Sayfa 228/1009 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328728 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,817 - 1,824 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Her ne kadar 3 yıldır Döviz toplasam da Referandumdan Evet çıkınca İstanbulda gezi benzeri tencere tava seslerini duyar duymaz kendimi garantiye almak için sabah ilk iş yüklü dolar aldım tüm bunlara rağmen Portföyümün sadece %25 i Döviz ama Bunun yarısını 3,65 ten aldım. yani Son yıllarda Dövizden yaptığım kârlar çok düştü son yaptığım 3,65'ten aldığım panik alım nedeniyle.
    Bundan sonra Dolar 2,90 a düşerse portföyümü %50 ye çıkarırım ve bir daha da alım yapmam.
    O kadar düşeceğini zannetmem ama bu dolarda en kötü senaryom olur ki böyle olursa herkes dolarını satar ki ben aksine 2 ye katlarım portföyümü.
    Dolar 4 e kadar ralli yaptığında kendimce yaptığım senaryom doların 3,39 a kadar geri çekileceğiydi keşke kendi senaryoma uysaydım ama şimdi dolar 2,90 a kadar düşerse beni şaşırtmaz çünkü Marc faber yıl sonunda kriz olacak demiş bu adam ne derse tersi olur. Ben de yıl sonu kriz bekliyordum ama ters indikatörüm faber de kriz olacak dediği için senaryomu çok uzun vade sonrasına öteledim
    Geçen gün sağolsun bir arkadaş dolarla ilgili güzel bir grafik yayınlamıştı..dolar 2013'ten beri yükseliş trendinde ama dinlenip dinlenip sonra tepe yapıyordu orada..dolayısıyla dolar alınacaksa bu uzun dinlenme zamanlarında alınmalı bence..geçen sene Temmuz başında ben öyle yapmıştım..iyi oldu..

Bir sürü sebep sayılabilirde en basit dış ticaret açığı vede cari açık tekrar artmaya başladı..bir süre sonra tetikleyici bir faktöre bakar kanımca..selamlar..

2. Arada kavgalar olacak tabi hatta Abd derin devleti Ruslarla suni krizler çıkaracak ama bence ana trendi 3 ay önce Time kapağına taşımıştı.

İşte Beyaz sarayın dönüşeceği durum:

[IMG][/IMG]

Trump Erdoğan ve Putinle aynı kafa yapısına sahip bir lider.
    Trump twitlerinde durup durup borsayla övünüyor..sanki borsayı kendi yükseltiyor gibi..bu konuda benzeşiyorlar..

4. Sıcak savaşta düşmanında bayrağını cekersin noolcek aldatma adına
    Ama ticari ortaklık yok bnm bahsettigim o
    Ticareten ortak olmayan öyle dolambacli işlerde hiç ortak olamaz

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Trump twitlerinde durup durup borsayla övünüyor..sanki borsayı kendi yükseltiyor gibi..bu konuda benzeşiyorlar..
    Bence küresel sermayenin büyük oyuncuları Abd den çıkmadan önce son bir kez Abd borsasını şişiriyor. Mal coşkuda verilir çünkü

Doları da bu yüzden şişirdiler ve yavaştan euro zone a geçmeye başladılar euronun yükselmeye başlamasının sebebi de bence bu

Bence küresel sermayenin büyük oyuncuları Abd den çıkmadan önce son bir kez Abd borsasını şişiriyor. Mal coşkuda verilir çünkü

Doları da bu yüzden şişirdiler ve yavaştan euro zone a geçmeye başladılar euronun yükselmeye başlamasının sebebi de bence bu
    Sadece ABD borsları değil ki tüm borsalar şişiyor..hattızatında Avrupa borsaları güçlü Euro'dan dolayı kıllanmaya başladı şimdilerde..

Ortalıkta çok fazla para var ve gidecek yer arıyor..o yüzden doldur boşaltta yığılmalar bir tarafa çok fazla oluyor, bence..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sadece ABD borsları değil ki tüm borsalar şişiyor..hattızatında Avrupa borsaları güçlü Euro'dan dolayı kıllanmaya başladı şimdilerde..

Ortalıkta çok fazla para var ve gidecek yer arıyor..o yüzden doldur boşaltta yığılmalar bir tarafa çok fazla oluyor, bence..
    doların gidecek pek yeri kv gözükmüyor...ABD ticaret savaşlarını başlatmak üzere.....ve yüksek dolar istemiyor bence....en iyisi mevduat faizi...zira dediğiniz gibi borsalar çok şişti...mutlaka düşüş yaşayacak..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    ben 3.94 den dolara alana acıyorum....yazık oldu...bir gazla dolar aldılar...halbuki 2001 krizini inceleselerdi 1,90 lara dayanan doların yıllarca yükselmediğini görürlerdi...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 228/1009 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328728 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •