-
Italyan Ronesans donemi Maniyerist ressam Domenico di Pace Beccafumi'nin olum yil donumu (18 Mayis 1551)
Spurio Cassio Vecellino (The beheading of Spurius Cassius Viscellinus, 1532 - 1535)
-
Ingiliz filozof, mantikci, matematikci, tarihci, yazar, sosyal elestirmen, politik eylemci Bertrand Russell'in dogum yil donumu (18 Mayis 1872)
"Bugunku haliyle uygar insanoglu nefrete dostluktan daha fazla egilimlidir. Nefrete egilimlidir, cunku yasamindan hosnut degildir, cunku yasamin anlamini yitirdigini, dunya nimetlerinin tadini baskalarinin cikardigini kendisinin bircogundan yararlanamadigini hissetmektedir." Mutlu Olma Sanati

"The human heart as modern civilisation has made it is more prone to hatred than to friendship. And it is prone to hatred because it is dissatisfied, because it feels deply, perhaps even unconsciously, that it has somehow missed the meaning of life, that perhaps others, but not we ourselves, have secured the good things which nature offers man's enjoyment." The Conquest of Happiness
-
Ne idim, ne oldum, acaba, niye ki?
Nicin asklar yuregimde yer degistirdi?
Hepsi laf, gercek olan su ki, bizleriz anlamsiz olan!

Deh come mai da me sí vario fui,
e tanto amor mi tolse un altro amore?
Deh quanto, in verità, vani siam nui!
Giacomo Leopardi, Ilk Ask / Il Primo Amore
-

Kelimelerin geldiler bana,
yureginden, kafandan, etindendiler.
Kelimelerin getirdiler seni.
Nazim Hikmet
-

"Aslinda herkes bir dahidir.Ama siz kalkip bir baligi agaca cikma yetenegine gore yargilarsaniz, balik tum omrunu bir aptal olduguna inanarak gecirecektir."
-

"Sandigindan daha cesursun. Gorundugunden daha guclu. Ve dusundugunden daha zeki." A. A. Milne Winnie the Pooh
-

Dusundugun gibi degil.
Hissettigin gibi.
-
Belcikali ressam Jacob Jordaens'in dogum yil donumu (19 Mayis 1593)
Il Giudizio di Mida (The Judgement of Midas, 1620 -1630) Guzel Sanatlar Muzesi, Ghent,Belcika
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri