Günaydın ,
Daha çok önceleri bu şirket yönetimi bizim gibi eleştiren arkadaşa, şirketin olası büyük bir finansal krize girse bile;
Elinde 3 tane HES , LİMAN ve onlarca bağımsız beton tesisi arazi olduğunu gerekirse bunları satar yoluna devam eder.
Ama ya diğer sektördeki firmalarda bu değerler var mı?
Basit çe izah etmeye çalışayım;
190 M faaliyet karı var, bunda faiz,kur farkı vs. yok.ama içinde para ödemeyeceği 43 m AMORTİSMAN GİDERİ var,(banka kredisi,
kur farkı ve faiz olarak ödeyecek)
Şu hali ile bile 190+43=233 m NAKİT yaratıyor kabaca....(30 milyon devreden kdv bu yıl nakte dönüşür)
önümüzdeki 5 yıl ödenecek tutarlar sayfa 37 de.
Bir de EN ÖNEMLİSİ söke 5-6 ay çalıştı. 2019 da 12 ay çalışacak. Enerji malum YAĞIŞLAR ve 3 çeyrek sonu ELEKTRİK FİYAT
ZAMLARI , LİMAN zaten MAŞALLAH PARLIYOR, İHRACAT YAPTIĞI sürece bence ENSEYİ KARARTMAYA gerek yok.
Ytd.
Saygılar,
sadece ve sadece bir iştirak satışı...yeterli....olmazsa debelenmeye devam...ama şirket iyi kar üretiyor...buyıl bsöke full kapasite giderse 300 milyon kar yazar...2018 yılında yaklaşık %40 kur farkını ödemiş...bu sene aynı zarar olması için dolarda 5,3*%40=7,4 euro da ise6,06*40=8,4 gibi olması gerekir....
Belli ki henüz sattığını yerine koyamayan birileri var.Aşağı oynayan ateşle oynar diyorum....Toptancıların eli kulağında
Sayın TAM35,
ENERJİ bu paraları yapmaz.(2011 de 86 milyon usd ye aldılar.7 yıldır çalıştırdılar 49 yıllık),
LİMAN 38 MİLYON TL yıllık faaliyet karı elde ediyor.(38 / 4,84 ort kur = 8 milyon usd kabaca yılda)
Bu kaç para eder?
100-150 milyon TL SÖKE BEDELLİ artırımı 2019 atlatılır. Yeter ki ihracata problem çıkmasın.
Tren yolu da tamam. Stoklama da yapılıyor LİMAN' a yakın yerde.2 ay güzeldi.
Söyledikleri ihracatı yaparlarsa , peşin ihracat bedeli alırlar konuyu yine çözüler.
(190+43=233 MİLYON TL faaliyet karı geçen yıl yaptılar bu yıl aynı oranda iş yapsalar 300 MİLYON TL nakit yaratırlar)
rakamlar ortada ,hesapta bakkal hesabı son derece basit.
Çözülmeyen konu HİSSE nin BORSA FİYATI.
YÖNETİN HİSSE GERİ ALIM YAPMADIKTAN SONRA ,OLMASI GEREKEN FİYATLARA ULAŞMASI ZOR.
Kim bilir belki de ufak ufak ,birilerine aldırıyorlardır. Ama hissenin değerini bilen bu fiyatlara zor verir.
Ytd.
Saygılar,
Söke de operasyon başlamış.Abitraj ile dar alanda top çeviriliyor.1.20 li rakamalara doğru hareket beni şaşırtmayacak. sökenin piyasa değeri batıyı geçeti.Umarım ikiye katlar.Böyle bir garabet anca bist te olur.
enerjideki üretim artışı dikkat, toptan satış azalma (bu al-sat ticaret önemli değil kar marjı düşük) önemli olan üretim artışı,
ve 2019 hedefleri de rapora yazmışlar. Duyum falan değil yani ,açık şeffaf takipteyiz.Hedeflenen değerlere ulaşması dileği ile...
LİMANDA sökenin ihracatının elleçlemeye etkisini görüyorsunuz değil mi?
YTD.
Saygılar,
Yer İmleri