Sayfa 225/340 İlkİlk ... 125175215223224225226227235275325 ... SonSon
Arama sonucu : 2719 madde; 1,793 - 1,800 arası.

Konu: TUCLK - Tuğçelik Aluminyum Metal Mamulleri

Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    DEMEK Kİ AKLIN YOLU BİRMİS

Bu paylaşıma 559 beğeni gelmiş ama tahta sabahtan beri ekside. Enteresan aslında.

Benim TUCLK tahtacısı hakkında izlenimim şöyle; Tahtada gezen yüklü mal yok. Malın çoğu tahtacının kontrolünde.
    Elindeki az bir miktarı asansör gibi çeviriyor. Görebildiğim kadarı ile 300-500 bin hissenin elden ele yapılması söz konusu.

Tahtada derinlik olmadığı için isterse aşağı isterse yukarı sürüyor.
    Tahtada derinlik olmadığı için balinalar da fazla ilgi göstermiyor sanki. Bu da işini kolaylaştırıyor.
    Ancak çok kuvvetli bir haber akışı olursa yukarı sürmek mecburiyetinde kalır.

HER ZAMAN SÖYLERİM, KÜÇÜK YATIRIMCININ SPEKÜLATÖRLERE KARŞI TEK SİLAHI SABIRDIR.

Ben de yıllarca sabırsızlık yüzünden nice yıldız hisseleri elimden kaçırmıştım. Tam ben satıyorum hisse yükseliyor mottosu en çok sığındığım avuntulardandı. Sonra forumlarda gördüm ki herkes aynı avuntuyu kullanıyor. Demek ki burada hata bizde.

YÜKSELMEYEN HİSSE YOKTUR, YETERİNCE SABREDİLMEYEN HİSSE VARDIR. (Sağlam finansallara sahip hisseler için geçerli)

2.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Bu paylaşıma 559 beğeni gelmiş ama tahta sabahtan beri ekside. Enteresan aslında.

Benim TUCLK tahtacısı hakkında izlenimim şöyle; Tahtada gezen yüklü mal yok. Malın çoğu tahtacının kontrolünde.
    Elindeki az bir miktarı asansör gibi çeviriyor. Görebildiğim kadarı ile 300-500 bin hissenin elden ele yapılması söz konusu.

Tahtada derinlik olmadığı için isterse aşağı isterse yukarı sürüyor.
    Tahtada derinlik olmadığı için balinalar da fazla ilgi göstermiyor sanki. Bu da işini kolaylaştırıyor.
    Ancak çok kuvvetli bir haber akışı olursa yukarı sürmek mecburiyetinde kalır.

HER ZAMAN SÖYLERİM, KÜÇÜK YATIRIMCININ SPEKÜLATÖRLERE KARŞI TEK SİLAHI SABIRDIR.

Ben de yıllarca sabırsızlık yüzünden nice yıldız hisseleri elimden kaçırmıştım. Tam ben satıyorum hisse yükseliyor mottosu en çok sığındığım avuntulardandı. Sonra forumlarda gördüm ki herkes aynı avuntuyu kullanıyor. Demek ki burada hata bizde.

YÜKSELMEYEN HİSSE YOKTUR, YETERİNCE SABREDİLMEYEN HİSSE VARDIR. (Sağlam finansallara sahip hisseler için geçerli)
    1 ay daha sabır hocam.

Gebze açılacak bassın istediği kadar

3.  Alıntı Originally Posted by KoRs Yazıyı Oku
    Bu sene bedelli beklemiyorum.

2022-23 dönemi için Yatırımların % 80'i yapıldı artık çok agresif borçlanma olmayacak.

Bedelliden önce elindeki kuru yük gemisi var 5 milyon USD değerinde onu satacaktır bence.

Eğer daha fazla yatırım ya da şirket alımı olursa daha erken bedelli gelebilir.

Sonuçta 1 sene içerisinde bir bedelli bende bekliyorum.

Gemi satışı + %200 bedelli net nakde geçirir şirketi.

Syg.
    kıymetli cevabınız için teşekkürler

syg

4. Tahta yapıcıdan endekse inat “Ben ne dersem o olur” hareketleri, basmazsan…

5. Aslında bu tür kan emici tahta yapicilara biz küçük yatırımcı lar birlik olup alış yada satış yaparak gereken dersi vermemiz lazım.

6. 19 Ağustos bilanço gününden itibaren Ekim Gebze açılışına kadar sıkıntılı bir süreçten geçeceğimiz az çok hissettirmişti.

Ekim ayı ile çok daha pozitif olacağımızı düşünüyorum.

Bardağın boş tarafını görmeye devam ediyor piyasa.

Alıntı Originally Posted by gulum26 Yazıyı Oku
    Aslında bu tür kan emici tahta yapicilara biz küçük yatırımcı lar birlik olup alış yada satış yaparak gereken dersi vermemiz lazım.
    Arkadaşım tahtacıya ders vermek kolay mı sanıyorsun.
    Diyelim ki birlik olduk, ne olacak sanıyorsun, kim ne kadar samimi ne kadar dürüst olacak?
    Burası kurtlar sofrası. Al bekle kazan başka yolu yok bunun.

Son 10 dk tahtada savaş vardı.
    Ben girmeye cesaret edemedim, işin açıkçası 12.80 iken kademelerin durumuna göre yüklü sayılacak miktarda alım yapmayı düşündüm. Elim gitti geldi. Yapmadım bir şey.

Ancak derinlik izlerkken son dakikalarda tahtada resmen çarpışma oldu. Hatta son 3-4 dk videoya çektim, arkadaşlar izlemediyse izlesin diye. Yayınlamaktan da vazgeçtim.

Olanları şöyle özetleyeyim;
    Son 5 dakika tahtada alım yönünde hareketler başladı. 13.00 e kadar sürdü, çünkü 13.00 e birileri resmen set çekti. Kapanış 12.95-12.96 oldu. 13.00 kademesinde 40.035 satış emri tahtada kaldı. Sanki gözdağı verildi Ben böyle algıladım diyelim.
    Yarın seans enteresan olacak

Aklıma şimdi geldi, 17.50 de Aktif satışlar 125.000 adet fazla iken kapanışta satışlar 87.000 fazla olarak kapandı.
    Yani son dakikalarda yapılan işlemlerde Aktif alışlar net 38 bin fazla idi.

8. Son dakika alımların nedeni akşam çıkan aşağıdaki haber olabilir mi?

Yunnan Aluminium, 2021 üretim hedefini düşürdü
    Şirket, şimdi bu yıl 2,36 milyon ton üretim beklediklerini belirtti.
    16 Eylül 2021 18:00

Çin'de devlete ait metal şirketi Chinalco'ya ait Yunnan Aluminium, 2021 alüminyum üretim hedefini, yerel hükümetin üretim kısması nedeniyle 500 bin tondan fazla düşürdü. Şirket bunun yaklaşık yüzde 18 olduğunu bildirdi.

Bu 2020'deki 2,41 üretiminden biraz az ancak 2021'in 2,87 milyon hedefinden oldukça düşük.

Sayfa 225/340 İlkİlk ... 125175215223224225226227235275325 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •