Endex dün kanal altı kapattı, bugün kanal içine giremedi yarın kanal içi kapatabilirse bir umut.
Haberler ile manipüle edilen bir piyasanın içindeyiz şu an.
Şu an İran gerginliği kullanılıyor, yok salı olmadı perşembe o da olmadı pazar füze sallayacakmış falan filan.
Bunu yapabilir mi yapabilir ama tabi önceki gibi dronlarla ve kıçı kırık bir kaç füze ile yaparsa bundan bir şey çıkmaz.
Bu şekil bir karşılık verip tekrar madara olmak işlerine gelmez diye tahmin ediyorum.
Ama gerçek büyük çaplı bir karşılık verirse bu felaket olur. Zira bunun içine araştırdığım kadarı ile Lübnan, yemen, Suriye ve Irak ın bir kısmı ile Arap ülkelerinden de katılım olabilir ki felaket olur.
İran hürmüz boğazını kapatır Europa mat olur.
Bu yüzden Ulusal çevreler İran ı böyle bir karşılık vermekten vaz geçirmeye çalışacaklardır. Bu herkesin hayrına olur.
Tabi bu işler bedava olmaz tavizler verilecektir İran tarafına. Belki de Filistin de savaş sona erer bu sayede.
[IMG]Fakat siz önümüzdeki 5 yılı soruyorsanız, borsadan uzak durmanızı ve daha garantili yatırımlara yönelmenizi tavsiye ederim. Borsa treni çoktan kaçtı. Sadece bir ihtimal son tur kaldı. Onda da primler elde edilebilir ama bu süre en fazla 6-8 kadar olacağı ve sonrasını ise olumsuz gördüğüm için toplamda 5 seneyi belki de zararla kapatabilirsiniz...!!! 2028 'e kadarki olan dönemde: - 5 birim Altın (Fiziki olursa çok daha iyi olur) - 3 birim Gümüş - 2 birim Döviz (Nakit olarak elde olmak şartı ile) daha güvenilir olacağını düşünüyorum... Döviz yatırım değildir ama lâzım olacağına inanıyorum...[/IMG]
Üstadın bu düşüncelerine bende katılıyorum;
Gümüş bilemem ben pek sıcak bakamadım buna, Döviz lazım olur mu o sizin kararınız olsun, Fiziki altın evet derim eski topikte de söylemiştim yavaş yavaş biriktirmeye başlanabilir diye.
İnşaAllah olmaz ama birilerinin ısrarla olması için çalıştığı o karanlık günler bir gün kapıyı çalınca, elinizde nakit paranız yoksa bir lokma ekmek bile bulamazsınız...!!!
Aslında tarım için toprak kıymetli ama bu herkesin harcı değil. O zamanda da toprağın olsa bile evinin yanında değilse bir işe yaramaz. O evde kalabileceğin bile şüpheliyken..!!!
Altın zaten değerlenir ama serbest piyasada alınıp satılması zorlaşır hatta yasaklanabilir. Karaborsa ve merdiven altı işlemler başlar. Kimse değerine satabileceğini sanmasın...!!! Kriz sonrası için bulunmaz nimet olur...
Gümüş biraz sıkıntılıdır ama rasyodan dolayı altından daha çok kazandırma potansiyeli mevcut. Altın 'a karşı bir nevi emniyet gibi düşünülebilir...
Bizim buraya gelen Suriyeli 'lerin cepleri tomarla dolar doluydu. Hiç zorluk çekmeden bizden daha lüks bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar...!!!
Bu nakit ilk başta ani gelen sarsıntıyı atlatmak için gerekebilir. Biz emekliler devletin şu anda bile vermekte zorlandığı kuş kadar maaşı o anlarda veremeyeceği için zor günler yaşayabiliriz. O günler için "en az 6 aylık zarurî ihtiyaçlar için birikim bir kenarda durmalı" diye düşünüyorum...
Unutmadan; Kredi Kartları öyle bir durumda hiç bir işe yaramaz. Denemsi yapıldı ve uçak seferleri bile yapılamadı...!!! Bankalara erişilemedi...!!!
Biz tedbirimizi alalım, takdir Allah 'ındır...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Sayın T/A ve Dandakan hocalarım, teşekkür ederim.
Her ne kadar distopik de olsa gelecek dünya fikirlerinize kesinlikle tamamen katılıyorum. Dünyanın geleceği karanlık ve sonu belirsiz. Biraz aklı olanın bunu öngörmesi zor değil.
Bu döngüde endeksin son 20 yılda 3 defa denediği 500 dolar seviyesinin tekrar ve son kere deneneceğine inananlardanım. Önümüzdeki birkaç yılda 500 dolar seviyesi görülebilir ki bu da tl bazlı doların 40 olduğu devirde 20 bin endeks, doların 50 olduğu devirde 25 bin endekse karşılık gelir. O seviyeye geldiğimizde şahsım da tamamen borsadan çıkarım ve kendi gelecek kaygı-kurgularımı gerçekleştiririm diye düşünüyorum.
Dünya batacak ama batması için henüz erken zira şartlar oluşmadı. Şartları oluştursunlar, bu yeni düzeni kurucuları ya da müesses nizam sevdalıları günün birinde dünyanın batışını ilan ederler.
O güne kadar ki fazla yıl kalmadı ne kadar yaşayabilir ve yaşatabilirsek kendimize kazanç sayılır. Tekrar teşekkürler...
Burada bir sorun yok, benzer düşünüyoruz...
"5 yıllık yatırım" deyince çöküşün 5 yılı bulmayacağını tahmin ettiğimden yukarıdaki şekilde yazdım...
Zamanında çıkmayı başarabilen birisi için 6-8 ay kadar bir sürede çok hızlı bir yükseliş görme potansiyeli var ama sonrası karanlık...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri