Sayfa 2155/7020 İlkİlk ... 115516552055210521452153215421552156215721652205225526553155 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 17,233 - 17,240 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Ingiliz yazar Enid Bagnold’un olum yildonumu (31 Mart 1981)

“Insanin zevki, her sabah yeniden dogar.”

“Bir baba bebegini hep kucuk kadin haline getirir. Bir kez kadin oldu mu da geriye dondurmeye calisir.”

2. Amerikal, yazar Toni Morrison, 31 Mart 1988 tarihinde, Sevilen (Beloved) romaniyla Pulitzer Odulunu kazandi.

“Ben Sevilen’im ve Sethe bana ait; o benim. Comelmeden once, orada cicekleri, sari cicekleri toplayan, Sethe idi. Onlari yesil yapraklarindan kopardi. Simdi uyudugumuz yerde, yorganin uzerindeler. Tam bana gulumsemek uzereydi ki, derisiz adamlar geldi, bizi olulerle birlikte gunes isigina cikardilar, sonra da oluleri denize ittiler. Sethe suya girdi. Suyun icine. Onu itmediler. Kendisi girdi. Bana gulumsemeye hazirlanıyordu; olulerin denize itildigini gorunce kendisi suya girdi ve beni orada onsuz, yuzsuz birakti. Buldugum, sonra da koprunun altindaki o suda yitirdigim yuz Sethe’dir. Suya girince, yuzunun bana yaklastigini gordum; ayni zamanda benim de yuzumdu. Simdi onu buldum bu evde. Bana gulumsuyor; bana gulumseyen bu yuz, benim yuzum. Onu bir daha asla yitirmeyecegim. O benim.”

“I am beloved and she is mine. Sethe is the one that picked flowers, yellow flowers in the place before the crouching. Took them away from their green leaves. They are on the quilt now where we sleep. She was about to smile at me when the men without skin came and took us up into the sunlight with the dead and shoved them into the sea. Sethe went into the sea. She went there. They did not push her. She went there. She was getting ready to smile at me and when she saw the dead people pushed into the sea she went also and left me there with no face or hers. Sethe is the face I found and lost in the water under the bridge. When I went in, I saw her face coming to me and it was my face too. Now I have found her in this house. She smiles at me and it is my own face smiling. I will not lose her again. She is mine.”

3. Ingiliz rock grubu Def Leppard, 5.studyo albumu Adrenalize'i 31 Mart 1992’de Mercury Records etiketiyle piyasaya surdu.

4. Ingiliz New Wave grubu Duran Duran, derleme albumu Night Versions: The Essential Duran Duran'i 31 Mart 1998'de EMI Recordsetiketiyle piyasaya surdu.

5. Keanu Reeves, Laurence Fishburne ve Carrie-Anne Moss’un rol aldigi fantastik - bilim kurgu filmi The Matrix, 31 Mart 1999 tarihinde vizyona girdi.

6. Heath Ledger, Julia Stiles ve Joseph Gordon-Levitt’in rol aldigi romantik komedi Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi (10 Things I Hate About You ), 20 yil once bugun vizyona girdi. (31 Mart 1999)

"Benimle konusma biciminden nefret ediyorum, sacininn kesiminden de, arabami kullanis seklinden nefret ediyorum. Bana gozunu dikip bakmandan nefret ediyorum. O kocaman komando botlarindan ve aklimi okumandan nefret ediyorum. Senden o kadar nefret ediyorum ki bu beni hasta ediyor hatta bana kafiyeler duzduruyor. Senin hep hakli olmandan nefret ediyorum. Yalan soylemenden nefret ediyorum. Beni guldurmenden nefret ediyorum hatta daha kotusu aglatmandan nefret ediyorum. Yanimda olmadigin zamanlardan nefret ediyorum ve beni aramamis olmandan da. Ama en cok senden nasil nefret edemedigimden nefret ediyorum. Nefrete yakin bir sey bile hissetmiyorum, azicik bile olsa, hem de hic!"

7. Sharon Stone, David Morrissey ve David Thewlis’in rol aldigi Temel Icgudu 2 (Basic Instinct 2) 31 Mart 2006’da Bulgaristan, Ingiltere, Izlanda, Italya, Romanya, Turkiye, Amerika ve Uruguay’da vizyona girdi.

8. Avusturyali-Amerikali filozof Paul Watzlawick'in olum yildonumu (31 Mart 2007)

"Herkes mutsuz olabilir; ama kendini mutsuzlastirmayi insan ancak ogrenerek gerceklestirebilir. / Anybody can be happy, but to make oneself unhappy needs to be learned."

"Kisinin disindaki dunyayla, ozellikle de yakin cevresindekilerle anlasmazlik ve catisma icinde yasayabilecegini herhalde herkes kabul edecektir. Ama mutsuzlugu butunuyle kendi kafamizin sessiz odacigi icinde uretebilecegimizi de genellikle bilinir; ama bunu anlamak cok daha guctur, Insan esini ya da arkadasini sevgiden yoksun olmakla suclayabilir, amirinin kendisi hakkinda kotu maksatlar tasidigini da dusunebilir, nezlesinden havayi sorumlu tutabilir. Ama asil kendimizi kendi rakibimiz, didismemiz gereken kisi durumuna her gun nasil sokar, bu isin ustesinden nasil geliriz?

"Dass man mit der Umwelt und ganz besonders seinen Mitmenschen im Konflikt leben kann, dürfte wohl niemand bezweifeln. Dass man Unglücklichkeit aber ganz im stillen Kämmerchen des eigenen Kopfes erzeugen kann, ist zwar auch allgemein bekannt, aber viel schwerer zu begreifen. Man mag seinem Partner Lieblosigkeit vorwerfen, dem Chef schlechte Absichten unterstellen und das Wetter für Schnupfen verantwortlich machen – wie aber bringen wir es alltäglich fertig, uns zu unseren eigenen Gegenspielern zu machen?"

Sayfa 2155/7020 İlkİlk ... 115516552055210521452153215421552156215721652205225526553155 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •