Sayfa 210/751 İlkİlk ... 110160200208209210211212220260310710 ... SonSon
Arama sonucu : 6002 madde; 1,673 - 1,680 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

1.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    NNF - Tacirler 👍 bakacağım onlarada. Tam çalışma prensibini öğrenmem lazım
    Mac ta bulunan diğer telekom, emlak konut, Türkiye sigortanın da secim sonrası yönetim değişikliği iyi noktalara geleceğini düşünüyorlarsa, mac ağırlıklı olarak şimdiden secim sonrası pozisyonunu almış gibi görünüyor. Eğer secimle bir yönetim değişikliği olursa bu portföyle mac diğer fonları gecebilir. Sn Evren, bu konu da ne der acaba?

2. Para çok büyük değilse kendiniz yönetin. Bu zamanlarda çok zor değil. Meblağ büyükse o zaman başka tabii. Ayrıca hiç kimse sadece seçim sonucuna göre pozisyon almaz o seviyede. Seçim dediğinin sonucu son 1 ay da son 10 günde değişiverir kimsenin elinde mi?Ayrıca seçim normal zamanda olursa borsa sözkonusu olunca çok uzun bir zaman.O zamana kadar kimbilir piyasasa atı alan üsküdar olur.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

3.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Para çok büyük değilse kendiniz yönetin. Bu zamanlarda çok zor değil. Meblağ büyükse o zaman başka tabii. Ayrıca hiç kimse sadece seçim sonucuna göre pozisyon almaz o seviyede. Seçim dediğinin sonucu son 1 ay da son 10 günde değişiverir kimsenin elinde mi?Ayrıca seçim normal zamanda olursa borsa sözkonusu olunca çok uzun bir zaman.O zamana kadar kimbilir piyasasa atı alan üsküdar olur.
    Fon tarafının bir avantajıda, ekranda görsem satacağım kazançları, fon olduğu için satmıyorum olmam.

4.  Alıntı Originally Posted by bigdata Yazıyı Oku
    Mac ta bulunan diğer telekom, emlak konut, Türkiye sigortanın da secim sonrası yönetim değişikliği iyi noktalara geleceğini düşünüyorlarsa, mac ağırlıklı olarak şimdiden secim sonrası pozisyonunu almış gibi görünüyor. Eğer secimle bir yönetim değişikliği olursa bu portföyle mac diğer fonları gecebilir. Sn Evren, bu konu da ne der acaba?
    Seçim sonuçlarını kesin tahmin etmek mümkün olamayacağı için seçimi hesaba katarak pozisyon aldıklarını sanmıyorum. Riskli bir yaklaşım olur diye düşünüyorum. Temel gerekçe olarak seçtikleri hisseler ucuz olduğu için tercih ediyor olmalılar. Net bilgim yok hiç sormadım açıkçası, ama genel yaklaşım olarak geleceğe dair tahminde bulunmaya çalışmadan, mevcut durumda ucuz şirketleri bulup tercih ediyorlar diye biliyorum. Gelecekte şu olur bu olur deyip ona göre pozisyon olmak, konu ne olursa olsun spekülasyona girer, böyle yaklaşmazlar diye düşünüyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by bigdata Yazıyı Oku
    Bu arada son dönemlerde nnf fonu mac a göre çok iyi primler getiriyor..

Mac ta sanırım, viop hedge yok hisseler daha uzun vade için alınıyor.

Nnf de, hem viop hedge var hem de fondaki hisseler ve agırlıkları kısa vadede surekli değiştiriliyor. Sanırım, tacirler fonda da, portfoy surekli değişken ve iyi getiriler saglıyor.
    VİOP ile hedge yapmaya çalışmak, gelecekte piyasanın yönünü tahmin etme çabası oluyor. Warren Buffett, Peter Lynch vb. dünyanın en önde gelen borsa yatırımcıları piyasanın yönünü kimsenin tahmin edemeyeceğini savunarak açığa satış veya türev işlem gibi stratejilerden uzak duruyorlar. Türkiye'de Tacirler TKF fonunda ılımlı bir hedge stratejisi izliyor. Genel müdürü Okan Alpay'ın da katıldığı yayınlarda belirttiği gibi bazen başarılı bazen başarısız olabiliyorlar. Genel olarak ortalamanın üzerinde bir başarıları var gibi görünüyor. Ancak bazı durumlarda da Türkiye piyasası çok ucuz olduğu için özellikle hedge yapmadıklarını ifade ediyorlar. NNF ise TEFAS'taki varlık dağılımları takip edildiğinde, VİOP pozisyonlarına çok fazla ağırlık veriyorlar gibi görünüyor. Bu kadar büyük boyutta türev işlem bakiyesi taşıyan fon çok görmedim. Bana fazlasıyla riskli geliyor yaptıkları. Benim ne düşündüğümü geçtim değer yatırımı üzerine birçok kitapta bu stratejinin çok riskli olduğu ifade ediliyor, Warren Buffett'ın yatırımcı mektuplarında bile türev işlemlerin çok tehlikeli olduğu ifade ediliyor hep. Yaşar Yıldırım ve Yunus Şahin aslında değer yatırımını benimseyen bu akımın Türkiye'deki temsilcilerinden kişiler gibi görünüyorlar (internetten takip ettiğimin dışında şahsen tanımıyorum) ama fonda bu kadar türev pozisyon almaları bana garip ve riskli geliyor. Benim tercihim değil. Marmara Capital türev işlem yapmıyor. Benim daha en baştan Marmara Capital'i tercih etmemdeki sebeplerden biri de buydu. 1950'lerden 1970'lerden beri fon yönetip başarıları kanıtlanmış dünyanın en önde gelen yatırımcıları kitaplarında ve mektuplarında bu yöntemlere tehlikeli ve riskli deyip uzun vadede kalıcı kayıplar yaratabilir diye uyarıyorlarsa bir bildikleri vardır diyerek onların sözünü dinlemeyi tercih ediyorum kendi adıma.

6.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Seçim sonuçlarını kesin tahmin etmek mümkün olamayacağı için seçimi hesaba katarak pozisyon aldıklarını sanmıyorum. Riskli bir yaklaşım olur diye düşünüyorum. Temel gerekçe olarak seçtikleri hisseler ucuz olduğu için tercih ediyor olmalılar. Net bilgim yok hiç sormadım açıkçası, ama genel yaklaşım olarak geleceğe dair tahminde bulunmaya çalışmadan, mevcut durumda ucuz şirketleri bulup tercih ediyorlar diye biliyorum. Gelecekte şu olur bu olur deyip ona göre pozisyon olmak, konu ne olursa olsun spekülasyona girer, böyle yaklaşmazlar diye düşünüyorum.
    endeks genelinde genel bir ucuzluk olduğu aşikar ama mac portföy , ağırlık kamu yakın çok ucuz şirketler ile hükümetle ile iyi ilişkileri olmayan ucuz kalmış özel sektör şirketlerinden oluşunca secime yönelik düşündüm. Bilemiyorum fon yönetiminin bu şekilde bir stratejisi olabilir, tabi spekülasyon bu işin doğasında var. Bir ülker portföy dışında kalmış gibi.) Bu portföyün önümüzdeki bir kaç yıl içinde ciddi getirileri olabilir.

7. Viop atıyorum 10 mln liralık 5 hisseniz var.Pİyasaya satış geldi 5 ini verene kadar belki sığ hisseler veremezsiniz bile.10 mln liralık viop short yaparsınız.O ara dengelersiniz kendinizi fırtına geçene kadar.Ya da 10 mln nakittesiniz kötü bekliyorsunuz olumlu bir gelişme oldu sıfır pozisyondasınız 10 mln liralık long alırsınız.

Yoksa kaldıraçlı falan fıstık çok tehlikeli bu işler Bitcoinden beter.Yani para kazanmak amacından çok korunmak için kullanılmalı viop.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

8. ABD istihdam verisi beklenenin iki katı geldi …

Sayfa 210/751 İlkİlk ... 110160200208209210211212220260310710 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •