Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 206/949 İlkİlk ... 106156196204205206207208216256306706 ... SonSon
Arama sonucu : 7586 madde; 1,641 - 1,648 arası.

Konu: SILVR - Silverline Endüstri

1.  Alıntı Originally Posted by kemosabe Yazıyı Oku
    12, 13, ya da 14... Bence kar degerinden ( tabii ki rasyolar icin onemli) cok daha onemli olan surdurebilirlik ve guven sorunu... O tarihte 5 milyonluk marka degeri ile yeni bir sayfa acacagi algisini yaratmisti, kotu siciline karsin... Kar 10 geldi degildi o zaman kagida ilgi, bundan sonra +5 ile hep daha iyi gelecegi beklwntisiydi... Acaba ile 1.4xlara takilan kagit kiytiriktan bir 3 aylik bilanco ile tabana oturmustu... Sonrasi malum, ver elini 0.8xler...yani anllatiginiz kadar basit degildi durum sayin kurtdere... Simdi yeni bir sayfa acilacak gibi duruyor, yeni bastan, saglam bir hikaye de var elimizde cok sukur... Dolayisiyla karin 12ya da 13 olmasindan cok belirleyici olan kagidin yeni tavri ve tarzi ( brut kar marjlari# yukselen karlilik, kapatilan borclar, temettu beklentileri vs..) gelecegin bu hikayeleri satin alinacak umuyorum ki... Endisem ise 9 ay kdv tesviginden yararlanan tum hisselerin performansi muthisti bu yil sonra buyume de iyi geldi borsa sirketlerine...ya gelecek yil?.. Gelecek yilin ya da sonrasinin hikayesi satin alinabilir pekala, en azindan ben kendi adima oyle yapiyorum...neden bir vesbe olmasin ki(performans acisindan)...yaniti ise zaman verecek, gkrecegiz bilqncolari, temiz bir sayfa actigini iste o zaman guven tesis edilecek ve iyi seyler olacqk...ancak soz konusu silvirsa her zaman temkinli olmak gerekir...bakin daha bir iki hafta once uc! Uc! Nidalari atiyordunuz ama reel yasam baska bir yere getirdi bizleri...elbette ederini bulqcqk bir gun inaniyorum yedigim onca tokada ragmen...ama 12 13 kar acikladi# ben sen soyluyorum diye degil, yeniden guven tesis edip yatirimciyla baristiginda... Selamlar# bol kazanclar...yatirim tavsiyesi degildur...
    teşekkürler.hep birlikte uçup uçmadığını göreceğiz.benim gördüğüm birleşme sonrası düşen giderler ve satış gelirlerindeki ortalama % 50 artış pozitif gelişmeler.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by kemosabe Yazıyı Oku
    12, 13, ya da 14... Bence kar degerinden ( tabii ki rasyolar icin onemli) cok daha onemli olan surdurebilirlik ve guven sorunu... O tarihte 5 milyonluk marka degeri ile yeni bir sayfa acacagi algisini yaratmisti, kotu siciline karsin... Kar 10 geldi degildi o zaman kagida ilgi, bundan sonra +5 ile hep daha iyi gelecegi beklwntisiydi... Acaba ile 1.4xlara takilan kagit kiytiriktan bir 3 aylik bilanco ile tabana oturmustu... Sonrasi malum, ver elini 0.8xler...yani anllatiginiz kadar basit degildi durum sayin kurtdere... Simdi yeni bir sayfa acilacak gibi duruyor, yeni bastan, saglam bir hikaye de var elimizde cok sukur... Dolayisiyla karin 12ya da 13 olmasindan cok belirleyici olan kagidin yeni tavri ve tarzi ( brut kar marjlari# yukselen karlilik, kapatilan borclar, temettu beklentileri vs..) gelecegin bu hikayeleri satin alinacak umuyorum ki... Endisem ise 9 ay kdv tesviginden yararlanan tum hisselerin performansi muthisti bu yil sonra buyume de iyi geldi borsa sirketlerine...ya gelecek yil?.. Gelecek yilin ya da sonrasinin hikayesi satin alinabilir pekala, en azindan ben kendi adima oyle yapiyorum...neden bir vesbe olmasin ki(performans acisindan)...yaniti ise zaman verecek, gkrecegiz bilqncolari, temiz bir sayfa actigini iste o zaman guven tesis edilecek ve iyi seyler olacqk...ancak soz konusu silvirsa her zaman temkinli olmak gerekir...bakin daha bir iki hafta once uc! Uc! Nidalari atiyordunuz ama reel yasam baska bir yere getirdi bizleri...elbette ederini bulqcqk bir gun inaniyorum yedigim onca tokada ragmen...ama 12 13 kar acikladi# ben sen soyluyorum diye degil, yeniden guven tesis edip yatirimciyla baristiginda... Selamlar# bol kazanclar...yatirim tavsiyesi degildur...
    borsada temkinli olmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.zira bu yıl içinde temkinli duran bir arkadaşım % 50 kazandı, radikal davranan diğer arkadaşım % 300 kazandı.bu durumda inandığım hisseyi alıp sonuna kadar beklerim,inanmıyorsam hiç almam.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

4. Silver pazarlamanın net kar marjının % 1,5-2 aralığında,silverline end.nin ise net kar marjı % 6 olduğuna göre karın pazarlama şirketine aktarıldığı yorumları doğru değildir. Güvensizlik olgusu da bana göre yersiz.kayda değer kar etmemesine rağmen sılvr tarzında bir çok hissenin bir yıl içinde % 200-400 arası prim yaptığı görülüyor.oysa hissemizde sermayenin % 30.6 sı kadar net kar var.bu hissede karlılığın ‘sürdürülebilir’olmasını beklersek atı alan üsküdarı geçer. 12-14 milyon kar bekliyorsak, 240 mn. Satış geliri olan bir şirketin piyasa değeri 75 mn.larda durmaz. 2016/4.ç zarar etmesine rağmen,yıllık karı 1,8 mn. Olmasına rağmen hisse 1.10 dan başladığı hareket kötü bilançoya rağmen 1.50 lerin üzerinde tutunmayı başarmış.bu şu anlama gelebilir ‘gelecekteki iyi bilanço beklentisi’.

5. Takastaki ana malı taşıyan iş yatırımın son günlerde daha fazla satış yapmaması sattıklarını da 1-2 gün içinde geri alması bir işaret olabilir.satıcının kalmadığı bir hissede fiyat nereye gider.
    Iş yatırımın yoğun satış yaptığı hisselerde,satış kesildiğinde sözkonusu hisselerde hisse fiyatlarının nereye gittiği iyi izlenmeli (piyasa değeri 500 milyonun altındaki şirketler incelenmeli).

6. Büyümesi yüksek cari açık verilerek forse edilmeye çalışılan türkiye ekonomisinde ‘sürdürebilirlikten’ bahsetmek mümkün müdür? Bu durumda türkiye borsasında işlem gören şirketlerde sürdürebilirlik aramak ne kadar mantıklıdır?

