"Özel bankalar döviz cinsi mevduatlarının %10'unu 21 Ocak'a %20'sini ise 18 Mart'a kadar Türk lirasına çevirmek zorunda. Demek oluyor ki, bankaların 120 milyar dolarlık toplam mevduatının 12 milyar doları 21 Ocak'a kadar, geriye kalan 28 milyar doları ise 18 Mart'a kadar bozdurulacak. Bu durumda Türk lirası büyük değer kazanacak enflasyon düşecek, "faiz köpüğü" alınacak...
Yazın bir tarafa: Dolar mart sonunda 9,5 liradır. Dövizleri bugünden satın kurtulun yoksa altında kalacaksınız... "
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/y...el/622305.aspx
Valla ben demiyorum, o diyor..
Ne derece doğrudur bilemem.
iyi de bu sene ne yapacağını bilmiyoruz ki ? geçmiş , geçmişin koşulları içinde değerlendirilir. geçmişteyken geleceğe en azından şimdilik zamanda seyahat yapamadığımız için gidemeyeceğimize göre , geçmişte olanı geçmişin koşulları ile değerlendirmeli.
zamanda seyahat yaptığımızda geçmişteyken geleceğe yani bugüne gelip bugünkü hadiseleri görerek geçmişe dönüp , geçmişte ona göre kararlar alabildildiğimizde o zaman geçmişi bugünün koşullarında değerlendirebiliriz.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
evet de onu yatırım fonları için dememiş. basit düşünelim geçen yıl mevdü faizi atıyorum yüzde 15.33 olsun ... geçen seneye bakıp bu sene de mevdü faizi yüzde 15.33 olur diyor musun ? heh işte demek istediğim o. yani geçen sene herkeşin büyük bir çoğunluğu ( bazı herkeşler hariç ) enflasyona karşı mangırlarını koruyamadı , kurumsalı da bireyseli de... hah bu sene ne olur ? yani raptiye için geçmişte şöyle oldu diye bu sene de böyle olacak diyemeyiz. bu fonun içindeki varlıklar yerinden hiç kımıldamıyor alımı satımı yapılmıyor değil ki. kurcalıyorlar fonu zaman zaman , formatlıyorlar ağırlık artır azalt falan filan şantirifinton var yani bu fonda da. pasif yönetilen bir fön değil.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
bizim aramamız gereken şu sorunun yanıtı : '' Şu anda iyi olan ne ? '' iyi kelimesini sadece iyi anlamıyla anlamamak şartıyla .
yani şu anda iyi olan ne ; nerede fırsat var , ne kelepir , ne ucuz , nerede hareket başlamış, nerede beklenti var ...
bana işaret edilen yönde değil de , benim baktığım yönde ben ne görüyorum ?
Yer İmleri