Sayfa 228/472 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 1,817 - 1,824 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. SGK EYT'lilerin %30 zam alamaması konusunda açıklama gereği duymuş. Gerçi yeni bir şey yok, konu detaylı olarak bu topikte tartışıldı. Ama en azından bu konuda verilen tepkilerin ses getirmesi açısından önemli.
    Bu konuda sosyal medyada sesimizi yükseltmeye devam etmeliyiz. İsterlerse bu mağduriyeti mecliste yasa tartışılırken düzeltebilirler.

https://twitter.com/sgksosyalmedya/s...35404290363394
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    SGK EYT'lilerin %30 zam alamaması konusunda açıklama gereği duymuş. Gerçi yeni bir şey yok, konu detaylı olarak bu topikte tartışıldı. Ama en azından bu konuda verilen tepkilerin ses getirmesi açısından önemli.
    Bu konuda sosyal medyada sesimizi yükseltmeye devam etmeliyiz. İsterlerse bu mağduriyeti mecliste yasa tartışılırken düzeltebilirler.

https://twitter.com/sgksosyalmedya/s...35404290363394
    SGK her şeyi mevzuata uygun yaptık diye bir açıklama yapmış. Evet dedikleri doğrudur ama yapılan bu iş haksızlıktır.

Neden derseniz,

Sizinle aynı prim gün sayısı aynı maaşı olan bir arkadaşınız 2022 de emekli olsaydı %30 zam alacaktı

Siz yıl geçtiği için %16-17 zam almış olacaksınız.

Örnek vermek gerekirse

Diyelim arkadaşınız ve siz yıllarca aynı işyerinde aynı maaşla çalışmış olun. Prim gününüz her şeyiniz aynı.

Aralık 2022 yılında arkadaşınızın ve sizin sgk robotu üzerinden hesaplanan maaşınız 10,000 olsun diyelim.

O dilekçesini aralık 2022 de verdi ve emekli oldu.

Ocak 2023 teki emekli maaşı 10,000 * 1.30 = 13,000 olacak

sizse ocak 2023 te emeklilik dilekçesini verdiniz.

Size bağlanan maaş 10,000 x 1.17 = 11,700 olacak

Ömür boyu almanız gereken maaştan %30 - %17 = %13 eksik almış olacaksınız.

Siz takvim 31 aralıktan 1 ocağa geçtiği için, yıllardır aynı prim gününe sahip, aynı maaşla çalıştığınız arkadaşınızdan daha az emekli maaşı almış olacaksınız.
    Son düzenleme : tantrum; 20-01-2023 saat: 21:04.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3. Bu sorunlar muz cumhuriyeti sorunları. Eğer enf. %100 lere çıkmasa, ve %20 leri aşmasa..bu sıkıntılar hiç yaşanmayacak...emekli kitapta yazıldığı şekliyle sadece enf. farkını alacak, hiç bu tip sorunlar oluşmayacaktı.

Eğer, enf %100 lere yaklaşırsa, ölçüm hataları ya da sapmalar çok fark yaratır. Ondan sonra mevzuat dışında ek zamlar gündeme gelir. İşler bu noktada karışıyor işte. Enf %10 ölçülse, gerçek enf %12 olsa çok sıkıntı oluşmuyor..emekli %10 luk zam alıyor, bu durumda çok fazla bir kaybı oluşmuyor ve ek zam gündeme gelmiyordu.

Özetle, bütün kötülüklerin anası enf. diyebiliriz yani.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    ...

Özetle, bütün kötülüklerin anası enf. diyebiliriz yani.
    Selam,
    Yok hocam. Asil kotuluklerin anasi faiz. Sonucta faizden doguyor enflasyon

5.  Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam,
    Yok hocam. Asil kotuluklerin anasi faiz. Sonucta faizden doguyor enflasyon
    Ha, enf. faizin sonucudur diyorsanız, dediğin doğru olur

Ama, benim bilgim faizin enf. sonucu oluştuğu yönünde. Faizi sevmeyenin, enflasyondan nefret etmesi, ödünün patlaması gerekir.

Keşke bunları tepedekilere birileri anlatabilse ve ikna edebilseydi.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Benim bir arkadas 15 yil dolunca buna benzer isten ayrilmis tazminatlarini bile alamamis aman dikkat... tabi tekrar sordum onun durum tam olarak nasil di diye, cevap gelince yazarim buraya

Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Çalışanlar istifa etmeden emekli olamazlar.
    Emekli olmak istiyorsanız istifa etmeniz ve çalıştığınız şirketin de sizi Kod:8 ile çıkışınızı yapması gerekir.
    İstifa ettikten sonra kıdem tazminatızı, kullanılmamış izin paralarınızı ve varsa diğer tüm yasal haklarınızı alarak işten ayrılırsınız.
    Emeklilik dolayısıyla işten ayrılmalarda ihbar süresi yoktur. Kod 8 ile çıkışınızın verildiği gün şirketiniz ile tüm ilişiğiniz kesilir.
    Eğer çalıştığınız şirket, emekli olacakları çalıştırmayacaksa, sizin emekliliğinize buna göre karar vermeniz daha uygun olur.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Benim arkadas ta bu nedenle o tazminati alamayip is yerinden ayri birakilmis... bole kotu bir sey DnR

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Ben konunun yasal olarak mantığını anlamanız için açıkladım. SGK ''kıdem tazminatı alabilir' diye bir yazı vermez, SGK ''emekli olabilir'' yazısı verir. Yıllar önce bu yazıyı almış biri olarak söylüyorum.

Doktor maasi mi bu devlet yoksa baska bi meslek mi

Alıntı Originally Posted by buyshell Yazıyı Oku
    Ek odeme ole 22450 tl alicam
    Ama son 2 yil sigortali calismadim

2006 dan beri hep tavandan odeme yapildi..

Bu iki yil sigortali olsaydim
    %10 daha fazla alacaktim

24750 alan arkadasim var su an

aliyor

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 228/472 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •