Veriler iyi gelmeye devam ediyor.
İkinci çeyrek büyüme 5.2
Otomotiv ihracatı doviz bazında rekor kırmış. Adedi bilmiyorum ama doviz yükseldi diye birazda fiyat kırarlarsa adet rekoruda kırılır. Ama dediğim gibi ülkeye faydası değişmez. Dışarı ödediğin dovizde artıyor. Yabancının ucuz otomobil almasına katkın oluyor. Bide teşvik veriyorlarsa, benim cebimden Alman Hans, ucuza araba almış oluyor ama ben alamıyorum çünki Hansa yardım ediyorum olur. Yada Sylviya ya. Greta da geri kalmaz.
Doviz yüksek seyrederse, kârlı şirketlerimizi satın alan yabancı sayısı artacak. Şimdi bu gelen para akıllı kullanılırsa, ülkeye faydası var. Ama akıllı kullanılıyormu bilmiyorum. Son 20 yılda herhalde bir 100 milyar dolarlık fabrika satmışızdır dış ülkelere. 60 milyarını kamu sattı. Peki bu 100 milyar dolar nerde.? Ortada yok çünki o yüz milyar dolara 50 tane ereğli demir çelik kurarsınız. Nerde bu ereğli demir çelikler.? YOK. Ama 100 milyarda yok... Kamununki faize gitti onu biliyoruzda, özelinki nerde.? Mesela oyak grubu 3 milyar dolarlık oyakBankı sattı. 3 milyar dolara yeni fabrika kurdumu.? Kurduysa nerde. Gitti hazır fabrikayı aldılar. Zaten üretim yapan fabrika... Her neyse ya... borsaya tam dönemedim.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri