Sayfa 211/930 İlkİlk ... 111161201209210211212213221261311711 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 1,681 - 1,688 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku
    Sayın Oralet_Osman, Sayın Serkan74 ünde bahsettiği gibi toplu faiz artışları var, bu durum üç ay beş ay süreçtede bitecek gibi değil, uzun yıllara yayılacak gibi gözüküyor, Trump değerli dolara karşı ne kadar dirensede bu şüreçle karşı karşıyız. Teorik olarak dünyada faizler yükselirken sizde bilirsiniz altın düşer, faizi yükselen dolar yükselir (şu anda tam tersi oluyor Trump sayesinde ). Bu kaotik ortamda benim ISYATı tercih etme sebeblerimden bir iki tanesini sıralayım:

-Portföyde döviz bazlı enstrümanların tutulması. Ne kadar sabit getirili ürünlerin tehlikesinin farkında olsamda bu durumu İSYAT iyi yönetecektir. Kıymetini dolar yükseldiğinde daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. Ayrıca Eurobond ları kendi porföyüme koymayı sakıncalı gördüğüm için (vergi, piyasa koşulları vs...) ellemedim. Alternatif olarak geçen sene 3.70 ten dolar almak vardı, 2016 yılı sonu 3.70 ten dolar alım fırsatı verdiğini anımsatmak isterim. Dolardaki düşüşleride ISYAT VİOP ile dengelemiştir. Sonuç olarak ISYATı tercih ettim...

- Portföyde Özel Sektör Tahvili bulundurmak. Dünyada topluca yükselen faizlerden Türkiyede etkilenecektir. Dolar borcu ve cari açığı yüksek olan ülkemizde dolar yükselişlerini yumuşatmak için Merkez Bankası devreye girecektir, umarım ılımlı bir şekilde durumu idare ederler. Değişken faizli bu tahviller iyi getiri sağlayabilir. Ben şahsen elimde Pakpen ve Rönesans ÖSTsi tutuyordum. 2016 sonu riskli gördüğüm için tahvilleri elimden çıkarttım. İyide yapmışım, biliyorsunuzki ISYATında elinde bulundurduğu Pakpen tahvili ana para geri ödemesinde zorluk yaşıyor, taksite bağladılar. Ben şahsen sorunlu ürünlerle uğraşacağıma ÖST riskimi ISYAT ile dağıtıyorum.

-ISYATın portföy kurgusu yükselen faizler ve dolar üzerine kurulmuş. Bu durumlar oluşana kadar büyük çabalarla ancak mevduat kadar getirmeye devam edecek gibi gözüküyor.

Saygılarımla

Kendi fikirlerimi sizlerle paylaşıyorum, yatırım tavsiyesi değildir...
    sayın thinktank,

ISYAT yabancı para pozisyonu son bilançoya göre negatif durumda yani dolar borcu var. siz döviz pozisyonu olduğu için bu hisseyi seçtiyseniz tekrar düşünün derim.

2. İş yat. sayfasından alıntıdır.

İlk kolon 2017/12 bilançosuna ait.

Ve yapancı para borcu yok görünüyor.

Siz de tahkik edermisiniz Sn. Serkan74

3.  Alıntı Originally Posted by izmirli_hoca Yazıyı Oku
    İş yat. sayfasından alıntıdır.

İlk kolon 2017/12 bilançosuna ait.

Ve yapancı para borcu yok görünüyor.

Siz de tahkik edermisiniz Sn. Serkan74

KAP da bilonço yayınlanmış oradan bakabilirsiniz.. 45. sayfada bahsediyor.

19. FİNANSAL ARAÇLARDAN KAYNAKLANAN RİSKLERİN NİTELİĞİ VE DÜZEYİ (devamı)
    Kur riski
    Yabancı para varlıklar, yükümlülükler ve bilanço dışı yükümlülüklere sahip olma durumunda ortaya çıkan
    kur hareketlerinden kaynaklanacak etkiler kur riskini oluşturmaktadır. Şirket’in 31 Aralık 2017 tarihi
    itibariyle portföyünde bulunan 23.950.000 ABD Doları nominal tutarda eurobond haricinde dövizli
    işlemleri bulunmamaktadır (31 Aralık 2016: Bulunmamaktadır).
    Kur riskine duyarlılık
    Şirket’in ABD Doları kurundaki %10’luk artışa ve azalışa olan duyarlılığı aşağıda gösterilmektedir.
    Duyarlılık analizi sadece bilanço tarihindeki yabancı para cinsinden parasal kalemler ile döviz bazlı VİOB
    kontratlarını kapsar ve söz konusu kalemlerin ilgili dönem sonundaki %10’luk kur değişiminin net etkisini
    gösterir. Pozitif değer, kar/zararda ve diğer özkaynak kalemlerindeki artışı ifade eder.
    Kar/(zarar) 31/12/2017 31/12/2016
    Yabancı paranın değer Yabancı paranın değer
    kazanması kaybetmesi kazanması kaybetmesi
    ABD Doları’nın TL karşısında
    %10 değişimi halinde
    1- ABD Doları net varlık/yükümlülüğü 9.130.482 (9.130.482) - -
    2- ABD Doları riskinden korunan kısım (9.570.457) 9.570.457 - -
    3- ABD Doları net etki (1+2) (439.975) 439.975 - -
    TOPLAM (439.975) 439.975 - -

USD %10 değer kazandığında portföy 439.975 TL eksi yazar.

4. Daha önceki yazılarımda ben bu hisseyi sadece geçici liman olarak kullanırım demiştim ancak bu şekilde işime yarıyor..Ocağın ilk haftasında 0.96 dan sattım çemtaş a 4.1 den girdim çemtaşı ocağın sonunda 5.650 den verdim yani %40 getiriden sonra geldim baktım bu hala 0.99 da yine bu hafta başı özgyo ya 2.32 den girdim bugün 2.43 den verdim geldim yine bu 0.99 da ...Bilançosuna baktım gerçekten vasat...Şöyle açıklıyayım iş yatırımın geçen yıl toplam kaynakları 235.2 milyon..bu yıl ise bunu 240.4 milyona çıkarmış ..Yani sizin 235 milyon paranız var ve sadece bir yılda 5 milyon artırabiliyorsunuz..Ya da 234.6 milyon öz sermayeniz var bunu 239.7 milyona çıkartıyorsunuz yani 5 milyon artırabiliyorsunuz...Ya kardeşim bu kadar varlığı nakite çevirip bankaya koysa daha çok para kazanır..Gerçekten elindeki o paraya yazık...Ha hisse ucuz kalmış 1100 üstüne gitme potansiyeli var...Ama eminim daha iyi getiri sağlayacak hisseler hala mevcut..

5.  Alıntı Originally Posted by YATIRIMCI-X Yazıyı Oku
    Daha önceki yazılarımda ben bu hisseyi sadece geçici liman olarak kullanırım demiştim ancak bu şekilde işime yarıyor..Ocağın ilk haftasında 0.96 dan sattım çemtaş a 4.1 den girdim çemtaşı ocağın sonunda 5.650 den verdim yani %40 getiriden sonra geldim baktım bu hala 0.99 da yine bu hafta başı özgyo ya 2.32 den girdim bugün 2.43 den verdim geldim yine bu 0.99 da ...Bilançosuna baktım gerçekten vasat...Şöyle açıklıyayım iş yatırımın geçen yıl toplam kaynakları 235.2 milyon..bu yıl ise bunu 240.4 milyona çıkarmış ..Yani sizin 235 milyon paranız var ve sadece bir yılda 5 milyon artırabiliyorsunuz..Ya da 234.6 milyon öz sermayeniz var bunu 239.7 milyona çıkartıyorsunuz yani 5 milyon artırabiliyorsunuz...Ya kardeşim bu kadar varlığı nakite çevirip bankaya koysa daha çok para kazanır..Gerçekten elindeki o paraya yazık...Ha hisse ucuz kalmış 1100 üstüne gitme potansiyeli var...Ama eminim daha iyi getiri sağlayacak hisseler hala mevcut..
    hesabınızda verdiği 20milyon temettüyü gözardı ettiniz.makul risk alıp karşılığında makul getiri elde ediyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
    Türkiyede 5-6 yılda amorti eden hiçbir yatırım yoktur.
    Sabreden her zaman kazanır.Sabırsızlar başka hisselere hücum etsinler.
    Aslolan temettüdür gerisi laftır.
    syg.
    Son düzenleme : Trade Shark; 02-02-2018 saat: 14:06.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

7. korumalı işyata bakın hele borsa yatay işyat yüzde 2 ekside , evet çok korumalıymış ama borsa yukarı giderken korudu kendini )). yok neymiş bilanço tarihi geliyormuş gelecekmiş ahanda geldide geçti bile ne oldu , yok temettü verecekmiş -elin oğlu senin aldığın temettüyü 2 günde çıkardı halka arzlarla , 5 yılda türkiyede kendini amorti eden yatırım yokmuş çocuk mu kandırıyorsunuz allah aşkına sadece şu halka arzlara katılsaydınız başında ve gong çaldığında sermayeniz 2 ye katlanmıştı 2 haftada, sabreden herzaman kazanırmış sen git bunu bide ieyho daki yatırımcılara sor 11 yıldan beri sabrediyor ama kazandığı bişey yok,aslolan borsada para kazanmaktır ,yoksa kedi şeyini görmüş yara sanmıs ve yalamış ileştirecem diye bakmış tadı var demişki hem kendimi temizlerim hem yaramı iyileştiririm hemde karnım doymasada açlık hissimi bastırırım ))

8.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    korumalı işyata bakın hele borsa yatay işyat yüzde 2 ekside , evet çok korumalıymış ama borsa yukarı giderken korudu kendini )). yok neymiş bilanço tarihi geliyormuş gelecekmiş ahanda geldide geçti bile ne oldu , yok temettü verecekmiş -elin oğlu senin aldığın temettüyü 2 günde çıkardı halka arzlarla , 5 yılda türkiyede kendini amorti eden yatırım yokmuş çocuk mu kandırıyorsunuz allah aşkına sadece şu halka arzlara katılsaydınız başında ve gong çaldığında sermayeniz 2 ye katlanmıştı 2 haftada, sabreden herzaman kazanırmış sen git bunu bide ieyho daki yatırımcılara sor 11 yıldan beri sabrediyor ama kazandığı bişey yok,aslolan borsada para kazanmaktır ,yoksa kedi şeyini görmüş yara sanmıs ve yalamış ileştirecem diye bakmış tadı var demişki hem kendimi temizlerim hem yaramı iyileştiririm hemde karnım doymasada açlık hissimi bastırırım ))
    Bu topikin müdavimlerine ne oldu.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 211/930 İlkİlk ... 111161201209210211212213221261311711 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •