Para fışkırıyeah...

Originally Posted by
Ayasofya 2005
Bizim piyasanin durumunu özetleyen bir vaka yi anlatayım. Eniştem var ilkokul mezunu buna 1005 yazmayı ben öğrettim. Bu petrolde pompacıyken kontörcu biri ile tanıştı. Adam bunun üstüne ev araba alıyor satıyor vs çuvalla para var. Adamın hiç bir yakını kardeşi yok. Eniştenin üstüne şirket aldı banka hesabı şişkin yatır çek. Sonra bankalardan çekler pos makineleri alındı. Enişte ve yakınları buraya para verdi. Faizin yıllık%12, olduğu dönemde bunlar günlük %0,5 -1 alıyor. Pos çevirenlere ve günlük çek kredi ödemesi olanlara günlük %1-3 faizle para veriyorlar. Altlarında lüks arabalar. Bu bizim enişteyi çok seven adam çekleri doğrayıp kaçtı. Şirketin yetkiisi enişte mahkeme karakol derken yatırdıkları para uçtu. %1-3 faizle para verdikleri adamlar batmış. Eniştenin çalışarak ödeyemiyecegi bir borç var. Tadını bir kere aldı. Bir şirket buldu temiz kmh iyi. Hemen bunu bir yakınınin üzerine aldı biraz para verdik borcunu ödesin diye. Günlük bir postan 400 TL alıyor 6 sene önce para verirse %1-3 bizim parayı kullanarak baya bir noktaya geldi 100 -200 bin TL para 10 larca araba var. Sürekli birileri üzerinden pos patlayıncaya kadar yatır çek yapıyor faturalar hurda altın ticareti gibi kesiliyor listedeki TC kere. KDV ÖTV hiç bir vergi yok günlük bir postan 400 bin çekim var ama hiç vergi yok. Bir pos üç ayda patlıyor iptal oluyor. Nerde saf adam var onun üzerine şirket yada işletme kuruluyor. Bankacılara pahalı hediyeler yemek tatlı ikramı var. Eniştenin altında iki sıfıra yakın Mercedes onlarca araba ve baya bir para var 3-5 eleman var. Arabalar kira da ve ipotekli kredili. Bu paranın çoğu başkasının %0,5-1 günlük veriyor kim istemez böyle parayı. Enişte bir kargocuyla tanıştı. Adama 100 bin veriyor on gün de 110 bin alıyor bir iki böyle yaptı güzel para rakam büyüdü en son verdiğini alamadı. Posa verdiği para da sıkıntı oldu banka bloke etmiş bizim enişte battı. Bu sefer üstünde hiç bir şey yokken battı zaten kara listede olduğu için herşey yakınının üzerlerindeydi bir Linea hediye etti onlarca araba aldılar ipotekli. Para ve kredi kartı verenler avcunu yaladı arabalar icradan satıldı. O yakınınin borcunu sülalesi evini satsa ödeyemez. Enişte ayakkabı imalatında sigortasız o yakınları da sigortasız çalışıyor bu arada dünürünun üzerinde de baya araba almışlar o da ortak olmuş. Dünürünun 2500 metre çok güzel bir yerdeki o arsa içinde 2,5 kat ev olan yer tümüyle icradan 500 bine satıldı 7 tane ev veriyordu müteahhit bu arsaya. Enişte o günlük Mercedes değiştirerek gezerken herkes sıraya girmiş para vermek için. Sonuçta 10 milyon batak. Ben o iyi günlerde ana paramı ancak kurtardım. Sonra kaza oldu bir ay yoğun bakım da yattım ilk sorduğum hanıma enişteye k kartını ve evin tapusunu verdin mi oldu. Nasıl bir bilinç altına yerleştiyse. Piyasa da aynı bunun gibi şuan o arabadan öbürüne biniyorlar yüzmenin son bulduğu ana kadar devam edecek bu. Ha 1 milyona batmış ha 5 milyona. Bu ülkede çok keriz var koştur koştur gidecek. Dün bizim enişteydi geçen tosundu sonra ki bitcoinci toptan altın alıp satan di. Konya'nın bir ilçesinin tamamına yakını Denizbankin ipoteği altında hepsi traktör almış tarlalar ipotekli. Bir gün bir bakmışiz ilçenin adı değişmiş Katar ilçesi olmuş. Yaşantımız krallar gibi halimiz itten beter.
Alıntıdır...
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri