Sayfa 227/1003 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327727 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,809 - 1,816 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    üstat çok yazdık ve yazıldı riskli fonlarda riski azaltmak için farklı fonları girilmesi lazım diye...
    Fon aylık %13 getirmiş, MAC ve MPS den daha iyi performans sergilemiş. Evet bugün düşük getirmiş ama önceki günlerdeki iyi getirdiğine sayın. Fonları günlük değil en az bir aylık performansı ile değerlendirmek gerekir ki o bile yanıltıcı olur. GBC tutanlar ne yapsın. Ki o fonun geleceğini iyi görüp bu seviyeden alan arkadaşlar var ki; kaç aydır portföylerinde bulunduruyorlar.

2. Evet site yönetimi lütfen açılışı düzeltip daha az reklamlı bir forum istiyoruz.
     Alıntı Originally Posted by sturk16 Yazıyı Oku
    Evet reklam arasında okuyup yazmaya çalışıyoruz. Zaten açılışta izliyoruz.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Fon aylık %13 getirmiş, MAC ve MPS den daha iyi performans sergilemiş. Evet bugün düşük getirmiş ama önceki günlerdeki iyi getirdiğine sayın. Fonları günlük değil en az bir aylık performansı ile değerlendirmek gerekir ki o bile yanıltıcı olur. GBC tutanlar ne yapsın. Ki o fonun geleceğini iyi görüp bu seviyeden alan arkadaşlar var ki; kaç aydır portföylerinde bulunduruyorlar.
    Dönem dönem görece düşük getirileri olabiliyor değerlendirmek için 3 ay beklemek lazım ve en az 3 hisse fonda olmak lazım. Ben 25 ağustosta 3 fona (mac tkf nnf ) eşit dağılımla girdim %36,5 net getirim var. Mac içinde Nnf içinde ağlayıp sızlayanı gördüm şimdi sıra Tkf de anlaşılan.

4.  Alıntı Originally Posted by manevracı Yazıyı Oku
    MAC fonunun yüzü bugün gülecek heralde Celha %5, ditas %10 tavan kilitledi bedelli açıklaması sonrası
    Bir hissenin sermaye arttırımında bedelsiz arttırım açıklaması hisse fiyatını olumlu etkiler. Aslında değişen bir şey yoktur. Hisseye yatırdığınız para aynı ama elinizdeki hisse sayısı artar. Bedelli arttırım ise hisse fiyatını olumlu değil olumsuz etkiler. Çünkü yatırımcının cebinden para çıkacaktır. Geçmişte durum böyle idi. Bugünlerde değiştiyse bilemem. Lakin ben bedelli artışa her zaman soğuk bakarım. Çünkü firmenın finansal durumu kafamda soru işaretleri yaratır.

5.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    kısa vadede bu tür farklılıklar hep oluyor. tkf'de iki gündür durgunluk olunca ve günlük olarak ta takip yaptığımızdan duygusal davranabiliyoruz. ama yine de tek fon yerine birkaç fon ile yola devam etmek, daha sağlıklı gibi.

6. Arkadaşım farklı dağılımla girdi 2. günden sormaya başladı Tkf niye böyle Nnf mi daha çok olsaydı diye. Yatırım bazen sadece sabır işi olabiliyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Eragon61 Yazıyı Oku
    Dönem dönem görece düşük getirileri olabiliyor değerlendirmek için 3 ay beklemek lazım ve en az 3 hisse fonda olmak lazım. Ben 25 ağustosta 3 fona (mac tkf nnf ) eşit dağılımla girdim %36,5 net getirim var. Mac içinde Nnf içinde ağlayıp sızlayanı gördüm şimdi sıra Tkf de anlaşılan.
    en doğrusunu yapmışsınız üstadım. ben de en az iki olmak üzere elimdeki nakitimle de arada değiştirmeler de yaparak devam ediyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    tkf nin kötü olduğunu savunmadım yanlış anlaşılma olmasın sn.Tbey35.
    hatta tkf çok iyi fon, bu aralar durgun olması gayet normal, dediğiniz gibi önceden iyi getirmişti.
    düzeltme yapması ya da yataya bağlaması gerek sağlıklı olan bence budur
    ancak kısa dönemde riskleri azaltmak için farklı fon alınması elzem.
    belli bir dönem iyi giden fon belli bir dönem kötü getirebiliyor, bunu mac ta da yaşadık.
    bizim yatırımcı uzun vade genelde tutmuyor fon istenildiği seviyeye gelmezse satılıyor.
    halbuki satılacaksa düşerken değil yükselirken satılmalı, tıpkı borsada olduğu gibi.
    mesela tkf şimdi alış fırsatı veriyor olabilir, ucuzken almak lazım pahalıyken alınca düzeltme ihtimali olabiliyor.

Sayfa 227/1003 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327727 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •