temettüde bedelsizde gayet iyi bence, yıllardır gentaş'ın takipçisiyim, her zaman beğenmişimdir, yönetim 2000'li yıllarda güzel iş çıkardı, bizde yatırımcısı olarak karşılığını aldık tabi ki, ancak son 4-5 yıldır yerinde sayıyor, dolar bazında piyasa değeri eridikçe eridi, aile şirketi olmasından kaynaklı bazı sorunlar var bence, şirkete yeni bir vizyon lazım, bu şirketin başında profesyoneller olsaydı şimdiye 500 milyon ciroya ulaşmışlardı, adam gibi avrupa'ya açılamadılar bir türlü, avrupa olmuyorsa başka pazara açılırsın kardeşim, yönetim şunu anlamalı, 100 milyon sermayeli bir şirkete bu ciro yetmez, öyle görünüyor ki bir süre daha kendi yağında kavrulacak. Kurdaki istikrarsızlık ciro tahmini yapmayı çok zorlaştırıyor, en muhafazakar tahminle bu sene ciroyu %10 artırabilir ama yeterli değil, ayrıca iştiraklerin ana ortaklık paylarını olumsuz etkilediği durumlar var ki bunları önceden kestiremiyoruz, ne olup bittiğini ben şahsen anlayamıyorum. Ancak gentaş her zaman gentaştır benim için, portföyümde muhakkak biraz bulunur, çünkü gentaş hala borsanın en ucuz bir kaç şirketinden biri ve yıllardır biriken bir enerjisi var, sanki piyasa değeri dolar bazındaki açığı kapatacakmış hissini veriyor insana, o yuzden bir türlü kopamıyorum gentaş'tan.
Yer İmleri