Sayfa 215/919 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315715 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 1,713 - 1,720 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. Bakaım yarın eksimi kapatcan artımı kapatcan

YTD.
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

2. Seneye de satışların yarısı yurdışından gelecek varsayımıyla

2019 yıllık yurtiçi satışlar 55 milyon tl bu sene yüzde10 seneye de yüzde 10 artsa bile 42,5 olur

Yani 2021 yıllık satışlar 90 milyon civarı olur.

soru şu?

Bizim sığ , kör, bir avuç speğin elindeki bu piyasa, yüzde 78 brüt kar marj ile çalışıp , satışlarının yüzde 70ini arge ve pazarlamaya harcayan kronu , 90 milyon satışta nasıl fiyatlar?

Şöyle diyeyim diğer bilişimlerin ortalama fk şu an 25...

90 milyonluk satışta , satışlarının yüzde 30unu ( diğer bilişimler arasında en yükseğini baz aldım, smart kadar) arge ve pazarlamaya ayırsa fksı ne olur kronttun ?

43 milyon faaliyet ve net kar çıkar...

Şu anki fiyata göre 26,92 , FK 9 olur ... diğer bilişimlerin fkları 25 lerde şu an, Smartın ise , satışlarının yüzde 30unu arge ve pazarlamaya ayırmasına rağmen FKsı 38 şu an ...

Evet , Bizim sığ , kör, bir avuç speğin elindeki bu piyasa nasıl fiyatlama yapar?
    Son düzenleme : lionnes; 07-10-2020 saat: 22:00.

3. Madem satışlarının yüzde 30unu değil de , ( 90 milyonluk Satışta yüzde 30unu arge ve pazarlamaya ayırsa , şu anki fiyata 26,92 fiyata göre FK 9 olur ) ,

Yüzde 70ini arge ve pazarlama ayırıyorsa kron, diğer bilişimlerin , Satışların yüzde 15-30 unu ortalama olarak arge ve pazarlamaya ayırıp , 25 FK ile fiyatlandığı şu zamanlarda ..

Kron neden hala hhakketiği Fklarda fiyatlanmıyor? Spek Bey sana söylüyorum

Ek olarak , Şu an ki yıllık 55 milyon satışta bile yüzde 30unu arge ve pazarlamaya ayırsa , şu anki fiyata 26,92 fiyata göre FK 14,6 olur ) ,

4. Tıpış tıpış , fiyatlayacaksın Spek Bey başka çaren yok!
    Son düzenleme : lionnes; 07-10-2020 saat: 22:13.

5.  Alıntı Originally Posted by lionnes Yazıyı Oku
    4 sene sonra PAM da hedef minimum pazarın yüzde 1 ...

PAM pazarı 3 sene içinde 3 milyar dolar olacak , bunun yüzde 1i 30 milyon dolar yapar...

4 sene sonra usdtry her sene yüzde 10 artsa enflasyon kadar, 1 usd 12 tl olur, yani 30 milyon dolar 360 milyon tl yıllık satış yapar ve bu sadece PAM ürününden diğer telekom ürünleri hariç ve de minimum yüzde1 pazar payıyla hesapladım.

Özetle daha fazla pazar payı alırsak ve de diğer telekom ürünlerden de geliri hesaplarsak tl bazlı yıllık satış 4 sene sonra 500 milyon tl de olabilir...

Şu an ki yıllık satışın 10 katı
    HA Spek Bey, ağa benim istediğimi yaparım dersen de , sana bu yazıyıda göndereyim.... 3-4 sene bile beklerim ..

tıpış tıpış fiyatlayacaksın!

Ben yatırımcıyım oyun oynamıyorum ..

Bu bilgilere sahibim, istediğimi almadan sana 1 lot bile yok!

6.  Alıntı Originally Posted by lionnes Yazıyı Oku
    4 sene sonra PAM da hedef minimum pazarın yüzde 1 ...

PAM pazarı 3 sene içinde 3 milyar dolar olacak , bunun yüzde 1i 30 milyon dolar yapar...

4 sene sonra usdtry her sene yüzde 10 artsa enflasyon kadar, 1 usd 12 tl olur, yani 30 milyon dolar 360 milyon tl yıllık satış yapar ve bu sadece PAM ürününden diğer telekom ürünleri hariç ve de minimum yüzde1 pazar payıyla hesapladım.

Özetle daha fazla pazar payı alırsak ve de diğer telekom ürünlerden de geliri hesaplarsak tl bazlı yıllık satış 4 sene sonra 500 milyon tl de olabilir...

Şu an ki yıllık satışın 10 katı
    PAM'da yüzde 1 hedefi diye bir hedef belirtmediler. 4 sene sonra ilk beşe girme hedefi var. Eğer bu büyüklük sıralaması ciroya göre ise, daha önce detaylı yazmıştım, 5. sıradakinin cirosu zaten en az 80 milyon dolar.

Bana göre bu rakamlar şu an için çok uçuk görünüyor. Yapabilirler mi böyle bir şey.. Velev ki yapamadılar ve bu hedefe gitmeye çalışırken, yüzde 1 lik bir ciro bile yakalasalar, benim için iyi. Belki yüzde 1'den bahsederken, Lütfi de bunu kastetmiştir.

Yatırım tavsiyesi değildir

7.  Alıntı Originally Posted by Usta Yazıyı Oku
    PAM'da yüzde 1 hedefi diye bir hedef belirtmediler. 4 sene sonra ilk beşe girme hedefi var. Eğer bu büyüklük sıralaması ciroya göre ise, daha önce detaylı yazmıştım, 5. sıradakinin cirosu zaten en az 80 milyon dolar.

Bana göre bu rakamlar şu an için çok uçuk görünüyor. Yapabilirler mi böyle bir şey.. Velev ki yapamadılar ve bu hedefe gitmeye çalışırken, yüzde 1 lik bir ciro bile yakalasalar, benim için iyi. Belki yüzde 1'den bahsederken, Lütfi de bunu kastetmiştir.

Yatırım tavsiyesi değildir
    https://www.youtube.com/watch?v=CNdM...b_channel=Kron

dakkika 11:40

erişim güvenliğnde ilk 5 hedefliyoruz ve minimum yüzde1 pazar payı diyor Lütfi Bey... Burda minumum demesi çok önemli bana göre deme ki hedef daha büyük..

8.  Alıntı Originally Posted by lionnes Yazıyı Oku
    bu yılın sonu yurtdışı yurtiçi yüzde 50-50 olacak sayın Lütfi Yenel dediğine göre bloombergte..

2020 yılı ilk çeyrek dolar 6,30tl civarı ortalama var , 2021 yılı ilk 3 ay da 7,70tl civarı olacak desek ( yüzde20 artış )

Yani 2021 ilk 3 ayında döviz bazlı satışlar aynı kalsa bile ki o da çok zor ( 150 çalışanla giricez 2021e , gartner , digitalleşme vs)
    ilk çeyrek satışların yarısı otomatik olarak yüzde20 artacak tl bazlı sonucu çıkarılabilir , 2020 ilk çeyreğe göre..
    bu arada dolar 7,94 oldu Spek Bey

Sayfa 215/919 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315715 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •