Ortak seninde öngörün doğru olabilir ama hissenin geriye dönük hareketlerini az çok hepimiz öğrendik o yüzden dedim.
İnşallah olmaz ama bu hisse düşmeye başladı mı durmuyor namussuz.
Geçenlerde söylediğim gibi artık bu hisse için ne alım yaparım ne de satım.
İyice paranoyak yaptı bizi Gübretaş.
Bugün yapıkredi yatırım en az tercıh ettıkleri listesine akenerji gubre bırde tumosanı eklemiş.en fazla kaybettiren tabiki gübre
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Malı aşşağı fiyatlardan birilerine peşkeş çekiyorlar... ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yöneticileri görmüyormusun ortak hiç yüzlerinde asıklık var mı yok...niye yok çünkü adam düşünüyor fabrika % 75-80 kapasite kullanım oranıyla çalışıyor üretiyor satıyor elde kalan mal yok...yönetici görevini yaptığını düşünüyor onu şu kadar kar yapacaksın diye sıkıştıran var mı yok ucuza gübre verince çiftçi kurtulacağını düşünen tipler var öyle oluncada adamlar kendini başarılı görüyor....sen hiç çiftçinin ucuz gübre aldık bu sene yüzümüz güldü dediğini duydun mu veya tüketici bu sen ucuza gübre yüzünden bizde ucuza sebze meyve yiyoruz diyen yok.....bu hükümet sorunların kaynağına inmiyor hep gündelik düşünüyor tarım konusunda ve sorunların büyük kısmı duruyor.....en basiti vatandaş olarak ben ucuza sebze meyve et yiyemiyorsam bana göre tarım bakanlığı iş yapmıyor anlamı taşıyor benim boş laflara karnım tok.....çiftçininde durumu aynı....
Ortak söylediklerinde haklısın hep aynı şeyleri tekrarlıyoruz ama sonuç yok fakat son 1 aydır Tarım faaliyetleri daha fazla gündeme gelmeye başladı. Enflasyona direk etkisinden dolayı sebze meyve et süt fiyatlarını muhalefet daha fazla konuşmaya başladı. Pahalılık var kimse bunu inkar edemez muhalefet doğru söylüyor bu konuda.
Benim umutlu olduğum nokta da şu;
Gıda fiyatlarını düşürmek için ucuz gübre vermenin şirkete kol gibi zarar yazdıklarını gördüler.
Şimdi acaba bu süper zekalardan birisi daha ucuza gübre vermek için ülkemizde olmayan ham maddeyi ithal etmeyip yerinde fabrika kurmanın daha iyi olacağını düşünmeye başlamıştır elbette.
Bugün bayram değil seyran değil niye bu kadar işlem yaptı?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bedava gübre vereceğiz dese hükümet inan çifçinin yüzü yine gülmez....bu sen % 50 gübre desteği var göreceğiz kim memnun olacak....daha çok üretim demek daha çok aracıların kazanması demek....aracılara çözüm şart oldu.....sen istediğin kadar çifçiye malı ucuza malettir aracılar düşürmüyor fiyatları kira nakliye vs. bahane çok.....fosfat konusu ayrı bir konu.....sadece gübre sektöründe kullanılmıyor önemli bir hammadde ama kafası çalışan bir bakanımız yok evliya çelebi gibi afrikayı dolaşıyor turistik gezi yapıyor.....
Yer İmleri