7. Is Bankasi Amiral gemisidir. Uzun suredir de 2.8 ile 4, 3 arasinda gider gelir, kagittaki devinimi saglar ama daha cok da kontrol eder.Adeta "agir olun arkadaslar ben buradayim"demektedir. Uzun sureli analizlerde gorebilirsiniz tavrini... Kisa donemde ise zararina satmaktan hoslanan bir mazosistmis izlenimi verebilir, bu yuzden...Degerli analizilerinizi ve zaman zaman farkli gorus ve bakis acilari getirdiginiz mesajlariniz icin kendi adima tesekkur ederken, kagida girdiginiz ve adeta milat kabul ettiginiz 9 aylik bilanco donemini degil de topigin eski sayfalarini karistirirsaniz(en azindan yilbasindan bugune) kafanizda yeni degerli gorusler olusturabilecegi kanaatindeyim nacizane... Hos bizim kagitlarimizda spekulator filan yoktur her sey tam rekabet piyasalarinda, iktisat kitaplarindaki kabuller dogrultusunda islemektedir, ama siz yine de bir goz atin derim ben goz ucuyla da olsa... Takas analizleri konusunda ise Mastori Ustad uzun donemli neredeyse tek otoritedir... Aradaki kucuk takas degisimleri de dahil asla gozunden bir sey kacmaz...Kimin maliyeti nerede kalmistir, kagida giren nerede yakalanmistir gayet iyi hesaplar... Onun komplo teorileri tadindaki, Muslum Baba sarkilarini aratmayan karamsarliktaki (nereden ciktiysa artik, kime goreyse, bakin siz de ne kadar karamsarsiniz memeleketin ekonomisi ile ilgili, neyse...) alabildigine bilimsellikten uzak yorumlarina da goz atmak farkli bir isik yakabilir, kimbilir?Ornegin ben nesnellikten uzak bulup yorumlarinizin coguna katilmasam da satir satir okuyorum mesajlarunizi... Farkli, goremedigim bir seyler yakalayabilir miyim, acaba diye... Bir nevi is korlugune dusmeyeyim diye...
    Memlekete gelince o iste baska bir hikaye...Bir bakmissiniz sicak para akmis, ya da gelismekte olan piyasalarda konjonktur lehimize donmus... Bilemezsiniz, kaotik yasam onunuze neler sunar, bilemeyebilirsiniz, ama en dogru tahmin, strateji ve yaklasim ise fark yaratacaktir...Onun derdindeyiz hepimiz de zaten... Savaslar, gerilimler, brexitler bile goz ardi ediliverir, bazen... Yeter ki hikaye olsun pesinden kosulacak...Memeleketin yapisal sorunlarina cozum bulanamadigi ya da yapisal reformlarin yapilacagina guven tesis edilmedigi de surece de piyasaniz dolar bazinda belli bir bandin icin de gider gelir, ah ah neydi o 2013 zirvesi deyip hayiflanmak duser bize de...Hikaye ve guven tesisi her seydir demek isterim ben yeniden izninizle yeniden...O yuzden derecelendirme kuruluslari not artirimina gittiginde poyasalar cosuverir ya da tam tersi... Aslinda Ayse teyzemin filesinde cok sey degismemektedir, ya da reel yasam ve sanayi cosmamistir, ama yeni bir hikayedir konusulan artik...Ooo Turkiye yapisal reformlarini yapiyor, petrol dusuyor, cari acik dusuyor gibi...Ya da artik Silvir yeni bir sayfa acti, brut kar marjlari goz kirpiyor, birlesme sirketteki genel yonetim giderleri ve operasyon maliyetlerini dusurecek gibi... Bizim de guclu bir umudumuz var artik... Ve zaman da azaliyor, omrumuz olursa yasayip gorecegiz...Ama sozkonusu Silvirsa, kalkaninizi yqninizdan ayirmamanizi oneririm ben...Piyasa cosarken bile denizci cipasini inadina kaldirmaz, ekrana kufreder durursunuz (spekulatorsuz tahtalarda boyle mi olmaktadir, kariyla uyumlu bir hareket midir bu acaba?) Bol kazanclar...Yatirim tavsiyesi degildir...

8. Ben hisse seçerken 6 ay sonrasını tahminleyerek yatırım yaparım.aldığım hisseleri 2-7 arasında mutlaka satarım(istisnalar hariç).sılvr i ağustos başında aldım,yarısını 2017/3 bilanço sonrası verdim.
    Bir hisseyi 7 aydan fazla tutarsanız , yılı kaybetme tehlikesi yaşarsınız. Ve bu durum psikolojinizi öyle bozar ki ! Başlarsınız karamsar düşünmeye ! Aracı kurumların maliyetlerinin ne olduğundan kimsenin maliyetini bulamazsınız.bunları yazanlar masal anlatır ancak.

Sayfa 206/949 İlkİlk ... 106156196204205206207208216256306706 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •