Sayfa 21/1007 İlkİlk ... 1119202122233171121521 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 161 - 168 arası.

Konu: Viop XL

1.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    arkadaşlar selam bir şey soracağım ..ben iki gün önce 11.60 dan garan aldım 8.ooo lot viopta 11.90 dan sattım 80 kontrat yani arbitraj işlemi yapacağım...lakin misal garan yarın 12.50 oldu spotta ..kar var ve düşerde alttan alırım diye 8.000 lotu sattım .ama vadelide 31 martta 11.90 dan garan satacğım diye sözleşmem var ..diyelim 31 mart geldi benim elimde garan yok ve garanta 12.50 bende 11.90 dan sattım ..o aradaki farkı benden banka istermi yoksa kardeşim beni bağlamaz git 8.000 lot garan al bana onu ver mi der teşekkürler
    Cevaplar yazılmış ama soru çok karışık cevap basit.

vade son günü saat 18.10 da VİOP ta hisse şort isen elinde her hisse kontratın için 100 hisse olmalı.ve onları vereceksin.
    vade son günü hisse long isen her kontrat için 100 hisse bedeli para hesapta olmalı. parayı verip hisseleri alacaksın
    Ama vade son gününe kadar viop pozunu kapatırsan .yukarıdaki iki satır seni bağlamaz.

2.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    Diğer short kısmın yükü arttıkça TEB ve ekibi düşüşe izin vermez gibi!
    bu pastaya bakıp yorum yapmanın pek bi manası yok, her vade başında aşağı yukarı aynıdır, long tarafı 1-2 kurumda toplanır, short kısmı daha dağınıktır, bunların çok büyük bölümü her daim taşınan pozisyonlardır.. yukarı gitse de bu pasta böyledir, aşağı yıkılsa da böyledir, teb aşırı long diye piyasa düşmemezlik etmez, yada tam tersi

diğer bi husus- bu pastada 180 bin lot dağılım gözüküyor, oysa 333 bin açık pozsiyn var, yani 150 bin kadarı pastada gözükmüyor.. mesela iş yatırım müşterilerinden bazıları 80 bin long taşır, diğer bazı oyuncuları- yada iş bank fonları- 60 bin short taşıyordur, nette 20 bin gözükür.. bunların hangilerinin piyasayı domine edebilecek büyük el olduğunu bilemeyiz

pastaya değil, günlük değişimlere odaklanmak gerekir, misal bugün 10 bin poz artışı var.. dün 2251 uzlaşmış piyasa gün sonuna doğru 2349 gördü, shortçu o dakka 100 puan eksi yazdı, kontrat başına 1.000 TL parası buharlaştı.. 2300 üstüne sürdüğü rallide stopların patlamadığı, panik short kapamaların vuku bulmamış olduğunu düşünemeyiz.. short kapama forse edilmesine rağmen, bugün 10 bin poz artışı var, yani çok daha fazla shortçu gelmiş.. açılan yeni shortların büyük ele mi ait olduğu, yoksa küçük oyunculara mı ait olduğunu tartışabiliriz- küçüklerin şu savaş havasında 2300+ seviyelerde yeni long açmaya cesareti olduğunu varsayamıyorum,

en rasyonel açıklama "piyasa short açmış- pala long gitmiş"

3.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Teknik analiz yoktur denilen yerde insanlar neden yazsınlar. Bu arada viop topiği burası ama 5 dk.lık grafiklerde bilanço bazlı temel analiz ile işlem yapan insanlar var anladığım kadarı ile. Okuduklarımdan anladığım bu.
    Bir de yazılanları takip edip sen bunu yazmıştın diyen şaklabanlarda var. Bana da yapıldı.
    Bir hisse ile ilgili uzun vadeli yorum yapmışım bir yerde. Başka bir yerde ve zaman hisse ile ilgili günlük al sat yorumu yapmışım. Birbirinden farklı konjektür. Biri dağ biri dere.
    4000 tane mesajımın içinden bütün gün araştırıp almış onları yapıştırmış. Bak ne yazmışın diye. Diyorum biri uzun vade biri günlük. Anlayana...
    Böyle bozuk niyetli adam çok...İşleri de yok mesaj mesaj bakıyorlar ...Yaşımız gereği gülüp geçiyoruz..

Neyse geyiğe devam , güncel savaş haberleri bekliyoruz
    o şaklabanların ağzının payını veriyorum...

savaşa gelirsek ben işin dahada kötüye gideceğini düşünüyorum...

putin narsist bir insan asla geri adım atmaz...

4. bu garantinin temettüsü planda varmıydı yoksa süprizmi oldu....

süprizse vadeliye eksi puanı ne olur...

birde vadeli garan kontratı ne olıcak bu durumda...

kafamda deli sorular...

5.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    bu garantinin temettüsü planda varmıydı yoksa süprizmi oldu....

kafamda deli sorular...
    GARAN fiyatına göre %2,5 ediyor, Toplama oranı çok daha az olur. Öte yandan BBVA gelen para ile GARAN hissesi alabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    bu garantinin temettüsü planda varmıydı yoksa süprizmi oldu....

kafamda deli sorular...
    Bekleniyordu sanırım. Temettü beklentisi ile ilgili yorumlar okumuştum.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    sivillerin tahliyesi için insani koridor oluşturulacakmış...taraflar bu konuda anlaşmış...bu bölgelerde geçici ateşkes...

Ukrayna-Rusya heyetleri, tahliyelerin yapılacağı bölgelerde geçici ateşkesin sağlanması konusunda anlaştı.-AA-

8.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    GARAN fiyatına göre %2,5 ediyor, Toplama oranı çok daha az olur. Öte yandan BBVA gelen para ile GARAN hissesi alabilir.
    BBVA haberi netleşmedi henüz değil mi? Baktım ama göremedim bir haber.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 21/1007 İlkİlk ... 1119202122233171121521 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •