Sayfa 217/656 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317 ... SonSon
Arama sonucu : 5241 madde; 1,729 - 1,736 arası.

Konu: DURDO - Duran Doğan Basım

1. Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Mart'ta bir önceki aya göre yüzde 12,49 artarak 76,32 değerini aldı 02 Nisan 2019 Salı, 09:57 Güncelleme: 02 Nisan 2019 Salı, 10:00
    Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Mart'ta yüzde 12,49 artarak 76,32 değerini aldı. Ocak ayında gerileyen endeksin Şubat ve Mart ayında tekrar yükselişe geçtiğini izliyoruz.

Endeksin detaylarına bakıldığında, tüketicinin hem mevcut durum algısında hem de geleceğe ilişkin beklentilerinde iyileşme olduğunu izliyoruz. Öncü göstergelerden kredi hacmindeki artış Şubat ayı ortalarından itibaren ekonomik aktivitede yukarı hareketlenmeye işaret ediyor. Bu gelişmelerin tüketici beklentilerine bir miktar olumlu yansıdığını düşünüyoruz.

Diğer taraftan, Ocak ayının yüksek gıda enflasyonundan sonra Şubat ayı ile başlayan kısmi gerileme sinyalleri kişisel durum algısını ve tüketim eğilimini bir miktar iyileştirmiş görünüyor. Bu çerçevede, Bloomberg HT Tüketici Beklenti Endeksi’nin bir önceki aya göre yüzde 9,79 artışla 80,20 değerini aldığını görüyoruz. Diğer taraftan, içinde bulunduğumuz dönemin dayanıklı tüketim malları ile otomobil ve konut alımı için uygunluğunu ölçmeye çalışan Bloomberg HT Tüketim Eğilimi Endeksi ise yüzde 15,47 artışla 69,48 değerini alıyor. Geçtiğimiz Kasım ayı sonrası vergi indirimleri ve teşviklerle 20’li seviyelerden 60’lı seviyelere yaklaşan Tüketim Eğilim Endeksinin Mart ayında daha yukarı hareketlendiğini izliyoruz.

Endeks anketi 26 Mart tarihi itibarıyla sonuçlandığı için Mart ayının son haftası finansal piyasalarda yaşanan dalgalanmayı yansıtmamaktadır. Veriler önümüzdeki dönemde iç talepte hareketlenme olabileceğine işaret ediyor.

https://www.bloomberght.com/bloomber...kseldi-2209195

BU HABER EKONOMİDE CANLANMALARIN BAŞLADIĞINI SÖYLÜYOR...BAKALIM BU NE KADAR OLACAK ??
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. Yerel seçim sonrası ilk işlem gününde yukarı ve aşağı yönlü sert dalgalanan dolar/TL yeni günde yükselişte 02 Nisan 2019 Salı, 09:12 Güncelleme: 02 Nisan 2019 Salı, 10:46
    Dolar/TL kuru yeni güne artışla başladı. Yerel seçimler sonrası kur geniş bantta dalgalandı. Dün 5.70'e kadar yükselen kur ardından düşüşe geçti, akşam saatlerinde 5.42'ye kadar gerileyen kur bu seviyelerde kalıcı olamadı. ABD'nin F-35 materyallerinin Türkiye'ye sevkiyatının askıya alındığını açıklaması TL üzerinde baskıya neden oldu.

QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu Bloomberg HT'ye seçim belirsizliğinin geride kalmasının piyasa için olumlu olduğunu belirterek "tam olarak piyasa beklentisini karşılayan bir sonuç çıkmadığı için risk iştahı sınırlı kaldı diyebiliriz. Türkiye'nin risk primi henüz 2 hafta öncesinde başlayan hareket öncesi seviyelere henüz geri dönemedi, swap faizleri tam olarak eski seviyelere gelmedi. Bunun gibi bir takım faktörler Borsada yükselişi sınırlıyor." dedi.

