Sayın fibonacci 28 yıldır işa ve işb ye de temettü sınırlandırması yok mu ? Sonuçta kurucu alırsa bunlar da almaz mı? Biri vardı sayın marslı idi galiba işatr için işkurdan daha fazla değerli diyordu merakımdan soruyorum yanlış anlaşılmasın.
Ytd ...
Sayın fibonacci 28 yıldır işa ve işb ye de temettü sınırlandırması yok mu ? Sonuçta kurucu alırsa bunlar da almaz mı? Biri vardı sayın marslı idi galiba işatr için işkurdan daha fazla değerli diyordu merakımdan soruyorum yanlış anlaşılmasın.
Ytd ...
herkes HAYAL EDEMEZ.HAYAL KURMAK GUZEL I NSAALLAH OLUR..YA BANA COK BUYUK ABARTI GELDI.YADA ANLAYAMMADIGIMA SAY DAYI
Sn Ali bey..
A ve B dede temettü kısıtlaması vede sermaye sorunu var..
Ancak A ve B de geçmiş yıllarda sermaye artırımlarında belirli oranda işC verildi.Bunun için hesaplaması karışık..
Yoksa ben A ve B ye KURUCUDAN DAHA DEĞERSİZ demedim..
Unutmayalım ki milyonlara giden kurucu varsa milyonlara giden A ve bunun oranında B vardır..
Sadece KURUCU hissesinin emsalsizliği vede hikayesi BANA GÖRE diğerlerine nazaran daha değerli geliyor..YTD..
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tabi ki kurucu hissenin kanunlara göre daha büyük hakları var sizde haklısınız.
Lakin dediğiniz gibi kurucu hisseye 14 milyon verirlerse işatr de nerden baksan bi 10 milyon civarı fiyat alır diye düşünüyorum buna bağlı işbtr de 500 bine yakın fiyatlara ulaşır lakin benim aklım ermiyor sayın fibonacci bunlar çok büyük meblağlar özellikle işbtr de bu kadar küçük yatırımcı varken bu paraları verirler de hayallerimiz gerçek olur mu ?
Ytd...
Ali kütahya kardeş, zaten lotlarin cogu bankada, halkın elinde en fazla 100 tane işkur 100 işatr 4000 tane de isbtr vardır... bunları değerinde imha edip halka dağıtsalar zaten en fazla 8 milyar lira dagitacaklar. Geriye on milyarlarca para zaten yine banka ve devletin eline geçen hisselere kalıcak ve yürümeye devam edicekler....
Teorikte mümkün..
Devlet masaya oturursa ne ister sorusunun cevabını buradan senaryolar kurarak bulmaya çalışıyoruz..
Cevaplardan birisi de kısıtlamanın kaldırılıp geçmişe dönük alacak hesabı yapılması.İşte burada matematik devreye giriyor.Bu da bizi çok yüksek meblağlara götürüyor..
UNUTMAYALIM devlet en ince hesabı yapacaktır..
Halka açık hisseler içinde bir hesapları vardır..
Bu hesaplamalarda yatırımcıya KIYIP ÜSTÜNE ÇÖKERLER Mİ? sorusu da bir yerde duruyor elbet..
Ancak İHTİMALİ DÜŞÜK..
Ancak büyük paralar riskle kazanılır..
KURUCU hisseler burada en risksiz olan hisse grubu..
Öncelikle GEÇMEMİZ GEREKEN ENGEL hisselerin hazineye devri olacaktır..
Sonra devletten adım beklenecek..
İşte o zaman ak koyun kara koyun belli olacaktır...
YTD..YTD..
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Olayı imha olarak düşünmeyelim, herkes hakkını alsın. Devlet yada banka böyle karar alsın. C tertip c b tertip b a tertip a. A ve b fırlar gider. Belki a tertip lot başı 10 milyon olur diyelim. B de 500 bin olsun. Zaten bu noktada c tertip 1 tl ya eder ya etmez, verhasıl bamka bedelli açıkladı, 20 sene de ard arda. Hemde her sene %100 bedelli. A sı b si c si paşa paşa para koyadak. Kurucu ise her sene güçlenen bamkanın kaymağını yiyecek. Eşdeğersiz bir hisse. Bütün tertipler kurucuya çalışıyor. Farkı olmalı. Olacaktır.
Yer İmleri