Originally Posted by
pit
Burada gbc çok konuşuluyor. Yabancı fonlar için iyi bir alternatif olduğundan çok bahsediyoruz.
Kendi portföyümde de var. Ancak bu fonu taşımaktaki amacım, fonun emtia etf leri ağırlıklı ve usd ile fiyatlanan bir fon olması nedeniyle portföyümün eksik olan o tarafını dolduruyor. Kısa vadede kar beklentimden ziyade piyasalardaki olası emtia ve kur değerlenmesinden faydalanmak amaçlı tutuyorum. 2020 bu fon için oldukça başarılı görünse de her zaman böyle bir getiri hedeflenemez bu fon özelinde. Yani usd+%10 yıllık yapabilmesi başarı olur. Fonun sihri uzun vadeli bakış açısıyla günlük hareketlere pek bakmamaktan geçiyor. Yoksa son 1 ayda -%8 getiri yaptığına dikkat etmek lazım.
Ben ağustostan bu yana arttırarak taşıyorum ve şuan cüzi bir kardayım. Kendi adıma portföyde çeşitlendirme ve bi nevi balans yapabilmek benim için önemli o nedenle bu fonu da bulunduruyorum.
Aslında sn hellistheothes ın çok kez bahsettiği gibi her fon türünde 3 lü çeşitlendirme önemli ama bu alanda açıkcası ben fazla seçenek göremedim.
iş portföy tegge emtia yabancı borsa yatırım fönü fon sepeti fönü seçenek olabilir belki de , bu fonun yöneticisi nasıl takip ediyor içindeki enstrümanları onu anlamış değilim... saldım çayıra mı yapıyorlar aktif takip mi eyliyorlar ? Teggge yi kapta bi gurcalamak lazım geçmişte ne yapmışlar , portföy devir hızları nedir... falan filan diye
samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.
Yer İmleri