Sayfa 220/398 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320 ... SonSon
Arama sonucu : 3183 madde; 1,753 - 1,760 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Merhaba trend hoş geldin.
    Hoşbulduk Beyefendi selamlar.

Human hesap ortada, 3.2 milyar TL ertelenmiş vergi gideri net kara eklenmiş. 6 aylık bilançoya göre:

Vergi öncesi kar 9.584+ Ertelenmiş vergi gideri 3.223− Dönem vergisi 2.419− Kontrol gücü olmayan paylar 402= 6 aylık net kar 9.986 milyon TL. Net kara artı olarak yansımış 3 2 milyar TL yi düşersek net kar 10 yerine 6.8 milyar TL ye düşüyor ki olması gereken de bu. Sadece 2. Çeyreğe bakarsak net kar 4.4 milyar yerine 1.8 milyar TL oluyor. Net karlarda ciddi düşüş söz konusu..
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. 2023 yılında kapasite kullanım oranı %75 olmuştu, yıllık üretim 7.2 milyon ton idi. 2022 yılında ise KK oranı %83 olmuştu. 2024 yılında KKO yine düşük seyrediyor. Bilançoda UFRS'e uygun makyajlama söz konusu ama hiç kimse bu önemli detayın farkında değil. Hayret doğrusu. İşte bu yüzden 3Ç ve 4Ç bilançoları beni tedirgin ediyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Mali gücü ve etkinliği olan bir kaç yerli grup hükümetin beceriksizliğini ve "İsrail TR'yi işgal etmeye hazırlanıyor" gibi saçma sapan söylemleri bahane ederek endeksi %15 e yakın çökertti. Yüksek kaldıraç oranlarıyla şort pozisyon açan bu grup kredili pozisyonda olup çıkışa oynayanları kıstırıp onları batırarak düşüşleri hızlandırdı ve kaldıraç sayesinde çok kısa bir sürede %100 e yakın kazanç elde ettiler. Ama her zaman olduğu gibi bu düşüşler feedback loop etkisiyle (kendi kendini besleyen döngü) abartıldı, bundan sonra süreç tersine işleyecek. Piyasada stabilizör görevi gören yabancıların olmaması bu grubun işini çok kolaylaştırdı maalesef.

4. İsrailde 7 milyon yahudi yaşıyor. Bunların %10 unu Harediler ile Hasidiler oluşturur yani ultra ortodoks radikal şeriatçi grup. Sanıldığı gibi bu grup siyonist=yayılmacı değildir, antisiyonisttir, onlar Mesihi bekliyor. Öte yandan nüfusun yarısı Sefarad yahudisi (doğulu denilen, İspanyadan 1492 de kovulanlar), diğer yarısı ise Aşkenazlar yani batılı grup (doğu Avrupa ve Rusya dan göç edenler ki ben bu gruptanım). Ama nüfusun yarıdan fazlası siyonisttir. Mali, idari ve kurumsal gücü yüksek olup yönetimde de söz sahibi olan Aşkenazlar ile göreceli yoksul Sefaradlar ülke içinde pek geçinemez.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    İsrailde 7 milyon yahudi yaşıyor. Bunların %10 unu Harediler ile Hasidiler oluşturur yani ultra ortodoks radikal şeriatçi grup. Sanıldığı gibi bu grup siyonist=yayılmacı değildir, antisiyonisttir, onlar Mesihi bekliyor. Öte yandan nüfusun yarısı Sefarad yahudisi (doğulu denilen, İspanyadan 1492 de kovulanlar), diğer yarısı ise Aşkenazlar yani batılı grup (doğu Avrupa ve Rusya dan göç edenler ki ben bu gruptanım). Ama nüfusun yarıdan fazlası siyonisttir. Mali, idari ve kurumsal gücü yüksek olup yönetimde de söz sahibi olan Aşkenazlar ile göreceli yoksul Sefaradlar ülke içinde pek geçinemez.
    7 milyon bana abartı geldi. Son osmanlı nüfus sayımında toplam nüfusa orani yüzde 2 'nin altı. Tabi siz daha iyi bilirsiniz de demek düşer. Ben en en fazla 3 milyon diyorum. Belki de Anadoluda çok ilişkiminiz olmadığından. Ha bu arada herkes mehdiyi bekliyor. Evangelist hıristiyanlarda bekliyor. Biz müslümanlarda da bekleyenler var.

6. Th bankalar diyorsa kirk sefer düşünün.Demir çelik haber akışı canlı.Eregl bu düşüşten neredeyse hic etkilenmedi..Hatta pozitif ayristi.Otomobillerin enerjilerin içinden geçtiler..

60 kadememizi alıp kaçtık,,bugünlük yeter,akşama bakarız.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Kötü gelen bilançolar,,5000-6000 i gösteriyor,,dolduruşa gelmeyin,,yerliler zaten tükenmiş durumda,,Merkez haldır haldır para aramakla meşgul.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfa 220/398 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •