Bankoff sattığını alır mı bugün![]()
Piyasa faiz kararını bekliyor...çok aşırı bir sert faiz artışı olumsuz olur..ama alıştıra alıştıra faiz artırırsa piyasada çok olumsuz etkisi olmaz...ben %15 e çıkarılmasını olumlu görürüm...sonradan vereceği mesaj ile de piyasa olacaklara alışır....
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Ağbal gittiğinde faiz oranını ne oranda bırakmıştı ise onun kesin üstünde olmalı ayrıca enflasyon oranı gözetilir eğer cb nının gözüyle olaya bakılmıyorsa profösyönel Bi yaklaşım olması gerek zaten piyasada belli bir faizde var yani piyasa kurallarını gözetmeleri lazım bu faiz oranı enflasyona göre bazen biraz üstü bazen biraz altı olarak ayarlanır risk pirimi bırakılır araya ekonomiden ekonomiye de de değişir şimdi abd %1 %0,5 gibi rakamlarla yukarı taşıyor ama bizim ekonomimiz Bi abd veya alman ekonomisi değil bence enflasyon %40 ise faiz %30 ve üstü olmalı bu hem dolarizasyonu önler hemde enflasyonla arasındaki farkta paranın faizden çok yatırıma yönelmesini sağlar
Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir
Yer İmleri