Halk bankası yöneticisi hangi cesaret ile gitmiş USA ya hayret ettim açıkçası. 50 sene ile yargılanacakmış. Zeybekçi bakanımız , bize önceden haber verebilirlerdi diye beyanat vermiş.
Borsada bu kadar prim yapması , Varlık fonu kokmakta bence .
Halk bankası yöneticisi hangi cesaret ile gitmiş USA ya hayret ettim açıkçası. 50 sene ile yargılanacakmış. Zeybekçi bakanımız , bize önceden haber verebilirlerdi diye beyanat vermiş.
Borsada bu kadar prim yapması , Varlık fonu kokmakta bence .
Kredi mi veriyoruz para mı dağıtıyoruz?
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...yoruz-40411227
"Kaba bir hesapla, ilk üç ayda 121.000 KOBİ kredi için başvurmuş ve bu işletmelere 54 milyar liralık kredi verilmiş ve verilmeye de devam ediliyor. Sıfır faizli nefes kredisine bakıyorum, işletme başına ortalama kredi 50.000 lira...Açıkçası merak ediyorum 50.000 lira ile hangi işletme işini büyütüp üretimini artırabilir?"
Siyasi yöneticilerin bankalara aba altından sopa göstererek, "fazla uzatmadan incelemeden verin krediyi yoksa...." dedikleri ekonomiye can suyu olarak ilan ettikleri milyarlarca liralık kredi sonuçta çarçur edilecek...
Bunun faturası ise sonuçta gene bize çıkacak.
Bu konuda bugün bir yazar soruyor:
Makro ekonomi düzelmezse bu krediler ne olacak?
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...lacak-40411241
EUR/USD paritesi 1,10 lardan dönerse, bunu da dikkate almak lazım.
Jackieâ€
@JackieTheTrader
More US Dollar Index weakness is why we slightly prefer $USDTRY bearish option 2. $USDTRY rise 3.5852-3.6618 is unclear (chart tomorrow).
UBS yıl sonunda dolar/TL'nin 4 olacağını öngörüyor
UBS analisti Gyorgy Kovacs Türk Lirası'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk Lirası'nın Merkez Bankası'nın sıkılaşitırma adımlarıyla toparlandığına dikkat çeken Kovacs, "Makro trendlerde - özellikle enflasyondaki yükseliş ve ödemeler dengesi konusunda- bazı endişelerimiz hala geçerli." değerlendirmesini yaptı.
Bankaya göre Dolar/TL , sene sonunda kısa vadeli portföy akımları ve ödemeler dengesi açığına yönelik baskıların da etkisiyle 4 seviyesine yükselecek. Bankaya göre enflasyon Mayıs ayında %12 civarına yükselecek ve yılın 2. yarısında kademeli olarak düşecek.
Kovacs "Referandum tarihine yaklaştıkça piyasaların sonucun siyasi ve politik etkilerine odaklanması muhtemel" ifadelerini kullandı.
Dolar/TL bugün yükseliş ve düşüş arasında gidip geliyor. Erken saatlerde 3.65'lere yükselen kur saat 10:59'da 3.6430'dan işlem gördü. Önceki 3 gün 28 baz puan yükselen 10 yıllık tahvil faizi ise 5 baz puan düşerek %11 oldu.
YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgisi ve yorumlar Kişiseldir. Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Umarım doğru bilir bu sefer çünkü ben de uzun zamandır o 1.10'un gelmesini bekliyorum eur/usd paritesinde.
Yer İmleri