Sayfa 229/1003 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279329729 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,825 - 1,832 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Bugün KUB (Kare portföy döviz) fonuna bakıyordum. 3 yılda %137, 5 yılda %259 civarı kazandırmış. Oldukça iyi kazanç aslında.

%24ü yabancı hisse, kalanı döviz tahvil bono vb.

Yalnız dikkatimi çeken konu bütün diğer fonlar gibi bu fon da Mart başından itibaren düşerek 26 Martta dip yapmış, sonra yeniden yükselişe geçmiş.

Mynet finans sitesinden baktım dolar mart başında 6,10 lardan 26 Martta 6,50 lere kadar yükselmiş ki %6,56 yükseliş anlamına geliyor, bu fonun da bütün varlıkları dolar üzerindeyken, o düşüşü nasıl başarmış ona şaşırdım. (%16 civarı düşmüş 20 günde)
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Bir ayını doldurmamış fakat aşağıdaki fonda bu gruba ilave bir seçenek olabilir takip etmekte fayda var.

Gümüş Ağırlıklı Fon Sepeti Fonu ile Gümüş, Altın ve Diğer Kıymetli Madenlerin Performansına Ortak Olun!
    Fon portföyünde asgari %51 oranında gümüşe dayalı yatırım fonlarına ve/veya gümüş endeksini takip etmek üzere yurt içinde ve yurt dışında kurulu borsa yatırım fonlarına yer verilecektir. Fon Toplam Değerinin en az %80'i devamlı olarak gümüş, altın ve diğer kıymetli madenlere dayalı yatırım fonu ve/veya borsa yatırım fonu katılma paylarından oluşacaktır.

Ağırlıklı gümüş olmak üzere; gümüş, altın ve diğer kıymetli madenlerin performansına ortak olmak isteyen,
    Yüksek risk algısına sahip,
    Yatırımlarını orta- uzun vadede değerlendirmeyi hedefleyen müşterilerimize yöneliktir.
    Ayrıca, Fon TEFAS'ta "Garanti Portföy Kıymetli Madenler Fon Sepeti Fonu" unvanıyla işlem görmektedir.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GTZ
    ben de çok beğendim borsa düşüşlerinde can simidi olması açısından ekleyeceğim. çok teşekkürler.

3. Bu yüzden 4 hsyf. Bu yüzden doğru zamanda giriş bence.
    Bu yüzden değişik kategorilerde sepet. Bir miktar az getiri, daha az telaş.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    qinvest portföy katılım hisse fon, şu an itibarıyla tefaşta görünüyor ama ilk aşamada emeklilik fonları alıyormuş. pazartesi itibarıyla da tefaş alımlarına açılacakmış. ilgilenenlere saygıyla duyurulur.
    Teşekkürler bilgilendirme için Sn. Hayrani.

Rbh'den kademeli olarak çıkmaya başlıyorum o zaman. Haftaya Elz'ye geçmiş olurum.

Saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Teşekkürler bilgilendirme için Sn. Hayrani.

Rbh'den kademeli olarak çıkmaya başlıyorum o zaman. Haftaya Elz'ye geçmiş olurum.

Saygılar.
    üstadım sizi şu ara göremez olduk. saat 24'ü gösterdiğinde rbh bilgisi alamaz olduk. her şey yolundadır umarım.

6. Kar cebe yakışır.coşkuda satılır düyüşte toplanır misali.aç gözlü olmamak lazım. rbh den dün çıkmıştım.bugün mac ve nnf ye kademeli satış verdim.

7.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    üstadım sizi şu ara göremez olduk. saat 24'ü gösterdiğinde rbh bilgisi alamaz olduk. her şey yolundadır umarım.
    Çok şükür herşey yolunda Sn. Hayrani. Biraz işlerim yoğun şu aralar. Birazda, uzun vade yatırımcısı olduğum için, sürekli piyasaları takip etme huyumdan biraz sıyrılmalıyım diyorum kendime.

Rbh ile yaklaşık olarak güzel bir 1 ay geçirdim. Son dağılım raporuna göre, portföydeki önemli yer tutan hisseler kartn ve froto çıkmış. Tabi fona giriş miktarı katlanınca zaruri değişiklikler. Sizin telefon görüşmenizde pek sık değişiklik yapmayız demelerine rağmen son 2-3 aydır biraz fazla değişiklikler olmaya başlamış gibi.
    Geçen yıl 15-20 arası hisse taşırken, ve yılın önemli bir bölümü pek değişiklik yapılmamış; şuan 29-30 hisse bulunuyor portföylerinde. Geçen aylar, karton ve konya iyi primlendi, bu ay da selec hissesi, böyle primlenen hisselerden dolayı %10 sınırına takılmamak için ayarlama yapmaları gerekiyor mecburen. Uzun vade kendi kategorisinde iyi netice alacaktır Rbh ama kısa vade bu yapılan değişikliklerin ve fona yeni giren paranın aktarıldığı hisselerin meyvesini toplamak biraz zaman alabilir. Yatırım direkt sitesinden son baktığımda da, yanlış görmediysem bu ay kıstasının altında gidiyor.

Qinvest, Elz'ye gelince, profesyonel ve tecrübeli bir ekip. Bes hesabımdaki Keh fonunuda yönetiyorlar, daha önceden belirttiğim gibi stratejilerinden ve istikrarlı gidişinden memnunum. Keh ile aynı şekilde ve stratejide yönetileceğini görüşmemde ifade ettiler. Hatta özetle, Qinvest Eid fonunun bakış açısı ile, Katılım esaslı olarak yönetileni olduğunu söylediler. Ben de uzun vadeli düşündüğüm için şimdilik Elz yatırım yapmaya karar verdim.

Katılım esaslılardan Mps'de bir kıpırdanma olsada bence performans olarak Rbh ve Kpc'nin gerisinde kısa vadede. Kpc'de son zamanlarda güzel getiri sağladı. Geriden gelip, Rbh ile neredeyse son 1 ayda aynı getiriyi yakaladı.

Katılım hisse fonlarda kısa vade performansta gördüğüm, Rbh Kıl payı önde ama biraz tempo kaybediyor gibi, Kpc bir çıkışla kıl payı 2. sıraya geldi. Mps geçmiş performansa göre halen istenen seviyede değil. Bu rekabete birde Elz katılacak, hayırlısı diyelim. Ytd

8. daha önce eleştirdiğim nnf'nin şu aralar tekrar kendine gelmesine çok sevindim. zaten elimizde çok az alternatif var. nnf de mutlaka bu alternatifler arasında yerini korumalı. toparlanmanın tam da getirilerin twitter sayfalarından günlük olarak paylaşılmayabaşlanmasına denkgelmesi de ilginç oldu. sanki yeniden bir hareket, bir canlılık geldi nnf'ye. maşallah diyelim de nazarımız değmesin.

Sayfa 229/1003 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279329729 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •