Sayfa 206/1001 İlkİlk ... 106156196204205206207208216256306706 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 1,641 - 1,648 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

1. Mani olmuyorum düzeltiyorum.

Yabancı oranına.

Yabancı para cinsinden endeks üzerinden bakılır.

TL endeks size Yabancı satınca ne oluyor fikir vermez.

Neden?

Çünkü Yabancı mal satınca tl endeks bakmaz. Eline de tl almaz. Dolar bazlı bist e göre al sat yapar ve satar satmaz eline döviz alır.

Ben de artık Yabancı yatırımcı yim. Tl den cüzzam gibi kaçıyorum çünkü bir işime yaramıyor.

Yani bu grafik yanıltıcı çünkü endeks değeri x100/try değil, x100/usdtry olmalı yoksa Yabancı satıyor endeks artıyor algısı oluşturuyor oysa benim dediğim şekilde baksa idik öyle bir durum olmadığını görecek idik.
     Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    tartışmaya münakaşa etmeye gerek yok .
    bir iddiam da yok.
    bilgi amaçlı yabancı takas oranını paylaşıyorum.

ister gözucuyla bakasın.
    istersen bakmazsın.

bakmak isteyenlerede mani olmazsın.

2.  Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Çok teşekkürler, hallettim
    Deneme amaçlı 50000 lira ile açayım dedim tutarı girdikten sonra bana 16 oran verdi

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Mani olmuyorum düzeltiyorum.

Yabancı oranına.

Yabancı para cinsinden endeks üzerinden bakılır.

TL endeks size Yabancı satınca ne oluyor fikir vermez.

Neden?

Çünkü Yabancı mal satınca tl endeks bakmaz. Eline de tl almaz. Dolar bazlı bist e göre al sat yapar ve satar satmaz eline döviz alır.

Ben de artık Yabancı yatırımcı yim. Tl den cüzzam gibi kaçıyorum çünkü bir işime yaramıyor.

Yani bu grafik yanıltıcı çünkü endeks değeri x100/try değil, x100/usdtry olmalı yoksa Yabancı satıyor endeks artıyor algısı oluşturuyor oysa benim dediğim şekilde baksa idik öyle bir durum olmadığını görecek idik.

o zaman dolar bazlı
    bir yabancı takas oranı paylaş da görelim
    nasıl bir oran çıkıyor karşımıza.

kerameti nedir bir öğrenelim?
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    https://www.memurlar.net/haber/10452...toku-erir.html

30 MİLYAR DOLAR BOZDURULUR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun döviz stokçusu şirketlere kredi verilmemesi için aldığı yeni karar önümüzdeki hafta (1 Kasım'dan itibaren) uygulanacak. Yeni mali kurala göre; bankalarda 10 milyon lira ve üzeri döviz varlığı olan ya da cirosu ile aktif büyüklüğünün yüzde 5'i kadar dövizi bulunan şirketler TL cinsi ticari kredi alamayacak. Bu şartı taşımayan şirketler, ihtiyaç duydukları finansmanı stoklarındaki dövizi bozdurarak karşılayacak. Bu zorunluluk nedeniyle şirketlerin bankalardaki döviz stokunun 20-30 milyar dolar azalma bekleniyor.

Merkez Bankası, 18 Ekim'de aldığı kararla TL'ye destek için bankalara yeni bilanço hedefi koydu. 1 Ocak 2023 tarihinde uygulaması başlayacak yeni düzenleme, bankalara mevduatın yüzde 60'ını TL, yüzde 40'ını döviz olarak tutma hedefi getiriyor. Buna göre bankalar, Türk lirası mevduatın toplam mevduat içindeki payını esas alan hedefe göre menkul kıymet (hazine bonosu) tesis edecek. Bu oranları tutturmayan bankalar, toplam mevduatının yarısını aşan döviz miktarının yüzde 5'i kadar fazladan menkul kıymet tesis etmek zorunda kalacak.

Piyasalar hafta başından bu yana "daha ılımlı bir Fed"i fiyatlarken, piyasalardaki dolar baskısı azalmaya başladı. Buna ek olarak mevsimsel etki nedeniyle önümüzdeki birkaç ayda dolara ihtiyaç azalacak. Çünkü, küresel ticaretin yüzde 70'inin döndüğü kuzey yarımküredeki ekonomik aktivite; tarım ve turizm başta olmak üzere birçok sektörün yavaşlıyor.

Dolardaki (olursa) gerilemenin veya Kuzey Avrupa ülkelerindeki resesyonun bize nasıl olumlu etki yapacağını anlayamadım. Yani Avrupa az ithalat yapınca bizim ekonomi daha mı iyi olacak?

Bu yazıyı Batirel mi kalem almış?
    Memurlar net ilk zamanlar memur haklarını savunan koruyan bir oluşumdu. Zamanla her stk gibi onlarda iktidarın dümen suyuna girdiler
    Herkes gibi yalama yarışına katıldılar.
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Yılbaşından sonra max. Yüzde 40 döviz yükümlülüğünü sağlayamayan bankalar dövizden kurtulmak için dolara eksi faiz verir mi?

Bu durumda kasa ve hırsızlık sektöründe canlılık beklemeli miyiz?
    Akbank muhtemelen TL bazlı yüzde 9 a bono alacağıma vadesi gelen sendikasyonunu ödemeyi tercih etti.

Diğer bankalar da yeni yıla hazırlık için aynı işi yaparsa dışarıdan dolar bulunmak yerine tersine dolar kayıpları oluşmaz mı?

Halbuki banka porföyündeki dolarlar zaten MB nın dolar rezervinde değil miydi?

Yani bu hamle ile gelen olmadığı gibi giden de olabilecek yorumu yapılabilir mi?

Diğer yandan bankalar mudilerine dolar satmaları için baskı yapamayacağına göre yüzde 9-10 ile bono alarak ileri yıllarda da zarar mı yazmalarını kabullenecek?

Ya da sendikasyonlarını erkenden ödeyecekler... MB nın veya Hazinenin istediği de bu mu acaba?

Hangisini tercih edebilirler?

Hangi senaryoda doların seyri ne olabilir?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Akbank muhtemelen TL bazlı yüzde 9 a bono alacağıma vadesi gelen sendikasyonunu ödemeyi tercih etti.

Diğer bankalar da yeni yıla hazırlık için aynı işi yaparsa dışarıdan dolar bulunmak yerine tersine dolar kayıpları oluşmaz mı?

Halbuki banka porföyündeki dolarlar zaten MB nın dolar rezervinde değil miydi?

Yani bu hamle ile gelen olmadığı gibi giden de olabilecek yorumu yapılabilir mi?

Diğer yandan bankalar mudilerine dolar satmaları için baskı yapamayacağına göre yüzde 9-10 ile bono alarak ileri yıllarda da zarar mı yazmalarını kabullenecek?

Ya da sendikasyonlarını erkenden ödeyecekler... MB nın veya Hazinenin istediği de bu mu acaba?

Hangisini tercih edebilirler?

Hangi senaryoda doların seyri ne olabilir?
    %9 10 yıllık bono almak aşırı riskli oldugu için bu yola basvurmuslar anlasılan ,ilerde 12 lere cıksa ,zararı siz dusunun

Yeni kimlik kartıyla mobilden acan varmi akbank hesabi.

Akbank fışkırta fiskirta bitiremedi parayi yeni/ eski musterisine emekli 7500₺ promosyonu verdi, %29 mevduat ,sendikasyon kredisini de odedi .

Sayfa 206/1001 İlkİlk ... 106156196204205206207208216256306706 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •