Sayfa 229/1009 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279329729 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 1,825 - 1,832 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1. Herkes kafasına göre dolar bazlı kripto basıp piyasaya veriyordu karşılıksız çek gibi. Faciaya dönüşmesi an meselesiydi.

2.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Ey handırıd vana gittim 2 ekmek aldım 10 lira verdim para üstü bekliyorum 1.5 lira daha var dedi kasiyer
    O iki ekmeği 5 liraya alacak bir yer bulursun bence..

Sen bu konularda eskiden çok iyiydin, ne oldu sana hoca?

3. Kripto ve diğerleri.

Silikon Valley bankası iflas etmiş.
    Dolara verilen Yüksek faizin domino etkisi dünyaya yayılabilir.

Siz Türkler nası diyo.
    Helalleselim.

4. Merkez Bankası dolar satış kuru için alt sınır getirdi

Döviz talebini azaltmak isteyen Merkez Bankası, bankalardan döviz işlemlerinde alım satım fiyatı arasındaki farkın daha da açılmasını istedi.

Benzer bir talebi şubat ortasında da ileten Merkez Bankası, 19,15 liradan ucuza dolar satılmasını istemiyor.

Bloomberg’e konuşan kaynaklara göre Merkez Bankası, ülkede faaliyet gösteren tüm bankalara lira üzerindeki baskıyı hafifletmek amacıyla perakende dolar alımlarındaki marjları genişletmeye çağırdı.

Merkez Bankası, cuma günü spot piyasada 18,96’ya satılan doları bankalardan bireysel yatırımcılara 19,15 liranın altında satmamalarını istedi.

https://www.diken.com.tr/merkez-bank...sinir-getirdi/

Alıntı Originally Posted by Fabrice Yazıyı Oku
    Merkez Bankası dolar satış kuru için alt sınır getirdi

Döviz talebini azaltmak isteyen Merkez Bankası, bankalardan döviz işlemlerinde alım satım fiyatı arasındaki farkın daha da açılmasını istedi.

Benzer bir talebi şubat ortasında da ileten Merkez Bankası, 19,15 liradan ucuza dolar satılmasını istemiyor.

Bloomberg’e konuşan kaynaklara göre Merkez Bankası, ülkede faaliyet gösteren tüm bankalara lira üzerindeki baskıyı hafifletmek amacıyla perakende dolar alımlarındaki marjları genişletmeye çağırdı.

Merkez Bankası, cuma günü spot piyasada 18,96’ya satılan doları bankalardan bireysel yatırımcılara 19,15 liranın altında satmamalarını istedi.

https://www.diken.com.tr/merkez-bank...sinir-getirdi/
    Eskiden iskontolu Dolar vardı...Piyasada 6 dan satılan doları 3 liradan veriyorlardı

Şimdi de vatandaşı dikin diye talimat veriyorlar...

6.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Kripto ve diğerleri.

Silikon Valley bankası iflas etmiş.
    Dolara verilen Yüksek faizin domino etkisi dünyaya yayılabilir.

Siz Türkler nası diyo.
    Helalleselim.
    Federal Mevduat Sigorta Kurumu (Federal Deposit Insurance Corporation-FDIC) yani bizdeki TMSF yani Amerikan TMSF si devralmış 13 mart ta mevduatlara tam erişim verilecek mış banka büyük dense de büyük değil ABD nin 16. Büyük bankası toplam 17 subeli kar realizesi ve silkeleme için fırsat doğurmuş ama abd bankaları da bizdeki cem uzan in imar Bankası gibi sigortasız mevzuatlara yasa dışı off shore islem yapabiliyirsa o zaman can sıkıcı ABD bu konularda acımasız sıkı olsada Enron u hatırlayanlar HeHeO diyebilir.
    Bilemedim ama büyük görünen küçük gibi geldi.

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Ey handırıd vana gittim 2 ekmek aldım 10 lira verdim para üstü bekliyorum 1.5 lira daha var dedi kasiyer
    Gerçek hayata hoşgeldiniz.

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Yavaş yavaş öğreniyon piyasayı
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 229/1009 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279329729 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •