Sayfa 226/345 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326 ... SonSon
Arama sonucu : 2753 madde; 1,801 - 1,808 arası.

Konu: CWENE - CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ

1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    cwene 26-28 nisanda talep toplanmış....sonrasında da halka arz olmuş....bundan dolayı da ilk çeyrekteki veriler arzdan önceki verilerdir...arz gelirlerinin yansımaları henüz bilançolara yansımamış...ilk çeyreğe bakıldığında gerçekten de 1,7 milyar tl lik döviz açığının olduğunu görüyoruz...arzdan sonra bu döviz açığının kapatılmış olması lazım...şirket gerekli tedbiri almış olması lazım...çünkü biz bile dövizin çıkacağını aylar önce biliyorduk...bunu herkes biliyordu...

ciro ve kar düzenli artıyorsa ve bu borçlara rağmen başarılıyorsa o vakit pek de korkmaya gerek yok...ilk çeyrekte bu başarılmış...
    o para ile kkm yapmışlardir.

2. İki gündür yükselişe direniyor illa düşecek

3.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    cwene 26-28 nisanda talep toplanmış....sonrasında da halka arz olmuş....bundan dolayı da ilk çeyrekteki veriler arzdan önceki verilerdir...arz gelirlerinin yansımaları henüz bilançolara yansımamış...ilk çeyreğe bakıldığında gerçekten de 1,7 milyar tl lik döviz açığının olduğunu görüyoruz...arzdan sonra bu döviz açığının kapatılmış olması lazım...şirket gerekli tedbiri almış olması lazım...çünkü biz bile dövizin çıkacağını aylar önce biliyorduk...bunu herkes biliyordu...

ciro ve kar düzenli artıyorsa ve bu borçlara rağmen başarılıyorsa o vakit pek de korkmaya gerek yok...ilk çeyrekte bu başarılmış...
    Arz geliri daha bilançoya yansımadı.. Açıkcası tek seferlik olduğu için ben pek takılmıyorum..

Önemli olan hisse başı kar ne olacak sadece o onemli.. Halka arz hariç İlk çeyrek olan 100 milyon tl karın yaklaşık 2-2.5 katı bir kar beklentim var...Yapılan işler bana yaklaşık bu öngörüde bulunmama sebep oluyor...Umarım mşm.bu olur...
    İlave olarak halka arz yansıyınca hissenin bedelsiz potansiyeli de artacak.

4.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Arz geliri daha bilançoya yansımadı.. Açıkcası tek seferlik olduğu için ben pek takılmıyorum..

Önemli olan hisse başı kar ne olacak sadece o onemli.. Halka arz hariç İlk çeyrek olan 100 milyon tl karın yaklaşık 2-2.5 katı bir kar beklentim var...Yapılan işler bana yaklaşık bu öngörüde bulunmama sebep oluyor...Umarım mşm.bu olur...
    İlave olarak halka arz yansıyınca hissenin bedelsiz potansiyeli de artacak.
    doğrudur dostum...arz gelirleri neden önemli ?? bu günün artan faiz ortamında maliyetsiz bir nakite sahip olmak açısından çok değerlidir...malum ekonomimiz artık parasal sıkışmaya gidiyor...bu ortamda nakit zengin olmayan şirketler zor durumda kalacak...bu yüzden de rekabette geriye düşecekler...cwene ve europowr bu açıdan çok şanslılar...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. bu ne baskı öyle yahu... birileri prim yaptırmamaya yemin etmiş gibi...neyse su akar yolunu bulur...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6.  Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Cwene günlükteki yüksek eğimli trendini devam ettiremedi.Günlükte yeni olusturacagini dusundugum trendi asagidaki gibidir.

Eger taktaci da benimle aynı dusuncede ve aynı kanalı cizecek olursa suan fiyat orta band kanal destegindedir.(155/158)

Orta band kanal destegi kırılırsa fiyat teknik olarak kanalın alt band çizgisini temas etmeyi hedefler.
    Alt band destek bölgesi 143/148 (Bu aralık aynı zamanda fibo düzeltme seviyeleri ve 21 günlük hareketli ortalama seviyeleriyle de uyumludur)

Yukari dogru hareketlerinde ise artik ilk direnc bölgesi 164/168 buranin ustunde zirvesi 176 ve kanalin üst band çizgisi de 188.x civarlarindadir.

Bence aslolan temel analizdir.Teknik ve takas yardımcı enstrumanlardir.Temeli saglam olmayan bir hissedeki yükselişler bir sure sonra saman alevi gibi sönümlenmektedir.Tabi bazen tahtaya hükmedenler hisseyi çok iyi topladilarsa spekülatif haberlerle ve yapay hikayelerle hisseyi istediği fiyatlara surebilirler ama yine temelde gelen bilancolar fiyatı desteklemiyorsa ve gercek bir hikayesi de yoksa sonu hüsranla bitmektedir çoğu zaman.

Kendi adima teknik analizdeki destek/direnc seviyeleri de sadece alim/satimdaki önemli rakamları vurgulamaktan ibarettir.

Farklı bir hissede daha yüksek bir potansiyel görmediğim sürece 2.ceyrek bilancoya kadar devam inşallah..

Herkese sağlıkla bereketli kazançlar dilerim..

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
    Daha önceki grafikte kanal tepe hedefi 188.x imiş 186.2 yaşanmış.Alt tarafta 155/158 orta kanal band destegiymis 153.6 dan destek bulmuş.

Şimdiki güncel grafigi görünümü ve önemli seviyeler asagidaki gibidir.

188.x zirve gecildiginde ilk önemli direnci 200.x/202.x seviyeleri olacaktır.

Eger pazartesi veya salı kanal orta bandın üzerine atamazsa(Pazartesi için 174 üzeri kapanis demek) kanalın alt band çizgisi hedefe girer.

Alt taraftaki önemli rakamlar sırasıyla 166.x/162.x ve 153.x

RSI da ise negatif uyumsuzluk göze çarpıyor.

Birde şunu ekliyim fiyat tespit raporunda cwene icin 2023 hedeflenen satış geliri 637 milyon $ yazıyordu.1.ceyrek de yaklaşık 90 milyon $ ciro açıkladılar.Suana kadar da yaklasik 82 milyon$ lik yeni is bildiriminde bulundular.Burdan şu sonucu cikariyorum.Hedeflerinde bir sapma olmazsa yil sonuna kadar daha çok kap bizi bekliyor ve heran yeni bir kap gelebilir

Sağlıkla bereketli kazançlar..

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..

7. cw enerji gelirlerinin %57 sini doğrudan panel satışından....%3 ünü invertör satışından....%4 diğer gelirlerden (mühendislik ,bakım ..v.b) %36 sını da proje satışlarından sağlamaktadır ( aldığı ges ihalelerinden )

panel satarken sözleşme aşamasında %30-40 ını avans olarak tahsil ediyor...paneller yüklendikten sonra ise kalanları tahsil ediyor...

proje satışlarında ise (ges kurulumu ) %30-40 ını avans olarak ...kalanları hakediş usullerine göre taksit taksit alıyor...ges bittiğinde de tamamını almış oluyor...

yani şirket sağlam çalışıyor...bunun nedeni 2018 yılında yaşamış olduğu konkortado tecrübesinin verdiği temkinli ve dikkatli duruştur...

8. cw enerji 2015-2017 yılları arasında satış gelirleri yönünden en hızlı büyüyen ilk 100 şirket arasında%724 lük büyüme ile 21. olmuş...

yine 2016-2018 yılları arasında aynı katagoride %759 büyüme oranı ile 14. olmuş...

yani agresif büyüme cw enerjinin genlerinde var...patronun kişiliğinde bu var ...sürekli koşuşturması ve dinamik oluşu şirkete de yansıyor..ufku çok geniş idealist biri...

Sayfa 226/345 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •