Sayfa 227/597 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon
Arama sonucu : 4774 madde; 1,809 - 1,816 arası.

Konu: BTCIM - Batı Çimento

Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Ya da hiç ilgi alanın değilmiş ya belki de sana çalışıyordur.
    Dolaylı yoldan bana çalışıyor.(TSKB den dolayı)
    Gündemin 5 ci maddesi alttaki linkdedir.

http://www.baticim.com.tr/assets/pdf...anagi_2017.pdf

YTD
    Son düzenleme : iki gozum; 13-03-2019 saat: 23:25.

2.  Alıntı Originally Posted by energizer Yazıyı Oku
    Marjın azalmasının temel sebebi muhasebesel bir durum. 2. Çeyrekte dolar ucuzken stoka atılan hamadde, dolar kurunun tavan yaptığı 3. çeyrekte satılınca yüksek kar marjı gözüküyor. Aynı hareketi tersten 3. çeyrekte yüksek dolar kurundan maliyetleyip kurun geri geldiği 4. çeyrekte satınca bu sefer marj azalıyor. 2019 1. çeyrek kurun daha stabil gittiği bir dönem olduğu için gerçek karlılık açısından daha net bir tablo verecektir.

Bu arada şirketin danışman firmalarla ile görüştüğü ve varlıklardan bazılarını satabileceğini duygum. Umarım limanı değilde pek anlamadıkları ve beceremedikleri enerji varlıklarını satarlar. 70 MW hidroelektrik santralini 85 milyon dolara almışlardı zamanında bugün de kabaca 70-80 milyon dolara satsalar grup olarak tüm kısa vadeli borçlarını kapatırlar ve geriye 700 milyon TL civarında uzun vadeli borç kalırken çimento şirketleri onu kolaylıkla 3-4 yılda kapatırlar. Limanı satarlarsa büyük hata ederler, şu an ellerindeki en güzel varlığı satmış olurlar.
    Arkadaş bey...
    Muhasebede temel ilke... girdiler alış maliyeti ile muhasebeleştirilir...Girdiler belli... hammadde dediğiniz TL cinsinden... bunun döviz kuru ile ne alakası var?...
    Döviz kuru, ihraç kaydı ile satımda ki o da satım tarihindeki TC Merkez bankası döviz kurunun TL karşılığı ile gelir (hasılat) kalemine yazılır... Döviz cinsinden alınmış krediler ise bilanço tarihindeki TC Merkez bankası kuru ile değerlenip, kredinin alındığı tarih ile bilanço tarihindeki fark hesaplara yansıtılır...

3.  Alıntı Originally Posted by Vesper Yazıyı Oku
    Aklın yolu bir.Sirket yüklü döviz borcundan kaynaklı sorunu halletmek istiyorsa ya sermaye arttıracak...ya da varlık satacak.Sermaye arttıracağına ihtimal vermiyorum.Sunu çok iyi biliyorum..Tahtayı sürekli limon gibi ezenın bir hesabi var.Ve bizim bilmediğimiz bilgiyi biliyor.Cok sürmez bu baskı.. yakında görürüz.
    Teşekkürler...
    İsabetli öngörüler...
    Ancak sermaye arttıramaz... pamuk eller cebe gider... zaten zor hakim olabiliyorlar... hakimiyet sınırda BSOKE deki %4 le ancak %51 i sağlıyorlar... geriye ne kalıyor?...
    Varlık satışı...
    Örneğin 57 milyon sermayeli ve vergi öncesi 20 milyon TL karlı Batı Limanın % 40 ını halka açsa... gibi, gibi....
    Ama o da TSKB ye teminat olarak verilmiş...
    Son düzenleme : mterkan; 14-03-2019 saat: 01:59.

Tamam şirketin kredilerini döndürmek için paraya ihtiyacı var. Ama gayrimenkul fiyatlarının dip yaptığı bu günlerde neyi, nasıl ve ederinde satabilirler ki. Böyle bir düşünceyi -ki o da var ise- bugünlerde yapmak yine başarısız bir borç azaltma operasyonu olur. Nasıl ki 1.05 civarı paritede Eur ile borçlanılıp yapılan başarısızlığın zararı ödeniyorsa bu satış fikri de bugün için aynı olur.

Böyle bir şeyi aylar öncesinde duyduklarını söyleyenler var. Ben ve benim gibiler ise burada okuyordur. O zaman benim aylar önce sattığım hisseyi %35 daha aşağıdan alma fırsatı veren spek demek ki bu konuyu bilmiyor. Almak isteyene, alış yazana da veriyor. Ne salakmış bu tahtayı yapan spek.

Hadi yine hikayeler başladı. Yeniden değerleme fiyaskosu sonrası yeni bir oyun mu. O günlere göre hisse fiyatı daha düşük. Bu fiyatlarda bile mal mı pazarlanmaya çalışılıyor anlayamadım.

Şirketten böyle bir açıklama gelmeden inanmam. Yerseniz…

YTD.

5.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Dolaylı yoldan bana çalışıyor.(TSKB den dolayı)
    Gündemin 5 ci maddesi alttaki linkdedir.

http://www.baticim.com.tr/assets/pdf...anagi_2017.pdf

YTD
    Belki de kimbilir ateşini biraz daha harlamaya çalışıyorsundur kimbilir.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6. Sayın Asyurt burada ben bu hikayelere falan girmem.İsterse hiçbir hikaye olmasın bu şirketin ederi bu fiyatlar değil bunu isteyenle sonsuza kadar tartışırım.Ama İsteyen istediği malı alabiliyor kısmına katılmıyorum.İsteyen sadece ortada olan malı alabilir.Mesela daha 2 ay öncesine kadar TUKAS da 1,5 liradan lotlar havada uçuşuyordu bakın bakalım şimdi ne olmuş?Hemde ödenmiş sermayesinin % 10 u kadar kar etti diye.Bu şirket ödenmiş sermayesi kadar kar etti biz o zamanda gün yüzü göremedik ki.

Elbet bu tahtada kurulan saçma düzeninde bir sonu olacak.Tek bişey daha yazıcam anlayan anlasın üzerine düşen dersi alsın ; riskin erken saptanması komitesi burada bir kaç arkadaşa dua etsin...5-6 yıldır aldığınız hak etmediğiniz maaşları çocuk esirgeme kurumuna ya da hayır kurumlarına bağışlayın.Artık bu kararları alırken arkadaş eş dost bankacı olarak kime danışıyorsanız yıllardır sizi fena halde yiyor çünkü.

Hadi bizi susturdular burada sabah akşam patrona bize sallayana kadar konuşulması gereken neler vardı neler.Bari bize sallarken hiç olmazsa o konulara da değinilseydi gam yemezdik.

Yd konusuna gelirsek en kötüde biz 800 mln -1 mlr tl bekliyorduk sanırım sizde 750 mln tl bekliyordunuz.Hadi öyle değiliz ama biz kötü niyetliyiz.Yaw 500 mln gelen değerleme bile ortada kalmadı.Bugün işlem gördüğümüz pd yi hangi mantıklı adam normal diye lanse edebilir.Bunu da mı biz yaptık?Ya da buna da mı biz sebep olduk.Yd zamanı bir hatamız oldu ise buralarda kayyum lafları edilirken bişeyler yazarak bunu telafi etmeye de çalıştık.Bir de sanki bu topicde ben Yd zamanı 10 liralarda işlem yaparken ilk kez ortaya çıktım.Daha önce hiç yoktum bu topicde.Bir yd olayında yanıldık diye tüm yaptıklarımızı birileri resetledi.Hemde sadece sanalda yazı yazan ahkam kesen sanal kişiler.

Şu tahtada yapılmaya çalışılanın finansal izahı yok,olamazda.
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 14-03-2019 saat: 12:24.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

7. Şeklini şemalini bilmem bu şirket banka boyunduruğundan kurtulmalı-kurtarılmalı.

Medet umuyorsunuz bir Sanko Çimko olayı var çok güzel.Bu sene de gelirler Gk ya kaldır indir yaparlar sizde onlardan hala medet ummaya devam edersiniz.Hadi mevcut yönetim kötü niyetli.Burada ağzınıza geleni söylüyorsunuz.Ya SANKO.Onların hisse geri alım yapmasının önünde bir engel mi var.Hemde en son çimkoya çaktıkları gün dolar olarak hisseleri hesaplarsak hisseler bugün yerlerde.Sanıyorsunuz ki biz yönetim adamıyız öyle lanse ediyorsunuz biz hiç kimseye sen Sanko nun adamısın demiyoruz ama.

Şimdi diyebilirmisiniz Gk da normal bir vatandaş gibi el kaldır indir yapan hiçbir şeye gıkını çıkarmayan Sanko iyi niyetli öylemi?Onlar bu şirkete ortak değil mi?Hiç bir aksiyon hiçbir girişim duydunuz mu ya da gördünüz mü?

Beğenmiyorsunuz ama mevcut yönetim bu fiyattan memnun değiliz diyor hiç olmazsa SPK şikayeti yapıyor.Hani diyorum Sanko nun eli kolu bağlı mı?Onlarda bu kadarını bari yapsa da görsek değil mi?

8.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Şeklini şemalini bilmem bu şirket banka boyunduruğundan kurtulmalı-kurtarılmalı.

Medet umuyorsunuz bir Sanko Çimko olayı var çok güzel.Bu sene de gelirler Gk ya kaldır indir yaparlar sizde onlardan hala medet ummaya devam edersiniz.Hadi mevcut yönetim kötü niyetli.Burada ağzınıza geleni söylüyorsunuz.Ya SANKO.Onların hisse geri alım yapmasının önünde bir engel mi var.Hemde en son çimkoya çaktıkları gün dolar olarak hisseleri hesaplarsak hisseler bugün yerlerde.Sanıyorsunuz ki biz yönetim adamıyız öyle lanse ediyorsunuz biz hiç kimseye sen Sanko nun adamısın demiyoruz ama.

Şimdi diyebilirmisiniz Gk da normal bir vatandaş gibi el kaldır indir yapan hiçbir şeye gıkını çıkarmayan Sanko iyi niyetli öylemi?Onlar bu şirkete ortak değil mi?Hiç bir aksiyon hiçbir girişim duydunuz mu ya da gördünüz mü?

Beğenmiyorsunuz ama mevcut yönetim bu fiyattan memnun değiliz diyor hiç olmazsa SPK şikayeti yapıyor.Hani diyorum Sanko nun eli kolu bağlı mı?Onlarda bu kadarını bari yapsa da görsek değil mi?
    Sadece Sanko mu....Yüzde 5 ile 10 arasında hisseye sahip alieler var.Ünal ailesi % 9.98..ilkin ailesi %8.19 meşhur izmirlipğlu ailesi %8.17 egeli ailesi %7.64 güneller var % 6.6 bunlar bu fiyatlardan neden rahatsız olmazlar.Dünyanın hiç bir ülkesinde büyük hissedarlar hissenin fiyatının dolaylı olarak PD nin düşük kalmasını istemez.Bizde böyle değil.Yerlerde sürünsün canlarına minnet.Bunun tek sebebi imtiyaz garabetidir.Şirketi halka aç fiyatı sorgulama nasıl olsa imtiyazlı hisse var.Borsadan isteyen istediği kadar alsın şirketi senden kimse alamaz.Tahtayı baskıla çaktırmadan tuz parası olan hisseyi devşir.spk mevzuatı bir değişsin görürüm gö....ü o zaman.

Sayfa 227/597 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •