Originally Posted by
kocamuğlalı
SPK DAN SON GELEN YANIT...
ilgide kayıtlı başvurunuzda özetle; Kurulumuzun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliğinin (Kurumdal Yönetim Tebliği) 11'inci maddesine göre ortaklıklar ile yatırımcılar arasındaki iletişimi sağlayan yatırımcı ilişkileri bölümünün oluşturulması zorunlu kılındığı ifade edilerek yatırımcısı olduğunuz Akyürek Tüketim Ürünleri Pazarlama Dağıtım ve Ticaret A.Ş. (Şirket) yatırımcı ilişkileri bölümüne e-posta yoluyla gönderilen soruların yanıtsız bırakıldığı ve telefon da dahil olmak üzere Şirketin yatırımcı ilişkileri bölümü ile iletişim kurulamadığı belirtilmiş, ayrıca Şirketin genel kuruluna katılım hakkınızın nasıl kullanılacağı konusunda bilgi talep edilmiştir.
Öncelikle, Kurumsal Yönetim Tebliği'nin (Tebliğ) 1'inci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca anılan maddenin ikinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde sayılan ortaklıklar, bu Tebliğin yatırımcı ilişkileri bölümüne ilişkin 11'inci maddesinde yer alan hükümlere tabi değildir. Bu itibarla, Şirket payları 20.10.2015 tarihinden itibaren Borsa İstanbul A.Ş. (BİAŞ) Yakın İzleme Pazarında işlem gördüğünden, Kurumsal Yönetim Tebliği md. 1/2/(b) hükmü kapsamında yer alan Şirket, Tebliğ'in 1'inci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca yatırımcı ilişkileri bölümü oluşturmak yükümlülüğü bulunmamaktadır.
Bununla birlikte, Kurulumuzun 17.04.2017 tarih ve E.4864 sayılı yazısı ile, Kurulumuzun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği md. 26/1 hükmü çerçevesinde, yatırımcılarının tam ve doğru olarak bilgilendirilebilmesi amacıyla Şirket ile ilgili içsel bilgi niteliğindeki olay ve gelişmelerin kamuya açıklaması hususunda gerekli özenin gösterilmesinin ve yatırımcıların Şirketin KAP sayfasında "Bağlantı Kurulacak Yetkililer" bölümünde iletişim bilgileri yer alan kişiler ile gerektiğinde bağlantıya geçebilmeleri için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği hususu Şirkete bildirilmiştir.
Diğer yandan, BİAŞ Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören Şirket, Tebliğ'in 1'inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca Tebliğ'in kurumsal yönetim ilkelerine ilişkin İkinci Bölümünde yer alan hükümlere de tabi olmamakla birlikte, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) md. 29/1 uyarınca genel kurullarını esas sözleşmede gösterilen şekilde Şirket internet sitesi ve KAP'ta ilanla toplantıya çağırmak zorundadır. Ayrıca 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) 417'nci maddesi uyarınca genel kurula katılacaklara ilişkin liste, genel kurul gününden bir gün önce Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.'den (MKK) tarafından hazırlanmakta olup, SPKn'nun 30/2 hükmü uyarınca payları kayden izlenen halka açık ortaklıkların genel kurul toplantılarına, yönetim kurulu tarafından MKK'dan sağlanan pay sahipleri listesi dikkate alınarak oluşturulan hazır bulunanlar listesinde adı yer alan pay sahipleri katılabilmektedir. Dolayısıyla, söz konusu listede yer alan hak sahipleri ilgili düzenlemeler çerçevesinde genel kurul toplantısına katılabilmektedir.
Bu itibarla, Şirket ile ilgili taleplerinizin öncelikle Şirket'e iletilmesi, söz konusu taleplerin yanıtsız bırakılması durumunda ise konuyu tevsik edici bilgi ve belgelerle birlikte Kurulumuza başvurulması gerektiği hususunun tarafınıza hatırlatılmasında fayda görülmektedir.
Bilgi edinilmesi rica olunur.
Yer İmleri