Artan

2.228,00 9.97 11:45
13,26 9.95 11:46
33,38 9.95 11:46
3,34 9.87 11:46
3,38 9.74 11:46
Artan Hisseler

Azalan

11,87 -9.94 11:46
390,00 -6.7 11:46
273,50 -5.69 09:55
36,82 -5.69 11:46
70,00 -5.28 09:55
Azalan Hisseler

İşlem

13.980.047.619,90 11:46
12.481.546.641,00 11:46
10.222.849.476,63 11:46
8.823.269.663,70 11:46
8.488.899.921,96 11:46
Tüm Hisseler
Sayfa 217/950 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317717 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 1,729 - 1,736 arası.

Konu: Viop - XVIII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by kamil79 Yazıyı Oku
    Geçenlerde gittim kızkardeşim ile.... Randevu almadım... Zaten en erken 20 gün sonraya veriyor... Çoğu bölümde kesinlikle alamıyorsun.
    Kayıt bölümünde sağda şu yazıyor "randevusuz hastaya kayıt yapılmaz".....
    Sordum emin olmak için... Kayıt yapmıyorlar... Yani kısaca; ikile diyorlar...
    Ama ücretli muayene dersen hemen kayıt yapıyorlar... Yani tamamen duygusal...
    Atıp tutmayı bırakın artık... Randevulu gitsem dahi ücretsiz değil bir kere. Muayene katılım ücreti 17.5 tl... İlaç katkı parası en az 17.5 tl... Toplam bir muayene en az 35 tl.... Bunu maaştan kesiyorlar fanatik destekçi arkadaşım...
    Sen çevredeki 10 hastaneyi kapat ve dağbaşına hastane kur.. Hastaneyi yandaş müteahhite 1 yerine 10 TL ye yaptır ve ondan sonrada ücretsiz hastane yaptık, lüks hastane yaptık diye hava at.
    Ben randevu dahi alamıyorken, uzak diye gitmek istemiyorken... Siz gelmiş boyuna ara gazı veriyorsunuz.. Ben senin övdüğün hastaneleri kullanamıyorum hocam... O zaman napayım ben bu lüks hastaneleri... Hemde 1 lira yerine 10 lira masrafla...
    Akıllı insan böyle saçma birşey yapmaz... Allah akıl fikir versin...
    Sizlerin yüzünden ülkemi terkedeceğim.... Az bi zaman kaldı.... Neresimi; KANADA.....
    Ben inşa ettim Başakşehir Şehir hastanesinde servise açılan B Bloğu.
    En üst 3 katı 1+1, 2+1 suit daireler. Osmanlı Suiti, Selçuklu Suiti, İstanbul Suiti.
    Değme 5 yıldızlı otelden daha lüks döşedik. Altın varaklar, Mozayik kaplamalar, Vitrajlar, İroko masif parkeler..
    Elemanlar "Abi bizim SGKlı vatandaş mı kalacak burada?" diye şaşkınca sorardı.
    "Yavrum burada Türk Vatandaşı mı kalacak sanıyorsunuz? Çok safsınız" derdim.
    Siz daha anlamadınız o şehir hastanelerinin kimler için yapıldığını... Çok safsınız...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Dostum ben gayet iyi biliyorum niçin yapıldığını... Emme bilmek yetmiyor... Helese senin bu anlattığının bu tipler için hiç bir önemi yok...
     Alıntı Originally Posted by fuzzy_logic Yazıyı Oku
    Ben inşa ettim Başakşehir Şehir hastanesinde servise açılan B Bloğu.
    En üst 3 katı 1+1, 2+1 suit daireler. Osmanlı Suiti, Selçuklu Suiti, İstanbul Suiti.
    Değme 5 yıldızlı otelden daha lüks döşedik. Altın varaklar, Mozayik kaplamalar, Vitrajlar, İroko masif parkeler..
    Elemanlar "Abi bizim SGKlı vatandaş mı kalacak burada?" diye şaşkınca sorardı.
    "Yavrum burada Türk Vatandaşı mı kalacak sanıyorsunuz? Çok safsınız" derdim.
    Siz daha anlamadınız o şehir hastanelerinin kimler için yapıldığını... Çok safsınız...

3.  Alıntı Originally Posted by kamil79 Yazıyı Oku
    Geçenlerde gittim kızkardeşim ile.... Randevu almadım... Zaten en erken 20 gün sonraya veriyor... Çoğu bölümde kesinlikle alamıyorsun.
    Kayıt bölümünde sağda şu yazıyor "randevusuz hastaya kayıt yapılmaz".....
    Sordum emin olmak için... Kayıt yapmıyorlar... Yani kısaca; ikile diyorlar...
    Ama ücretli muayene dersen hemen kayıt yapıyorlar... Yani tamamen duygusal...
    Atıp tutmayı bırakın artık... Randevulu gitsem dahi ücretsiz değil bir kere. Muayene katılım ücreti 17.5 tl... İlaç katkı parası en az 17.5 tl... Toplam bir muayene en az 35 tl.... Bunu maaştan kesiyorlar fanatik destekçi arkadaşım...
    Sen çevredeki 10 hastaneyi kapat ve dağbaşına hastane kur.. Hastaneyi yandaş müteahhite 1 yerine 10 TL ye yaptır ve ondan sonrada ücretsiz hastane yaptık, lüks hastane yaptık diye hava at.
    Ben randevu dahi alamıyorken, uzak diye gitmek istemiyorken... Siz gelmiş boyuna ara gazı veriyorsunuz.. Ben senin övdüğün hastaneleri kullanamıyorum hocam... O zaman napayım ben bu lüks hastaneleri... Hemde 1 lira yerine 10 lira masrafla...
    Akıllı insan böyle saçma birşey yapmaz... Allah akıl fikir versin...
    Sizlerin yüzünden ülkemi terkedeceğim.... Az bi zaman kaldı.... Neresimi; KANADA.....
    Abi kusura bakmayında hastayım şöyle konuşan kişilere. Hem devletin sosyal devlet olmadığı anlamında herşeyin ücretli olduğu hususunda dert yanıyorsun hem kanadaya gidecem diyorsun. Orda beleş mi olacak sanıyorsun. Burdada paranla krallar gibi sağlık hizmeti alabilirsin. Ayrıca bu lafım size değil ama bir çok muhalif solcu arkadaşım var bir çoğu sizin gibi düşünüyor ama gidecekleri yer amerika kanada ingiltere falan. Adamlar sosyalist ama yaşamak istedikleri yer dibine kadar kapitalist. Anlamıyorum bu çelişkiyi. Bende diyorum madem idealist davranacaksın git kübaya çine rusyaya [emoji23][emoji23][emoji23] bu yazı siyasi bir amaçla yazılmamıştır bu arada. Bence gitmektense kalıp daha iyiye dönüştürmek gerekir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by kotancı Yazıyı Oku
    Abi kusura bakmayında hastayım şöyle konuşan kişilere. Hem devletin sosyal devlet olmadığı anlamında herşeyin ücretli olduğu hususunda dert yanıyorsun hem kanadaya gidecem diyorsun. Orda beleş mi olacak sanıyorsun. Burdada paranla krallar gibi sağlık hizmeti alabilirsin. Ayrıca bu lafım size değil ama bir çok muhalif solcu arkadaşım var bir çoğu sizin gibi düşünüyor ama gidecekleri yer amerika kanada ingiltere falan. Adamlar sosyalist ama yaşamak istedikleri yer dibine kadar kapitalist. Anlamıyorum bu çelişkiyi. Bende diyorum madem idealist davranacaksın git kübaya çine rusyaya [emoji23][emoji23][emoji23] bu yazı siyasi bir amaçla yazılmamıştır bu arada. Bence gitmektense kalıp daha iyiye dönüştürmek gerekir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yooo... Ücretli olmasına dert yanmıyorummm... Arkadaşlar ısrarla ücretsiz diyorlar.. Ve de ağızlarından bal kaymak akıyor.. Onun için bunu yazıyorum zaten...
    Kanada'da sağlık ücretsiz... Amerika demiyorum bak, kanada diyorum...
    Yemişim kapitalistini... Adam 4 ay boyunca kişi başı 2000 dolar para vericem dedi ve 2-3 gün içinde 2000+3000 dolar yatıyor... Çalışan çalışmayan herkese.. Varsın böyle kapitalist olsun...
    Ben İngiltere, alamanya veya abd demiyorum... Kanada diyorum
    En önemli nokta şu;
    Bizde sgk an yoksa ancak ve ancak yeşil kart ile ücretsiz muayene olursun... Gss yaptır diyorlar... Onda bile muayene ücretsiz, ilaçları vatandaş cebinden alıyor.
    Amerika konusunda sağlık paralı demen hatalı. Onlarda özel sağlık sigortası var. Eğer yoksulsan devlet bunu ücretsiz karşılıyor.
    Onuda geçtim, amerikanın, kanada'nın, alamanyanın alım gücü seninkinden 10-11 kat fazla... Bu bazı kalemlerde dahada fazla... Bunu hiç hesaba katmıyorsun...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,637
     Alıntı Originally Posted by kamil79 Yazıyı Oku
    Yooo... Ücretli olmasına dert yanmıyorummm... Arkadaşlar ısrarla ücretsiz diyorlar.. Ve de ağızlarından bal kaymak akıyor.. Onun için bunu yazıyorum zaten...
    Kanada'da sağlık ücretsiz... Amerika demiyorum bak, kanada diyorum...
    Yemişim kapitalistini... Adam 4 ay boyunca kişi başı 2000 dolar para vericem dedi ve 2-3 gün içinde 2000+3000 dolar yatıyor... Çalışan çalışmayan herkese.. Varsın böyle kapitalist olsun...
    Ben İngiltere, alamanya veya abd demiyorum... Kanada diyorum
    En önemli nokta şu;
    Bizde sgk an yoksa ancak ve ancak yeşil kart ile ücretsiz muayene olursun... Gss yaptır diyorlar... Onda bile muayene ücretsiz, ilaçları vatandaş cebinden alıyor.
    Amerika konusunda sağlık paralı demen hatalı. Onlarda özel sağlık sigortası var. Eğer yoksulsan devlet bunu ücretsiz karşılıyor.
    Onuda geçtim, amerikanın, kanada'nın, alamanyanın alım gücü seninkinden 10-11 kat fazla... Bu bazı kalemlerde dahada fazla... Bunu hiç hesaba katmıyorsun...
    21.03.2020 tarihli, 28ONR19 no'lu recetenizde; 3 kutu ilac ve 29,01 TL (ayliktan) katilim payi vardir B001

Dediğiniz gibi [emoji846]
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

6. Hala saglik beles diyenler bordrolarini okuyomiyor anlasilan. Hasta ol veya olma her sene en az 10 15 bin lira cebine girmeden ödüyorsun. Ustune birde muayene ucreti vs. yani beleş degil sadece biraz farkla ucuz diyebiliriz
     Alıntı Originally Posted by ekinoks9798 Yazıyı Oku
    İyi ki yapmışız şehir hastanelerini dünya bizi konuşuyor reisimizi izleyin size de beleş 5 yıldızlı hizmet Avrupa da amerika da yok ona göre
    Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by ekinoks9798 Yazıyı Oku
    İyi ki yapmışız şehir hastanelerini dünya bizi konuşuyor reisimizi izleyin size de beleş 5 yıldızlı hizmet Avrupa da amerika da yok ona göre
    30 yil maasimizin %34 tunu sgk ya odedik. EYT Liğiz maas ta alamiyoruz. Bi zahmet birazda sağlığimiza baksin.
    Yoneticiler vicdan sahibi olsalar bu donemde vergilerimizden maas almazlar.
    Bunun için vicdan lazım..

8. Hesap: 31 şehir hastanesinin kamuya maliyeti 142 milyar dolar.

Kamu özel işbirliği adı verilen bir modelle inşa edilen şehir hastanelerinde işletici firmalara belirli tutarlarda hizmet alım garantisi veriliyor. Garantiler tutturulamazsa devlet aradaki farkı işletici firmaya ödüyor. Garantiler çoğunlukla döviz cinsinden belirleniyor. Buna benzer bir model köprü ve otoyollarda da uygulanırken, buralarda işletici firmalara geçiş garantisi veriliyor, tutturulamazsa aradaki fark dövize endeksli olarak yine Hazine tarafından ödeniyor.

Buna göre 31 hastanenin kamuya görünen maaliyeti 142 milyar dolar, yani güncel kurla yaklaşık 1 trilyon lira olacak.

Hesaba göre 2020 yılında şehir hastanelerinde yatak başına maliyet 775 bin 83 lira olarak öngörülüyor.

Sayfa 217/950 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317717 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •