Originally Posted by
joker16
sacro merhaba.
dün bi yazında bu trend mayısta bitecek yazmışsın.
düşe kalka dinlene dlnlene 2-3 sene güzel yükselecez düşüncen vardı.
acaba senin fikrine göre ; mayısta uzunca bi süre dinlenme mi yoksa mayısta trend biter tekrar diplere mi ?
fikirlerine önem veriyorum .acaba öngöründe değişiklik varmı diye merak ettim
Merhaba.
Öncelikle şöyle başlayım.
Bazı hisselere baktığımda en az 1.5 yıl boğa piyasası görmekteyim. (Yani grafiklere baktığımda 2018'in sonundan önce kriz gelmez diyebiliyorum)
Ama tabiki bilirsinizki bende insanım piyasalardan etkileniyorum. 18 bin puan rally koyduk hadi mayısa kadarda 5-10 koysak ondan sonraki süreçte düzeltme olması kaçınılmaz olur. Mesela atıyorum 94 binden 84 bine 10 bin düşeriz vb gibi.
Her ne kadar uzun vade için çok etkilemesede yinede o düşüşten etkileniriz. Sonrasının nasıl bir süreç olacağını şimdiden kestiremiyorum.
Ben hisse bazlı bakıyorum. Mesela Trkcm'ın son 1 yıllık trendine bakacak olursanız demek istediğimi anlarsınız. Son 2 aydır ne kadar çıkmış ondan önceki 10 aydır ne kadar çıkmış. tam 1 senede 2 ye katladı.
Ama şunu net söyleyebilirim. Bu borsa artık 80 bin altına düşmez. Şu an 88.500'üz bu seviyeyi 78.500 olarak kabul edin 80 bin seviyesinide eski dip 70 bin olarak kabul edin.
Yani artık borsalar 80 ile 94 arası 1 sene gezinse bile doğru kağıtlar 2'ye hatta 3'e katlayacaktır.
Teşekkürler.
Son düzenleme : Sacrosanct; 22-02-2017 saat: 00:50.
Twitter : @Sacro_trade
Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.
Yer İmleri