Haklısında ben kendi açımdan borsaya gitmeyeceğime göre TL'yemi gideyim..nihayetinde bu kur seviyelerinde bile ort.her ay 4 milyar dolar cari açık verip duruyoruz..Biz bu cari açığın büyük kısmını sıcacık parayla kapatıyoruz..ne zamana kadar?..onlar getirsin, biz paralarını yiyelim mi?..
şimdilik iyi geceler..
Benim 21 aralık başabaş maliyetim (faiz getirisi dahil) 3.77 idi..power in 3.82 imiş
Dolar yılı 3.85 kaparsa söyler misin ne kazanmış olacaktık bizler..
İnsanlar sanıyor ki dolar da net kazanç yüzde 10 falan..
ehh 3.40 tam dipten gömülene öyle..
Önümüzeki 5-10 senenin faiz yılları olacağını düşünüyorum..Faizde bu kadar bağrış çağrış ın nedeni bu..
Tıpkı 2001 2011 arası gibi..
Sn.Gund mesajında getiri eğrisinden bahsetmişsin..bildiğim kadarıyla yazayım..
Getiri eğrisi en son yataylaşmaya başladığında sanırım 2006 yılı idi..sonra faiz farkları şekilde görüldüğü gibi sıfıra düştü ve kriz patladı..getiri eğrisinin yataylaşması kesin olmamakla birlikte resesyona gidiş demektir..resesyon ise ilk etapta adı itibarı ile masum gibi gözüksede, günümüzde bana göre bunun sonucu kriz demektir..çünki artık bisikletin durmaması gereklidir..bisiklet durursa devrilir, yani günümüzde karşılığı pek çokları için borçlar ödenemez hale gelebilir..
Uzun vadeli kağıtlar 10, 30 yıllıklar durgunluğu, 2 yıllıktakiler ise FED'in faiz artışını fiyatladığına göre FED'in Aralık'tan sonra yani 2018 yılında faiz artışlarını durdurması gerekir..kısaca aşağıda grafikteki gidişat devam ederse, FED'in bundan sonra (2018'de) faiz artışlarına devam etmesi resesyona davetiye çıkarması anlamına gelebilir..anladığım şimdilik piyasalar bunu fiyatlıyorlar ve biraz rahatlar ama muhtemelen 2018'in 2. yarısından sonra resesyon bir risk olarak karşımızda duruyor..selamlar..
![]()
2yr lardan çıkan para oluk oluk borsaya akıyor diye düşünüyorum..DJI nın grafiği ile 2 yr ların grafiğini yanyana koyarsak görebiliriz..
Bu durumda ABD borsalarında bir düzeltme ve 2yr lara bir hucum olabilirmi..
enki unutma 2yr ve 10yr lar bir ürün..Fiyatı var alınıp satılıyor..
Aslında (bence) çokda birşeyi fiyatlamıyor..
Dünyada dolaşımda o kadar para varki tamamen serseri..Artık birşeyler fiyatlanmıyor..
Mantığı ve temel analizi kaybetti para piyasaları..
Oradan oraya savruluyor..Her girdiği yerden de para kazanıyor..Çok güçlü çünkü..
FED faiz arttırmayı keserse dediğin gibi 2 yıllıklara doğru bir akım olabilir..son cümlelerinde haklısın çok fazla serseri para var ortalıkta..ancak her ne kadar FED faizini arttıramayacak olsa bile önümüzdeki 1-2 sene boyunca para miktarında (QT'lerden dolayı) bir azalma oluşacak..para miktarında tepe geçildi, azlamaya başladı..belki zaman daha var ama esas önemli olan Japonya..onlarında bir süre sonra QE'leri azaltacakları konuşuluyor..belkide zorunlular, gırtlağa kadar geldiler bence..
Dediğin gibi FED faiz artışını durdurur ise...
DJI düzeltme yaşar ise..
EM lere para akışı ne olur..
Saldırabilir ler mi?
EM borsalarının durumlarını gösteren bir grafiğimiz var ?
2013 den beri..
Yer İmleri