Sayfa 22/709 İlkİlk ... 1220212223243272122522 ... SonSon
Arama sonucu : 5666 madde; 169 - 176 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Grafik bakan var mı?
    Bi bakarsa sevinirim
    2020 Mayıs tı sanırım ya da o yıl
    Tavan tavan giderken
    3-4 GAP boşluğu bırakmıştı
    18-20 tl ler civarında diye aklımda kalmış
    Bi bakarmısınız, dolmuş muydu, o boşluklar
    Bu zalım neden gitmiyor
    Karın ağrısını bi görelim
    Malüm derler ya , elbet o boşluklar dolar diye
    Yatırım tavsiyesi değildir.

2. FİYAT BOŞLUĞU HAKKINDA 21 EYLÜLDE YAZDIĞIM YAZI...ORALARA GELECEĞİNİ ARTIK İHTİMAL VERMEM
    HERKESE BOL KAZANÇLAR.
    Deva özelinde çok fazla belirsizlik var.
    Tek gerçek Pandemi olmasaydı bilançodaki satış ve kar rakkamları daha fazla olacaktı.
    - Dünyada neredeyse tüm hammadde fiyatlarındaki artış ile beraber, talep artışı arz miktarı ve özellikle ürün fiyatlarına yansıdı. Devanın şansızlığı ana müşterisi devlet dolayısı ile fiyat artışı zaten bir sene boyunca maliyetleri ve diğer girdileri artsa da değişemiyor.
    - Pandemi şartları " Maske , mesafe, kapanma vs ... " maalesef daha önce en çok satılan ürünlerimizi en çok satılan ilaçlar listesine dahi sokamayacak seviyelere indirdi. Ne kadar daha devam edeceği ve firmaya etkileri de bence belirsiz...
    - Daha önceki yazılarımdan birinde de fikrimi beyan etmiştim. Firmanın bence en zayıf ve beceriksiz tarafı yurtdışında kurduğu şirketlere gereken ciroyu yaptıramaması. Doğrudur ilaç pazarı tam bir kurtlar sofrası ama senin de hedeflerin var, O zaman bu sektöre girmeyecektin. Aranızdan bir arkadaşımızın yazısında görmüştüm şirket ceo su yurtdışındaki bazı şeyleri aşamamaktan şikayet etmiş bir ropörtajında. Ağlamayada başladılar yani... Sebepler üretmek değil sonuç almaktır bu vizyonda kurulan bir şirketin yapacağı.
    - Şirketin bence şu aşamada borsadaki fiyatla alakalı en küçük bir üzüntüsünün yada kaygısının olduğunu düşünmüyorum. Satıştan 2 sene önceden başlayacağı fiyat optimizasyonu yeterli olacaktır firma için.
    - Etik olarak elimdeki hisse durumumu açıklamak gerekirse % 60 ını 24 lü rakkamlardan sattım. Daha önce kısa ve orta vadede çok kez bana güzel kazandırdı. Ancak psikolojik olarak artan zarara dayanmak şirkete ne kadar güveniyorsanız da o kadar kolay değil. 9 aylık bilanço ortaya çıkmadan yükseleceğini düşünmüyorum şahsen. İniş trendini bozmadan devam ediyor fiyat kaybetmeye, hele 2020 mayıs ayında 15 - 17 tl arasında sinir bozucu bir fiyat boşluğu bırakmıştı. O kadar düşeceğini düşünmesem de eğer 9 aylık bilançoda bir bozulma olursa gözünü oraya diker gibi geliyor. Buda bana bir kısım hisseyi tekrar geri koymak için ortam yaratır mı yada hissenin fiyatı alır başını giderken arkasından baka mı kalırım bilmiyorum. Göreceğiz..
    Biraz olumsuz oldu kusura bakmayın düşündüklerimi paylaşmak istedim.
    Şirket iyi ancak şu anki ortam ona destek olmuyor maalesef. Başta söylediğim gibi çok fazla belirsizlik var.
    Düşüncelerimin kendi stratejinizi etkilemesine izin vermeyin .
    İyi günler..

3. Ne oldu ne iş anlamadım
    Lakin
    Çekirge sürüsü gibi bireysel yatırımcı alışları oldu bi anda
    Tahtanın sahipleri çok cimridir
    Para kazandırmayı sevmez
    Ama
    Görelim bakalım
    Bireysel yatırımcı ezip geçebilecek mi?))
    Bi şekil oldu ne alakaysa
    Yatırım tavsiyesi değildir

4.  Alıntı Originally Posted by y0f0b0 Yazıyı Oku
    FİYAT BOŞLUĞU HAKKINDA 21 EYLÜLDE YAZDIĞIM YAZI...ORALARA GELECEĞİNİ ARTIK İHTİMAL VERMEM
    HERKESE BOL KAZANÇLAR.
    Deva özelinde çok fazla belirsizlik var.
    Tek gerçek Pandemi olmasaydı bilançodaki satış ve kar rakkamları daha fazla olacaktı.
    - Dünyada neredeyse tüm hammadde fiyatlarındaki artış ile beraber, talep artışı arz miktarı ve özellikle ürün fiyatlarına yansıdı. Devanın şansızlığı ana müşterisi devlet dolayısı ile fiyat artışı zaten bir sene boyunca maliyetleri ve diğer girdileri artsa da değişemiyor.
    - Pandemi şartları " Maske , mesafe, kapanma vs ... " maalesef daha önce en çok satılan ürünlerimizi en çok satılan ilaçlar listesine dahi sokamayacak seviyelere indirdi. Ne kadar daha devam edeceği ve firmaya etkileri de bence belirsiz...
    - Daha önceki yazılarımdan birinde de fikrimi beyan etmiştim. Firmanın bence en zayıf ve beceriksiz tarafı yurtdışında kurduğu şirketlere gereken ciroyu yaptıramaması. Doğrudur ilaç pazarı tam bir kurtlar sofrası ama senin de hedeflerin var, O zaman bu sektöre girmeyecektin. Aranızdan bir arkadaşımızın yazısında görmüştüm şirket ceo su yurtdışındaki bazı şeyleri aşamamaktan şikayet etmiş bir ropörtajında. Ağlamayada başladılar yani... Sebepler üretmek değil sonuç almaktır bu vizyonda kurulan bir şirketin yapacağı.
    - Şirketin bence şu aşamada borsadaki fiyatla alakalı en küçük bir üzüntüsünün yada kaygısının olduğunu düşünmüyorum. Satıştan 2 sene önceden başlayacağı fiyat optimizasyonu yeterli olacaktır firma için.
    - Etik olarak elimdeki hisse durumumu açıklamak gerekirse % 60 ını 24 lü rakkamlardan sattım. Daha önce kısa ve orta vadede çok kez bana güzel kazandırdı. Ancak psikolojik olarak artan zarara dayanmak şirkete ne kadar güveniyorsanız da o kadar kolay değil. 9 aylık bilanço ortaya çıkmadan yükseleceğini düşünmüyorum şahsen. İniş trendini bozmadan devam ediyor fiyat kaybetmeye, hele 2020 mayıs ayında 15 - 17 tl arasında sinir bozucu bir fiyat boşluğu bırakmıştı. O kadar düşeceğini düşünmesem de eğer 9 aylık bilançoda bir bozulma olursa gözünü oraya diker gibi geliyor. Buda bana bir kısım hisseyi tekrar geri koymak için ortam yaratır mı yada hissenin fiyatı alır başını giderken arkasından baka mı kalırım bilmiyorum. Göreceğiz..
    Biraz olumsuz oldu kusura bakmayın düşündüklerimi paylaşmak istedim.
    Şirket iyi ancak şu anki ortam ona destek olmuyor maalesef. Başta söylediğim gibi çok fazla belirsizlik var.
    Düşüncelerimin kendi stratejinizi etkilemesine izin vermeyin .
    İyi günler..
    Bu hissedaş güzel anlatmış
    Teknikçi bi hissedaş açıklayabilir mi
    15-17 tl arası kocaman GAP boşluğu ne olacak?

5. https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...e-zam-6898472/

yatırım tavsiyesi değildir, olamaz...
    Burada yer alan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Yatırımcının mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir.

6. Sayın Maslak1 31/12/2021 tarihli nilipec marka başvurusu hakkında daha önce fikir yürütülmüştü ancak marka sahibi ''DEVA AGRO KİMYA TARIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'' olarak gözükmekte yanıldık sanırım?

Bu arada şirket coseblar isimli ilaca ruhsat almış hayırlı olsun

7.  Alıntı Originally Posted by ylyy Yazıyı Oku
    Sayın Maslak1 31/12/2021 tarihli nilipec marka başvurusu hakkında daha önce fikir yürütülmüştü ancak marka sahibi ''DEVA AGRO KİMYA TARIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'' olarak gözükmekte yanıldık sanırım?

Bu arada şirket coseblar isimli ilaca ruhsat almış hayırlı olsun
    sayın ylyy, haklısınız; yanıldım. "Deva" şeklinde arama yapmamak lazımmış. Maalesef, kimi aramalarda nedense firma ismi çıkmıyor (oysa ürün kategorisi kodu ilacın da bulunduğu kategoridir).. Aramayı en azından "deva holding" olarak yapmak lazım olduğunu öğrendim. bununla beraber, aynı günkü yazımda belirtiğim molekül Deva'da mevcuttur (link vererek bilgi kaynağını göstermiştim). bilgi için teşekkürler.

daha önce yazdığım burdadır:

https://www.hisse.net/topluluk/showt...11#post5725611

ürün vardır, patent süresinin dolumunu bekliyor...

aynı bilgi burda da mevcuttur:

https://www.pharmacompass.com/api-ma...s/presentation

8.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    sayın ylyy, haklısınız; yanıldım. "Deva" şeklinde arama yapmamak lazımmış. Maalesef, kimi aramalarda nedense firma ismi çıkmıyor (oysa ürün kategorisi kodu ilacın da bulunduğu kategoridir).. Aramayı en azından "deva holding" olarak yapmak lazım olduğunu öğrendim. bununla beraber, aynı günkü yazımda belirtiğim molekül Deva'da mevcuttur (link vererek bilgi kaynağını göstermiştim). bilgi için teşekkürler.

daha önce yazdığım burdadır:

https://www.hisse.net/topluluk/showt...11#post5725611

ürün vardır, patent süresinin dolumunu bekliyor...

aynı bilgi burda da mevcuttur:

https://www.pharmacompass.com/api-ma...s/presentation
    Sayın Maslak1 arama yaparken kişi no bölümüne 6233171 girip arama yapınız. Saygılar..

Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 22/709 İlkİlk ... 1220212223243272122522 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •