Riva arazisi ile ilgili olarak, aşağıda linki bulunan bir web sitesinde şöyle bir yazı var. Şimdi bu yazıya binaen, bilenler varsa yazmasını rica ediyorum.
1. Riva'daki toplam sekiz parselde bulunan arazinin 63,3 milyon TL'ye satıldığını duyurulduğu ve satış öncesi hazırlanan değerleme raporuna göre arsaların toplam değerinin 63.216.103 TL olup olmadığı ile ilgili olarak birileri tarafından SPK'ya başvuru, suç duyurusu oldu mu hiç ve bununla ilgili bir gelişme var mı ? Bununla ilgili piyasanın bilmediği bir gelişme varsa, ama birileri bir şeyler öğrendiyse, kısa zaman önceki yukarı tırmanışın bir sebebi de bu olabilir mi ? Nitekim 225 dönüm gibi bir miktardan bahsediliyor. Nerden baksan 500 milyon gibi bir rakam eder diye düşünüyorum.
2. Şirket açıklamasında, satış ile ilgili olarak ayrıyeten; Sardes Gayrimenkul'ün ,Yapı Kredi Koray'ın nihai ana ortaklarından Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş.'nin bağlı ortaklığı olduğu belirtiliyor. Ben ne şirket web sitesinde ne KAP'da ne de başka bir yerde YKGYO'nun ortaklık yapısını incelediğimde ortakları arasında, Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş diye bir ortak göremiyorum. Ortaksa, ortaklıktaki payı nedir. Sonra Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş. bağlı ortaklığı Sardes Gayrimenkul'deki payı nedir ? Bu konularla ilgili bilgisi olan var mı ?
http://www.borsagundem.com/piyasa-ek...a-arazisi/8109
'''....satış öncesi hazırlanan değerleme raporuna göre arsaların toplam değerinin 63.216.103 TL olduğu duyuruldu. Değerleme raporunun güvenilir olmadığı yönünde bir kaygının olması halindeyse söz konusu durumun açıklığa kavuşması için SPK’ya bildirimde bulunulması şüphenin giderilmesi açısından doğru bir yol olacaktır. Kurul konuyla ilgili yapacağı araştırma neticesinde yatırımcıların şüphesini giderebilecektir. Anılan tarihte yapılan açıklamada arsaların Sardes Gayrimenkul'e satılacağı belirtilmişti. Aynı açıklamada Sardes Gayrimenkul'ün Yapı Kredi Koray'ın nihai ana ortaklarından Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş.'nin bağlı ortaklığı olduğu belirtilmişti. Hissenin fiyat hareketi takip edildiğindeyse son iki yılda taban seviyelerde işlem gördüğü gözlenmekte.... ''
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri