Finans mesajı okuyunca aklıma geldi. Geçen gün bir fonu incelerken içinde yoğun şekilde ukrayna tahvili mi eurobondu mu ne tam hatırlamıyorum. Gördüm. Bunlar riskli ülkeler bildiğim kadarı ile. Belki hatırlarsın bir aralar mevduat topiğinde ukrayna'da faizler şu kadar yüksek tarzında mesajlar vardı. yani bu tür fonlar gönül rahatlığı ile alınabiliinir mi? Hele böyle bir konjüktürde bilemiyorum doğrusu. Bu konuda ne düşünüyorsun.
Borsa faiz artırımı yapılmayacağını fiyatlıyor da mı düşüyor
Faiz arttırım borsanın aleyhinde bir durum olduğu için düşer ( bu artış miktarına bağlıdır tabii. az olursa etkilenmez). Faiz artışı olmaması borsanın lehine bir durumdur. Anladığım kadarı ile dün iyi haber satın alındı. artık cuma günkü açıklamanın borsa üzerinde bir etkisi olacağını düşünmüyrum.(bendeniz çok eski bir borsacı olarak böyle düşünüyorum). Borsada beklentiler alınır. Gerçekler satılır. Bol kazançlar.
Risk var tabi
TDG alanlar hep ABD tahvili olarak düşünmesinler
Şili, endonezya, meksika,romanya tahvilleride var TDG'de
Güveniliyorsa alınmalı
Dıştan bakınca bizim tahvillerde riskli görülüyorki bu ülkelerden daha kötü CDS'imiz
Ama bizim tahvillerimizi ödeyememe gibi bir duruma girmemiz nasıl imkansızsa o ülkeleride öyle düşünmek lazım
Amerikan hazine tahvilini her zaman her konuda düşünmek lazim aslında. Diger tüm tahviller ondan türetiliyor.
10dk dan az kaldi ben TCMB pas gececek ve glp gibi fonlama limitlerini koridoru ust bantta epey yukari atarak kendine alan açacak diyorum.
Umarım beni ve tum piyasayı yanıltır da kademeli artış dönemine gireriz.
Yer İmleri