ABD'yle haber akışı ve gerilimin artacağı endişesinin de kurda baskı yarattığını belirten Kudaloğlu "Dolarda dalga boyu azalıyor ama hala sert hareketler devam ediyor. 5.50 önemli destek seviyesi, yukarıda da 5.65 takip edilebilir. Dengelenme arayışı bir süre daha devam edebilir" yorumunu yaptı.

"SWAP PİYASASINDA NORMALLEŞME"

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte kurdaki son hareketin swap piyasasındaki normalleşmeden kaynaklandığını söyledi. Ökte "Londra piyasasında bu sabah ilk işlemlerde O/N swap oranı %82 geçiyor (kapanış: %331) USDTRY’da 5.4899’dan 5.5885’e (son işlem) yaşanan yukarı hareketin bir bölümünü swap piyasasındaki normalizasyonla açıklamanın doğru olduğuna inanıyoruz." yorumunu yaptı.

https://www.bloomberght.com/dolartl-...asladi-2209174
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. Morgan Stanley, doların ABD'de yavaşlayan büyüme ve güvercin Fed'den dolayı bu yıl yüzde 6 düşmesini bekliyor.

Morgan Stanley'e göre, dolar için bu yıl en iyi günler sona erdi.

Dolar
    © REUTERS /
    Dolar/TL'de yön yukarı
    Bloomberg HT'nin aktardığına göre, Hans Redeker başkanlığındaki Morgan Stanley analistleri, salı günkü notlarında doların yavaşlayan görece ABD büyümesi ve Fed'in güvercin tutumunun dünyanın en büyük rezerv parası üzerinde baskı oluşturması ile birlikte bu yılın sonuna dek yüzde 6 düşebileceği tahmininde bulundu.
    Morgan Stanley stratejistleri, "Doların bu konjonktürde zirve yaptığını, piyasanın beklentilerinden daha fazla düşeceğini ve sağduyunun olmasını beklediği gibi portföy çeşitlendiricisi olmayacağını düşünüyoruz" dedi ve "Dünyanın diğer kısmındaki hisse senedi görünümünün ABD'ye göre daha iyi olması da, doları son dönemde destekleyen ABD'li yatırımcılardan kazançlarını ülkeye getirmesini de azaltacak" şeklinde görüş bildirdi.

Morgan Stanley böylelikle, doların zayıflayacağı konusunda Goldman Sachs Group Inc. ve Western Asset Managemen'a benzer görüşleri savunmuş oldu. Bloomberg Dolar Spot Endeksi geçen yıl yüzde 3 yükseldikten sonra 2019 yılında, G-10 ülkelerinin paralarının dolar karşısındaki karışık seyrinden dolayı fazla değişmedi.

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...me-endise-kur/

4. Vay bugunde gene işlem haçminde rekor kırmışız....
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

5. 5-tl altını işlem hacmi az da olsa gördük.

28/03/2019 4,85 gördük, 01/04/2019 ise en yuksek 5,85 ten işlem gördü bence gayet guzel bir fiyatlama oldu endekse oranla şimdi ise bu fiyatı sindiriyoruz.

6. İsmail bey temel olarak hem hisseyi hem sektörü biliyorsunuz yorumlarınızı bekliyoruz her gun olmasada ara ara gelip bilgilendirmeniz çok yararlı olacaktır...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

7. İSMAİL bey bir ara topikte durdonun iki vardiya çalıştığı yazılmıştı..şirketi çok iyi tanıyan birisi olarak bu söylenti acaba gerçek miydi ?? şu anda durdoda çalışmalar nasıl..orda çalışan işcilerin fikirleri nelerdir ??

8. Metehan bey,

bişey kalmadı ilk 2019 3 aylık bilanço ile taşlar yerıne oturmaya başlayacak ve arkasından aracı kurumlar durdo için hedef fiyatlar ve raporlar hazırlayacak.

Keko üstadım;

şirkette ve aynı sektorde çalışmıyorum şuan. Ama konu ile ilgili bazı söylentiler var emin olamdığım için burada paylaşmak doğru olmaz diye düşünüyorum.

Sayfa 217/656 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •