Sayfa 213/472 İlkİlk ... 113163203211212213214215223263313 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 1,697 - 1,704 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Dostum kamu dan emekli olup ayni kosulda calismak olmadigi icin kamu dakiler emekli olmaz ama ozel dekilere sgk destegi olacagi icin once emekli olup ayni isyerinden devam etmeyecek mi bu insanlar
    cifte dikis diye bahs edilen durum diyorum
    saygilarimla

Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Daha once EYT lilerin yarisi emekli olur demistim. Kamu calisanlari ve ozel sektorde maasi iyi olanlar emekli olmaz demistim.

Simdi guncelliyorum
    Ucte biri emekli olur.
    Cevremde yillardir EYT bekleyenlerden 1 kisi bile emekli olmuyor. Emekli maaslarini gordukten sonra vazgectiler. Bu parayla gecinemeyiz diyorlar.

Bu imamlar bunun bile hesabini yapmis midir acaba ?

Bu is, issizler ve 40 43 yas kadinlara yarayacak.
    Devletimiz zaten sever onlari...Bekar veya dulsa, olene kadar, rahmetli babasinin maasini baglar.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

2.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Dostum kamu dan emekli olup ayni kosulda calismak olmadigi icin kamu dakiler emekli olmaz ama ozel dekilere sgk destegi olacagi icin once emekli olup ayni isyerinden devam etmeyecek mi bu insanlar
    saygilarimla
    Kamu normal yaşında da emekli olmuyor Malasef. Buda iyi bir şey değil. Özelde ise büyük fabrikalar çoğunlukla çıkış verecek. Kritik görevi bilgisi olanlar hariç. Kısmen küçük işletmeler için faydalı olacak. Çünkü emekliye daha az prim ödeniyor. Normale masraf %53,5, emekliye 7,5, şimdi emekliye 7,5 yerine %5 prim ödeyecek.

3.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    saygilarimla
    Büyük holdinglerin bazıları EYT den emekli olacak beyaz yakalıları çalıştırmayacığını duyurdu personeline. Bazıları da daha az ücretle çalıştıracağını duyurdu. Bunlar benim bizzat yakın çevremden öğrendiklerim.

Ben de emekli olup ufak tefek kendi işlerimi yapmayı planlıyorum. Finansal açıdan bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum ancak tek endişem bir boşluğa düşmüş gibi olur muyum? Ya da sudan çıkmış balık gibi olur muyum? Sosyal statü, çevre vs. gibi konularda zorluk çeker miyim? bunları düşünüyorum. Ama ciddi ciddi düşünüyorum. Sonum hayırlı olur inşallah

Kafası benim gibi karışık olan var mı? Değişik duygularda gidip gelen
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    ....

Selam,
    Benim kafadaki karisiklik bu surecin sonuclanip sonuclanmayacagi yonunde. Olaki mecliste anlasma saglanamazsa secimlerin erkene cekilmesi icin meclisin feshedilmesi gerekiyor. Bunun da 60 gun oncesinden yapilmasi lazim.

Diyelim secimi Mayis'a planladilar. Diyelim 14 Mayis. 60 gun geri gelin 14 MArt'ta meclisin feshedilmesi lazim.

E bazi isimler EYT maaslarinin Mart'ta alinabileceginden bahsetti.

Eger meclisi feshederlerse kanun manun cikmaz diye bekliyorum. Sanki oyalamalarinin nedeni bu diye dusunuyorum.

Gecenlerde gorduk, kostur kostur gelip oy kullandilar bazi konularda. Isteseler bu hafta cikar bu kanun.

5. Ahahahaha! Lan olm hâla mı bitmediniz?

Al bedava:

Bir haksızlık olduğunu düşünüyorsan, EYT'lilerin yaptığı gibi muhatabına anlatacaksın.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

6.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Burada bir adaletsizlik yok. Adam işe girerken kuralı koymuşsun. Herşeye para bulan sayın devletimiz hakedene de hakkını vermelidir. Ha bireysel bazda benim tarz düşünen kişilerin vicdanlarında (hazineye getireceği uzun vadeli ekstra yük açısından) bir rahatsızlık oluşturabilir ama herkesi de memnun edemezsin. Ben memnunsuzluğum ile kalırım. Hakkı olan hakkını almıştır.

7. Kendi düzenini kurana kadar geçireceğin sürede canın sıkılabilir. Ama o düzen kurulduktan sonra keşke daha önce yapsaydım diyeceksiniz

Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Büyük holdinglerin bazıları EYT den emekli olacak beyaz yakalıları çalıştırmayacığını duyurdu personeline. Bazıları da daha az ücretle çalıştıracağını duyurdu. Bunlar benim bizzat yakın çevremden öğrendiklerim.

Ben de emekli olup ufak tefek kendi işlerimi yapmayı planlıyorum. Finansal açıdan bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum ancak tek endişem bir boşluğa düşmüş gibi olur muyum? Ya da sudan çıkmış balık gibi olur muyum? Sosyal statü, çevre vs. gibi konularda zorluk çeker miyim? bunları düşünüyorum. Ama ciddi ciddi düşünüyorum. Sonum hayırlı olur inşallah

Sayfa 213/472 İlkİlk ... 113163203211212213214215223263313 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •