günümüzde..
buna mukabil kiracı çıkmak istiyorsa, bunu engelleyecek hiç bi sözleşme hiç bi yazılı taahhüdün hükmü yok.. mesela 5 senelik sözleşme yaptın, erken çıkarsan şu kadar tazminat ödersin diye sözleşme yapmış olsan bile, kiracı çıkmak istediği zaman çıkar ve herhangi bi tazminat ödemez.. sadece 'yeni kiracı bulma makul süresi' diye bi süre vardır (2 ay yada en fazla 3 ay) çıkma bildirimi yaptığı andan itibaren sadece bu 2 aylık kirayı alma hakkı vardır mal sahibinin- yargıtay içtihatları bu şekilde
Yer İmleri