Sayfa 228/967 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328728 ... SonSon
Arama sonucu : 7735 madde; 1,817 - 1,824 arası.

Konu: DGNMO - Doğanlar Mobilya

Alıntı Originally Posted by yorenti Yazıyı Oku
    *SIRKET 2017 YILINDA 20 TANESI KENDINE AIT VE 65 TANESI ACENTELIK (FRENCAYZ) OLMAK UZERE YURTICINDE TOPLAM 85 TANE MAGAZA ACMAYI, ONUMUZDEKI DONEMLERDE DE ACENTE (FRENCAYZ) MAGAZALARLA BUYUMEYI PLANLIYOR. ORTALAMA OLARAK DOGTAS MAGAZASI ACMAK STOK DAHIL 2-2,5 MILYON TL`YE MÂL OLURKEN, KELEBEK MAGAZASI ACMANIN TOPLAM MALIYETI STOK DAHIL 1,5 MILYON TL. MAGAZALARIN ORTALAMA GERI DONUS SURESI 1,5-2 YILDIR.
    *ŞİMDİ 10.5 MİLYON DOLAR VE BILANCO: DOGTAS KELEBEK`IN 1C17 SONU ITIBARIYLA 254 MILYON TL NET BORCU (1C17 OZSERMAYESININ 4,7 KATI) VAR. SIRKET BILANCOSUNDA 165 MILYON TL KARSILIGI DOVIZ KISA POZISYONU (175.6 MILYON EURO KISA POZISYONU, 10.5 MILYON DOLAR UZUN POZISYONU).
    Bu riskleri göz önünde bulundurarak pozisyonumun yarısını 4.14 , kalanın yarısını 4.41 den ve bugün tamamını 4.31 den kapattım . yatırım.yapacak arkadaşlara cek cak larla pembe hayaller kurmaları sağlanıyor burda . ha bir de devletin sagladıgı vergi teşfiğide 2018 de olmayacak bu yılda başka uzatılacak mı belli değil . yatırım yaparken tek taraflı bakmasın arkadaşlara belki faydam olur . bu benim son uyarımdır . bunlarla uğraşacak vaktim yok. Uyanan uyanır uyanmayanı zaten zamanı gelince uyandıracaklar . Herkese bol kazançlar . Allah kazançlarının bereketini versin Y.T.D. kaldı ki biz kimiz ki

Turk Telekom TT175 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yolunuz açık olsun.

Hazır bu kadar uyarı yapmışken, hangi seviyeden hangi hisseye girdiğinizi de yazın da ilerde kıyas yapma imkanı olsun.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by yorenti Yazıyı Oku
    *SIRKET 2017 YILINDA 20 TANESI KENDINE AIT VE 65 TANESI ACENTELIK (FRENCAYZ) OLMAK UZERE YURTICINDE TOPLAM 85 TANE MAGAZA ACMAYI, ONUMUZDEKI DONEMLERDE DE ACENTE (FRENCAYZ) MAGAZALARLA BUYUMEYI PLANLIYOR. ORTALAMA OLARAK DOGTAS MAGAZASI ACMAK STOK DAHIL 2-2,5 MILYON TL`YE MÂL OLURKEN, KELEBEK MAGAZASI ACMANIN TOPLAM MALIYETI STOK DAHIL 1,5 MILYON TL. MAGAZALARIN ORTALAMA GERI DONUS SURESI 1,5-2 YILDIR.
    *ŞİMDİ 10.5 MİLYON DOLAR VE BILANCO: DOGTAS KELEBEK`IN 1C17 SONU ITIBARIYLA 254 MILYON TL NET BORCU (1C17 OZSERMAYESININ 4,7 KATI) VAR. SIRKET BILANCOSUNDA 165 MILYON TL KARSILIGI DOVIZ KISA POZISYONU (175.6 MILYON EURO KISA POZISYONU, 10.5 MILYON DOLAR UZUN POZISYONU).
    Bu riskleri göz önünde bulundurarak pozisyonumun yarısını 4.14 , kalanın yarısını 4.41 den ve bugün tamamını 4.31 den kapattım . yatırım.yapacak arkadaşlara cek cak larla pembe hayaller kurmaları sağlanıyor burda . ha bir de devletin sagladıgı vergi teşfiğide 2018 de olmayacak bu yılda başka uzatılacak mı belli değil . yatırım yaparken tek taraflı bakmasın arkadaşlara belki faydam olur . bu benim son uyarımdır . bunlarla uğraşacak vaktim yok. Uyanan uyanır uyanmayanı zaten zamanı gelince uyandıracaklar . Herkese bol kazançlar . Allah kazançlarının bereketini versin Y.T.D. kaldı ki biz kimiz ki

erken yollamışsınız ancak herkesin bekleyecek vakti yok tabi.sağlık olsun.bugün 4,21 seviyesini gören hisse 4,31 kapatmışsa panikleyenlerin mallarının toplandığını söyleyebiliriz.buralardan yeni maliyetler yapılmakta.biz yeni alanlar ve tutanlarla devam ediyoruz.uzun vade dgklb'nin yatırımcılarının yüzünü güldürmeye devam edeceğini düşünüyorum.saygılar selamlar.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR! !!
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatırım Danışmanlığı” kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by KUZEYs Yazıyı Oku
    Detaylı ve güzel analiz için teşekkürler sn borsacı 34.
    Tek anlamadığım husus 15 perakende çarpanı oldu. Bu çarpan Fk oranı ise yataş sanırım 24 seviyelerinde. Değilse açıklamanızı rica ederim. Teşekkürler..

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    15 perakende carpani, FAVOK (EBITDA) yani faiz amortisman vergi oncesi kar anlamina geliyor, F/K degil. Sirket degerlemesinde en cok kullanilan carpanlardan bir tanesi FAVOK carpani. Net kar icerisinde faaliyetlerden bagimsiz olusan kur farki gelir giderleri nedeniyle FAVOK bakmak daha dogru.
    En son Mavi Jeans'deki hisselerini Turkven 14 FAVOK (EBITDA) carpan ile borsada satti, F/K ise kur farki giderleri nedeniyle 41 kat gibi yuksek bir orana denk geldi. Genelde perakende sirketleri buyume hizi, karlilik durumlari vb.'ye gore 15 FAVOK (EBITDA) carpan civari el degistiriyor Turkiye'de.

4. Yukselemeyen hisse demiş biri 1.92 ydi dikkatini çekerim.ayrica haber yokken yeni habermis gibi yayın yapan da var.burdaki spek her olumlu haberi değerlendirdi..olumsuzuda öyle..tekniğe uydu yamuk yapmadı.yapmiyacak anlamına gelmiyor ama haksız yere biri haber salıp biri çıkmayan hisse düşer diyorsa bu arkadaşlar çeki düzen versin

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aslında hiç kaybetmedim; sadece sistemin istedikleri kazandı. Meteliksiz olabilirim ama niteliksiz değilim.
    Charles Bukowski.YTD

5. çıkmayan hisse derken arkadaş herhalde yıllık % 225 artı olan dgklb'yi kastetmemiştir canım.o kadar da değil yani.bu hisse çıktı ancak yılların kaybetmişliğinin acısı çıkacaksa daha yolun başında olması gerek.usd bazlı zirve seviyelerinden çok gerilerde halen.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR! !!
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatırım Danışmanlığı” kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by Cogito06 Yazıyı Oku
    Yolunuz açık olsun.

Hazır bu kadar uyarı yapmışken, hangi seviyeden hangi hisseye girdiğinizi de yazın da ilerde kıyas yapma imkanı olsun.
    Subat aylarında vergi teşfiği ile birlikte takibe aldığım kağıtlardandı. 2.13 direncini kırınca toplamaya başladım 2.30 a kadar topladım . 3 e gelene kadar al sat lar yaptım kendimizce analizler. Ama onun bunun demesiyle hoplayacak zıplayacaklarla değil . Arkadaşlar hesap yapmış 6 falan bulmuş hisse fiyatını . döviz açıklarını hesapta göremedim . Neyse .... İşiniz rastgelsin

7.  Alıntı Originally Posted by borsaci34 Yazıyı Oku
    15 perakende carpani, FAVOK (EBITDA) yani faiz amortisman vergi oncesi kar anlamina geliyor, F/K degil. Sirket degerlemesinde en cok kullanilan carpanlardan bir tanesi FAVOK carpani. Net kar icerisinde faaliyetlerden bagimsiz olusan kur farki gelir giderleri nedeniyle FAVOK bakmak daha dogru.
    En son Mavi Jeans'deki hisselerini Turkven 14 FAVOK (EBITDA) carpan ile borsada satti, F/K ise kur farki giderleri nedeniyle 41 kat gibi yuksek bir orana denk geldi. Genelde perakende sirketleri buyume hizi, karlilik durumlari vb.'ye gore 15 FAVOK (EBITDA) carpan civari el degistiriyor Turkiye'de.
    sn borsacı 34. Bu kavramlara aşinayım ve biliyorum. Tekrar açıklamışsınız bilmeyen arkadaşlar da öğrenmiş oldu bu iyi.

Ancak benim sorumun cevabı net olarak verilememiş.

15 rakamı ile ilgili son cümlenizde Türkiyede en çok kullanılan çarpan diyerek açıklamada bulunmuşsunuz. Bununla ilgili bir kaynak var mı ?
    Yok ise sizin yorumunuz olarak değerlendireceğim. Sadece mavi yi baz almak doğru bir yaklaşım değil bence.

Nitekim bu çarpan bu hesaplamanın ana unsurlarından biri. Dolayısıyla bu rakam hakkında bir kaynak bekliyorum.

Teşekkürler..

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Forum eski kullanıcı adım:"ufukss"

8.  Alıntı Originally Posted by Cogito06 Yazıyı Oku
    Yolunuz açık olsun.

Dagi ye giriyorum bu seviyelerden toplamaya başlıyorum . Şu yanlış anlaşılmasın dgklb teknik olarak geri dönüş sürecine henüz girmedi önümüzdeki haftalar 4.50 seviyelerine de gelebilir . bu seviyelerde çok alış satış imkani da verecektir . Altı aylık bilanço gelinceye kadar. Sonra bilanço bahane edilerek veya daha erken sıkı bir kar satışı bekliyorum. Bu iyimser bi tahminle 3.72 lere kadar. Benim düşüncem yolu kısaldı ve diğer kağıtları kacırmamak adına ben pozisyonumu kapattım . Kalan arkadaşlara bol kazançlar

Sayfa 228/967 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328728 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •