Sayfa 218/1024 İlkİlk ... 118168208216217218219220228268318718 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 1,737 - 1,744 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by doctor Yazıyı Oku
    Haklısınız benimde sırf adres kaydım yok diye bir ton problem çıkıyor herşeyde.
    Bu arada aktifbank'ın mı bankacılık lisansı yok? Pasolig ihalesini peşkeş çektikleri yer değilmi o? Bddk sitesinde var gözüküyor.
    Yoksa başka bişeyden mi bahsediyorsunuz?
    Aktifbank bir banka değil, finans kurumu. İşlemleri bankacılık kanununa göre değil türk ticaret kanunu esaslarına göre değerlendiriliyor. Örneğin Bankalar bankacılık kanununun atıyorum 14. maddesinde belirtilen özel koşullara göre iflas edebilirken, finans kurumları türk ticaret kanununun icra iflas ve konkordato kanunlarına tabi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bankacılık lisansı olmayan yere şu an para yatırmıyorum. Bir de ben türk vatandaşı olmadığım için bende o açma kapama işleri pek kolay olmuyor. Ne yazık ki. Hatta Enpara'da hesap açmam mümkün olmuyor mesela. İlla ki Türkiye'de oturma iznim olmalıymış. Tam bir garabet.
    halkbank hesap açıyor yağlı müşteriysen, yabancı kız arkadaşıma oturma izni almak için hesap açmak gerekliydi, hiç bir banka kabul etmedi. halkbank genel müdürlükten özel izin alarak bazı gerekli evrakları hatıra binaen bypass ederek yaptı

3.  Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    halkbank hesap açıyor yağlı müşteriysen, yabancı kız arkadaşıma oturma izni almak için hesap açmak gerekliydi, hiç bir banka kabul etmedi. halkbank genel müdürlükten özel izin alarak bazı gerekli evrakları hatıra binaen bypass ederek yaptı
    Düşük faiz veren bankalar nispeten yardımcı oluyor ama özellikle dijital bankacılıkta enpara ve cepteteb bana hesap açmadı mesela. BDDK'ya ve o zamanki bimer şimdiki cimere şikayet ettim. Sonuç çıkmadı. Hele enpara bana öyle garip ve uzun bir cümle ile hesap açamayacağını belirten bir mesaj ekranı gönderdi ki cümleyi 4 kere okumak zorunda kaldım.En son bana söylenen güvenlik ve beni dijital bankacılığa kaydetmenin bankaya getireceği ek iş yükü yüzünden bu kanalı kullanamayacağıma karar vermişler.

İsteyenlere uğraşıp o garip cümlenin yazdığı ekranı da paylaşabilirim. Enparasında menparasında değilim ama yaptıkları resmen kanuna aykırı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Fitch, Moodys den haber her an gelebilir.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bankacılık lisansı olmayan yere şu an para yatırmıyorum. Bir de ben türk vatandaşı olmadığım için bende o açma kapama işleri pek kolay olmuyor. Ne yazık ki. Hatta Enpara'da hesap açmam mümkün olmuyor mesela. İlla ki Türkiye'de oturma iznim olmalıymış. Tam bir garabet.
    stopaj muafiyeti ??
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    Önce vergi dairesinden vergi numarası alacan.!
    Sonra göç idaresinden 99 la başlayan numara alacan.!!
    Sonra her yerde hesap kitap açarsın.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

7.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    stopaj muafiyeti ??
    Öyle bir hak olabilir ama ben yılın 365 gününün 182 günden fazlasını genelde Türkiye içinde geçirdiğim için böyle bir hakkım yok diye biliyorum.İleride 182 günün altına düşersem zorlanabilir. Ama bu bürokrasi ile beni daha beter borçlu çıkarırlar o da başka mesele.

8.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Önce vergi dairesinden vergi numarası alacan.!
    Sonra göç idaresinden 99 la başlayan numara alacan.!!
    Sonra her yerde hesap kitap açarsın.!!
    İşte ben o 99 'la başlayan tckimlik nosuna gıcık oluyorum ve protesto ediyorum.

Sayfa 218/1024 İlkİlk ... 118168208216217218219220228268318718 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •