Sayfa 218/1023 İlkİlk ... 118168208216217218219220228268318718 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,737 - 1,744 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by COLOR Yazıyı Oku
    bak yıne aynı seyı yapıyorsun kambıyo sıstemının 1 yıl omru yok dıyorsun neye gore 4ay oncede dolarda crash dıyordun durum ortada ondan sonra bırılerı gelsın laf soyleyecem dıyorsun bız sana crash olmadı dıye olur olmaz laf soyluyormuyuz yani bu dedıgın kambıyo sıstemı olmazsa sende kacacak delık mı arayacaksın bıraz yazdıklarmıza dıkkat edelım her kesın bır ongorusu var ama sızın ongorunuz dırek TURKİYE CUMHURİYETI polıtıkası uzerıne oluyor bu artık tahmınden otesı oluyor fınansal pıyasalarda okur yazar olmayanları sızın gıbı olanları olmayacak bır sey ıcın korku dagı yaratmanıza sebeb oluyor dolar 4,5 6 olabılır dıye yazabılırsınız ama crash olacak ulke battı kambıyo sıstemı battı veya batacak dıye yazamazsınız sızın son kez uyarıyorum bıraz akla ve mantıga uygun olsun yazdıklarınız bana cevap yazmayınız yoksa ben sıze cevap yazacam sız bana derken uzayıp gıdecek saygılar
    bana cevap yazma seni görmek istemiyorum rahatsız oluyorsan engelle butonu var! seni engelledim hadi git işine.

Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Dün gece Bloombergde Işık Ökte bey Dolar için yıl sonu hedefi 4.12 diyordu...
    Nerdeyse bir kaç güne geçilecek gibi bu hedef.
    Bu ekonomistler bir şey bildikleri için mi konuşuyorlar,
    Öyle olmasını istedikleri için mi hedef veriyorlar..
    Anlamak mümkün değil..
    Bekleyip göreceğiz.
    şu ekonomi yönetiminde 1 saat sonra bile görebileceğimiz rakamlar o denilen rakamlar
    4 ün altına inmesi ile 4.12 yi görmesi ihtimallerinden şu ortamda 4.12 ye ulaşmak çok daha kolay olur.
    bir halt olacağı yok.

renkli şeylerle tartışmayın
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bana cevap yazma seni görmek istemiyorum rahatsız oluyorsan engelle butonu var! seni engelledim hadi git işine.
    benım sana cevap verme gıbı bır alıskanlıgım yok ınan hıcte zevk almıyorum yazdıgın tutarsız ve akıl dısı seyler ıcın ama bır okuyan etkılenır yada oda yanlıs anlar dıye cevaben yazıyorum yoksa senı goren kım gormek ısteyen kım ??
    BORSADA ARA VERMEK ICIN EN İYİ ZAMAN KAZANDIGIN ZAMANDIR

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    renkli şeylerle tartışmayın
    hayırdır bugun ızınlımısın
    BORSADA ARA VERMEK ICIN EN İYİ ZAMAN KAZANDIGIN ZAMANDIR

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    şu ekonomi yönetiminde 1 saat sonra bile görebileceğimiz rakamlar o denilen rakamlar
    4 ün altına inmesi ile 4.12 yi görmesi ihtimallerinden şu ortamda 4.12 ye ulaşmak çok daha kolay olur.
    Ekonomide yapılan bir sürü beceriksizlik sonrası bence ülke enflasyon-deval sarmalına girmiştir..böyle oturulduğu yada devam edildiği müddetçe doların nereye evrileceği bana kalırsa belli değildir..özelliklede dış dünyadaki gidişat bu sarmalı fazlasıyla derinleştirebilecektir..

7.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    bu görüşünüze katılmıyorum.

son beş yıllık süreçte kontrol mb de olsaydı, tahminim usd kuru 2,80-3,00 seviyelerinde olacaktı bugünlerde, üstelik yine bugünkü faiz seviyelerine yakın bir faizle.. oysa mb acemi bir poker oyuncusu gibi hata üstüne hata yaptı. ne elindeki kozları doğru dürüst değerlendirebildi, ne de gerektiğinde piyasaya blöf çekebildi. sonucunda haketmediğimiz bir kur ve faiz seviyesi ile sizin de belirttiğiniz gibi hızla fakirleşiyoruz ülke olarak... bir mısır, venezuella, Arjantin ile aynı lige düştük..
    Şöyle düşünün ekonominin bir dinamiği ve bu dinamik ile hak edilen bir refah seviyesi var. Eğer bu refah seviyesi belirli bir dengeyi zorluyorsa tcmb buna çok uzun zaman direnemez. Yani yanlış anlaşılmasın evet refah seviyemiz 1 usd=4TL ise tcmb politikaları ile bunu 3.00TL'de de tutabilir ama bunu yaparsa yanlış yapmış olur.

TL'nin sahibi tcmb'dir. İsterse bir tuşa basarak karşılıksız olarak milyarlarca TL'yi 1 saniyede yaratabilir. İsterse de tersini yapar yani neredeyse istediği kadar parayı piyasadan çekebilir.Hatta bunu yapmak için elinde birden fazla araç var.

Yani teorik olarak tcmb TL'yi istediği noktada tutabilir. Ancak bir de hayatın doğal akışı var tcmb bunu yaptığında yani TL=3.0TL olduğunda Türkiye hak etmediği bir refah seviyesine para politikası zoru ile çekilmiş olur.

Bunun bedeli yine aynı şekilde üretimin durması fabrikaların kapısına kilit vurmasıdır.

O nedenle para politikası toplumun doğal kapasitesi ve sınırları içinde uyumlu kullanıldığı zaman verimli olur. Para politikası ince ayardır, gerçek güç toplumun katma değerli üretim çıktısı ve hormonsuz büyüme ataletidir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ekonomide yapılan bir sürü beceriksizlik sonrası bence ülke enflasyon-deval sarmalına girmiştir..böyle oturulduğu yada devam edildiği müddetçe doların nereye evrileceği bana kalırsa belli değildir..özelliklede dış dünyadaki gidişat bu sarmalı dahada derinleştirebilecektir..
    şu ekonomik ve siyasi ortamda aşağı gitme ihtimalinin yukarıya gitme ihtimaline karşı çok düşük kalacağını düşünüyorum
    ben paramı koruma derdindeyim doalrda şu anda benim sığınabileceğim en güvenli liman gibi durmaya devam ediyor
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 218/1023 İlkİlk ... 118168208216217218219220228268318718 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •