İmdi hangi aşamadayız ona bakalım. 
BIST i suriye konusunda rahatsız eden abd ve Rusya vardı.
Dünya finans piyasası abd kontrolunde olduğundan, TR de bankaların oyuncağı gibi göründüğünden, asıl zararı abd verir dedik.
Göründüğü kadarı ile abd büyük ölçüde yoldan çekildi.
Dün akşam dinlediğim kadarı ile, abd savaşta yenilmiş gibi bir anlaşma yapmış bizimkilerle. Ama fotoğraflara bakınca, bizim tayyip 3 öğün dayak yemiş gibi görünüyordu. Görünen oki masada kazanmış.
O zaman neden abd lilerden 3 gün dayak yemiş gibi görünüyordu.? Sebebi karşısında devlet başkanı değil, başkan yardımcısı olduğu için olsa gerek.? Kendini dünya lideri sanıyor ya.?
Halbusi sıçandan farkı olmayan abd uşağı apo denen ... le masada pazarlıkları yapalı çok olmadı. apo denen sıçanın seviyesine inmişken, Şimdi abd başkan yardımcısını beğenmiyor.
Her neyse... BIST e gelelim.
Göründüğü üzere kalıcı iyi haberle %3 - 5 yukarı atar demiştim. Belirsizlik hiç olmasa 2 günde 100 bin üzerinede atar ama cevabını görmediğim bir soru var.
5 günde abd ve uşaklalrı pkk, kuzey suriyeden çekildikten sonra ne olacak.?
Orası tam net değil. Bizim tayyip hala orada evler yapıp yerleşme hevesindemi.?
Eğer bu hevesteyse, ne demiştim, karşına Rusya dikilecek.!
Bu netlik kazanmadan, çok hızlı bir yükseliş zor olur. Ama hafiften yükseliş devam eder.
Önceki haftalarda ne olmuştu.? Rus ordusu İdlibde bize tokatı yapıştırınca, aman dilemeye devlet başkanımız soluğu Rusya'da almıştı.
Umarım dersini almıştırda, BIST temiz bi şekilde yükselmeye devam eder.
Bizim GERÇEK DÜŞMANIMIZ suriye değil, pkk da değil abd.
abd nin kullandığı merkezde kuzey ırak yani barzani denen lavuk.
Ordu girecekse kuzey Irak a girmeli. Orayı temizledin ama suriyede hala pkk varlığını devam ettiriyor.? O zaman çakarsın esadın suratınada bir tokat.
Daha önce ECEVİT, esadın babasının suratına çaktı, sümük gibi duvara yapıştırdı.
TR nin çıkarı bu doğrultudadır. Vay efendim suriyeyi yönetenler benim mezhebimden değil. abd yardımı ile suriyeye girip şamda çay içecem dersen, böyle şamar oğlanına dönersin.
TR çıkarı ile hareket etseydin, Ecevit gibi onurlu bir şekilde tarihte yerini alırdın.
Şimdi BIST için, Rusya ile anlaşmamız lazım... Onlarla kapışırsak, 105 üzeri zor görürüz.
Hadi hayırlısı, birinci aşamayı atlattık.
trump ne kadar yağsa gürlesede, başta söylediği düşüncelerine sadık çıktı. Ordularını orta doğudan çekiyor.
obama denen yahudi uşağıda aynı şeyi söyleyerek abd nin başına geçmişti, ancak söylediğinin tam tersini yapmıştı...
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri