Bu foto kafalari karistirdi. Bugunku bir huber ise herseyi yerliyerine oturttu. Unutkanlik yuzunden kafalar karisiyor. Halbuki baslikta zaman icinde yapilmis, birbirine bagli tonla analez var.
Huber Papa'dan, diyor ki "turevler kumardir."
Bir onceki sayfadaki analez ne diyor, "Ingiltere eski Ingiltere mi? Benim imzam ne diyor, "ben kumarciyin."
Kisi once kendin bilecek abi. Ben tumevarimciyin. O sebeple borsaciyin. Keske tumdengelimci olsaydin da borsaci olmasaydim. Tumdengelimci borsayla ugrasmaz, teorik fizikle, ıleri Matematikle ugrasir.
Emme iyi bir tumevarimci oldugumdan, Ingiltere eski Ingiltere olsa, Papa'nin "turevler kumardir" diyemeyecegini biliyon.
Edana vilayatinin kaucugu ne diyor? "Imzanin amk diyor." Kendin bilmiyor durzu...
Yukaridaki foto diyor ki, Tayyip Agam degismedi, Ingiltere degisti. Bu foto bizim medyada ve sosyal medyada cok yanlis yorumlandi.
Tayyip Agam Londra'da hangi fikrinden u donusu yapti? Faiz konusunu bangir bangir soylemedi mi? MB'sinin siyasi otoritenin sinyallerini dikkate almasi gerektigini soylemedi mi?
Ingiltere'nin, Turkiyada en etkin oldugu 2 kurumdan biri MB'si, digeri Diyanet.
Abd ortadogudan cikiyor, Ingiltere ise tum gucuyle sahada. Degismekle kalmadi, donustu de. Yukaridaki foto bunu gosteriyor. Sadece ortadoguda degil, uzakdogu havvalisinde de Ingiltere sahada. Malezya'da 40 yillik iktidarin yikilmasinin arkasinda da Ingilizler var. Suan Malezya basbakaninin yolsuzluklari konusuluyor, yargilanacak ve buyuk ihtimal bir daha gokyuzunu goremeyecek.
Ingiltere'nin gucu askeri degildir. Ingiltere'nin gucu, yetismis insanlarinin olaganustu analez kaabiliyetleridir. Etud ettikleri ulkelerin tum sinir uclarini bilmeleri, kedinin fareyle oynamasi gibin koskoca ulkeleri istedikleri yonlere surukleyebilmeleridir.
Ingiltere, askeri acidan ise son derece gucsuzdur. Ingiltere, askeri anlamda Turkiye'ye muhtactir.
Buradan devam edecem...Turkiyanin onunde cok muthis olanaklar var.
Yer İmleri