Sayfa 214/238 İlkİlk ... 114164204212213214215216224 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 1,705 - 1,712 arası.

Konu: Teknik merkezi

1. Sayın Viper;

Sizin gibi donanımlı sayılabilecek birinin bu hamşo londra muhabbetleri artık baydı.

İktidarı elinde tutanlar 16 yılda üretim ekonomisine ne çeşit bir yatırım yapmışlar?Bir söylesenizde aydınlansak.

Bu ülkenin yegane gücü eğitimli zeki genç çağdaş nüfusudur.Bu ülke bir yerlere varacaksa onların sayesinde varacaktır.Bu neslin buralara gelmesinin tek sağlayıcısıda Cumhuriyettir.

Hiç boşuna birilerini kahraman etme yollarına sapmayın.

Sahnede esip gürleyenler sahne arkasında kimin elini eteğini öpüyor az buçuk anlamaya çalışın.Sürekli kandırılmalarıda cabası

2. Ben olması gerekeni yazıyorum

Miş muş müş yazmıyorum

Miş muş müş ekranda

Burası ekran değil

hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. İşlerin iyiye mi yoksa kötüye mi gidecegini şuradan anlarim

Eğer piyasa dostu adam yada piyasanin hoşlanacağı karar lafını duyarsam bilirim ki orta uzun vadede moka saracağız

Ama piyasa dostu olmayan adam yada piyasanin hoslanmayacagi karar lafını duyarsam

Bilirim ki kısa vade olumsuzu bize gösterseler de orta uzun vade doğru yoldayız

Piyasa neyi sevmez

Piyasa üretim i sevmez , üreten bir ülke kısa vadede piyasaya yaramaz

E zaten piyasa da kısa vade düşünür , aksini söyleyen BENCE yalan söylüyordur

Piyasa neyi sever

Yüksek faiz sever

Başka

Baskilanan kur sever

Başka

Dolayisiyla İthalatı sever

Başka

Piyasa tüm bunları kendi istediği zamansallik içerisinde yapabilmesi için kendi deyimiyle bağımsız , ama özünde kendine ( kendi de değnek olduğu için ) Londra ya bağlı bir merkez bankası politikasını beğenir

Piyasa budur

Dolayısıyla piyasa beni ve benim gibileri sevmez

Bende piyasayı sevmem zaten

4.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    İşlerin iyiye mi yoksa kötüye mi gidecegini şuradan anlarim

Eğer piyasa dostu adam yada piyasanin hoşlanacağı karar lafını duyarsam bilirim ki orta uzun vadede moka saracağız

Ama piyasa dostu olmayan adam yada piyasanin hoslanmayacagi karar lafını duyarsam

Bilirim ki kısa vade olumsuzu bize gösterseler de orta uzun vade doğru yoldayız

Piyasa neyi sevmez

Piyasa üretim i sevmez , üreten bir ülke kısa vadede piyasaya yaramaz

E zaten piyasa da kısa vade düşünür , aksini söyleyen BENCE yalan söylüyordur

Piyasa neyi sever

Yüksek faiz sever

Başka

Baskilanan kur sever

Başka

Dolayisiyla İthalatı sever

Başka

Piyasa tüm bunları kendi istediği zamansallik içerisinde yapabilmesi için kendi deyimiyle bağımsız , ama özünde kendine ( kendi de değnek olduğu için ) Londra ya bağlı bir merkez bankası politikasını beğenir

Piyasa budur

Dolayısıyla piyasa beni ve benim gibileri sevmez

Bende piyasayı sevmem zaten

Ülkemiz ihracat ülkesi olmak zorunda bea!
    Bunun için de döviz kuru normal seviyelere gelmiştir diye düşünüyorum.
    Manda derisinden yüzü olmak bu sıralar revaçta. Bu dünyanın altı bazı insanlara göre yok.

6. Sayın Viper nazik cevabınız ve üslubunuz için teşekkür ederim.Zaten burda iki kelime yazı yazıyorsam bu anlayışınıza ve samimiyetinize borçluyum.Allah ülkemize daha nice en azından sizin kadar bilgili yandaş nasip etsin.En azından karşımızda donanımlı birileri olursa bizimde ülkemizin geleceğine dair umutlarımız artar.Devir sizin devriniz nasıl olsa...

Evet biliyorsunuz biliyorsunuzda yanlış biliyorsunuz.Şöyleki;

Yaşadığımız süreç bir nevi tavuk mu yumurtadan yoksa yumurta mı tavuktan çıkar sözüyle doğrudan ilişkilidir.İktidar sahiplerinin sürekli üretim ekonomisine geçeceğiz sözü bir mecburiyetten kaynaklanmaktadır.Bu bizim doğal seçimimiz değildir.

Amerika 2008 yılına kadar tüm tarihi boyunca yaklaşık 8x birim dolar basmıştır.2008 Lehman brothers krizi patlayıcı gelen krizi aşmanın yolu olarak sınırsız para basmayı görmüş ve 2014 yılına kadar 32 x dolar basmıştır.Aradaki devasa farkı ve kısa süreyi düşünebiliyor musunuz.Buna tabiki avrupa birliğide dahil olmuş ve ecm nin bastığı paranın miktarı bile bilinmemektedir.

Dolayısı ile bu süreçte gelişmekte olan piyasayalara inanılmaz para pompalanmıştır.İşte sorun burda başlıyor.Bu piyasalar bu devasa miktarda para ile ne yaptılar.Bu yayılmacı para politikası sonsuza kadar sürecek sanıp sanal refah yaşayan ülkeler arasına bizim ülkemizde dahil oldu parayı inşaata gömdük.Şehir içlerinde tarlası olan çiftçiye mütahhit gitti ve on daire verdi tarlasını aldı.Bu toprak sahibi ekmeğini taştan çıkaran arkadaş kolay kazanca ulaştı.Bir daha asla onun kimse tarla sürmeye ikna edemezdi.On daire belki hayatı boyunca zenginliği garanti idi ama sahibi olduğu tarla ve onu ekip biçebilme kabiliyeti onun sülalesinin namerde muhtaç olmamasının garantisiydi ayrıca...

Lafı mümkün olduğunca kısa tutmak istiyorum.Bu yayılmacı para politikası sona eripte daralmacı para politikası ile ucuz para yerini değerli paraya bıraktı ve bu bizi uzun yıllar sürecek ve kıtlığa götürecek derecede bir sürece gireceğimiz bir dönemin başlangıcı oldu.Cuma hutbelerinde yırtık pantalonunuzu yama yapıp tekrar giyin vaazları burdan türedi.Güç sahipleri yaklaşmakta olan fırtınanın farkıdalar.O nedenle ithalatın önünü kesip gerekirse ekstra vergiler uygulayıp üretim ekonomisine geçiş için bir yol bulma çabalarındalar.Velakin geçti borun pazarı sür eşşeğini Niğde ye demiş atalarımız.

Sen ağustos böceği gibi sefasını sürdün şimdi karınca gibi dımdızlak kalınca ağlamaya başladın .E kardeşim dünyanın parasını adam gibi tesisler tarım hayvancılık yeni fabrikalar kurarak değerlendirseydin ya.Yok mirasyedi bir evlat misali bar pavyon gezdin şimdi aç kalınca üretim ekonomisi demeye başladın.

Bu arada diyorsunuz ki londra piyasa dostu adam söylemiyle bize madik atma niyetinde.Bu bize sahneden gösterilen az çok herkesin görebildiği açık bir durum.Peki madalyonun görünmeyen kısmına bakmak istersek.Bu ülkede avrupa birliği ve bağlı ülkelere halkımızın düşmanlığı bir sır değildir.Her seçim döneminde avrupa ülke başkanları ile bizim iktidar sahiplerinin yaşadığı kayıkçı kavgası seçmeni iktidar etrafında kilitlemekten başka ne işe yaramıştır.Hemen seçim akabinde ise bu ülke başkanları iktidara sonuna kadar destek verceklerini beyan etmektedirler.Tiyatroya bakar mısın?

Siz her ne kadar kabul etmesenizde bu ülke insanını ortadoğu bataklığından uzak tutan cumhuriyet öncülüğünde Atatürk devrimleridir.Sizin ve benim birey olmamızın yulunu açmıştır.Bizim yandaş kesimden beklentimizde budur.Sorgulayan red eden her söylenilene biat etmeyen bir anlayış.Çünkü;

Cumhuriyet sizden fikri hür vicdanı hür irfanı hür nice nesiller bekler....

Bu beklenti bu topluma bir gömlek büyük gelmiştir.Velakin evlatlarını varını yoğunu bu amaca feda eden nice vatan sevdalıları vardır.

Sözlerime burda son verirken bu yazdıklarımla size üstün gelme gibi bir derdimin olmadığını belirtmek isterim.Sizde az çok anlamışsınızdır umarım.Yolunuz ve bahtınız açık olsun vatan sevdalıları...

7. Okumadım zaten kusura bakma

8. Print etsem bir A4 dolar

O yazıyı okuyacagima gider kromazov kardesleri okurum

Sayfa 214/238 İlkİlk ... 114164204212213214215216224 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •