Argentina could hike interest rate to 75% this month, source says
https://www.reuters.com/markets/us/a...ys-2022-09-01/
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Argentina could hike interest rate to 75% this month, source says
https://www.reuters.com/markets/us/a...ys-2022-09-01/
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
aksine dünyada dolar kıtlığı var, finans sistemi collateral denilen teminat sistemine dayanır
eurodollar denilen piyasa bu yüzden ortaya çıkmıştır, amerikanın basmadığı ama yerel para ödenerek alınan döviz
altının bunu karşılayacak büyüklüğü olmadığı gibi fiziksel olarak her daim likit bir enstrüman değil, kuyumcuların bugün altın almıyoruz dediğini çok duymuşsunuzdur..
Coin konusunda genel anlamda katılıyorum tabi de, bu konu coin konusu değil.
Merdiven altı 'yasaklanan' FX dolandırıcılığının tıpkısının aynısı....o da 90 larda henüz takasbank yokken borsa aracı kurumlarının yaptığının tıpkısının aynısı...
Havuz var...işlemler sanal...yatırılan parayı kendileri çeviriyor, veya çok kamikaze işlem yapıldığı gözlemleniyorsa bu gidişle bu 1 aya kalmaz patlar teşhisi konduktan sonra o kişiye ait hiç bir işlem sisteme iletilmiyor, zaten doğal yollardan kendini sıfırlıyor, parası direk kuruma kalıyor v.s. ,v.s...
Diğer, gerçek fiyat bilgilerinin sistem takibindeki programa yansıtılmaması, kasıtlı olarak stop patlatmalar, efenim teknik arıza olmuş emir sisteme iletilmemiş zamazigolarına hiç girmedim bakın..
Denetlenmeleri lazım, ki bu devirde hem fiziken hem de online bu denetleme olmalı çünkü her şey çok hızlı, alınan şey alınmış mı, bağlı oldukları piyasada karşılığı var mı, veya fiziken varlık kendi harddisklerinde var mı, işlem saatleri doğru mu, kayma araya girme var mı, yetkilendirme meseleleri, yani bu firmanın sahibi bütün müşterilerin kripto varlığını indirip yanına alıp veya internet üzerinde bir yere kendi adına yükleyip tabanwaya binebiliyor mu bu işler bu kadar kolay mı, atla deve değil, hep aynı tezgah işte, bir kurum bunu kontrol altına almalı.
Bir diğer çözüm de uluslararası güvenilir denetlenen kurumlar, platformlar ülke içinde serbest bırakılmalı, hem forex hem kripto için. Çıkaracaksın kanunu, çağıracaksın bunları, yapacaksın hem bunların bağlı olduğu ülke ve kurumlarla hem de bunlarla anlaşmaları, salacaksın. Daha o günlere çok var, illa bir aracı kurum bir banka bunu araya girmek suretiyle yapacak, bir dünya komisyon alacak, bir dünya sorun dayatacak v.s v.s.
Bizim mesela aracı kurumların bize sağladığı hizmet tam olarak ne? BİST kendisi server işletse, herkesin o server üzerinde sanal işletim sistemi olsa uzaktan bağlansak, al deyince alsa sat deyince satsa, biz kapatsak da bilgisayarı o ve emirlerimiz hep açık kalsa, kripto piyasalarınınki gibi, basit kullanışlı 'herkes için aynı kapsamda ve hızda' programlar olsa olmaz mı? Olur bal gibi de, bir aracı kurum var, bir data sağlayıcı var, sana yerel bilgisayar, öbürüne server hizmeti....titanizme bağladım gene, benim portföyümle KY nın portföyü bir mi? (Aysun Abla söylemi)![]()
Adamlar dunyalari kaybetmis, tek yol mahkemeye gitmek diye dusunulsede, bu yola giren hak sahiplerinin varliklari bu yol uzerinde bekleyen cakallara gidiyor. Danismanlara, bakana filan.
SBK'ya yurt disina kac dediklerinde bu 45 Milyonu da takipten vazgec demediler mi ?
Eskiya bu kadar gucluyken, bu soygunu durdurmaya yonelik hangi gayret basarili olacak ?
17/25 de yakalanan paralar, islemis faizi ile hirsiza iade edildi, hatta biri buyukelci yapilmadi mi ?
Aslinda herkes sorunun kim oldugunu iyi biliyor.
Ama korkuyor, kislari Silivri cok soguk oluyormus.
Son Dakika: Sedat Peker'in rüşvet iddialarında ismi geçen Ünsal Ban hakkında tutuklama kararı
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'rüşvet ağı' iddialarında ismi geçen Ünsal Ban hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...Slider%20Haber
Erdoğan: "Yunanistan, İzmir'i unutma ileri gidersen bedeli ağır olur".
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Arkadaşlar, dün sabah Encardım ile TEB atm'sine gidip 4000TL yatırmak istedim. (1 ay içerisinde 3 işlem ücretsiz yapılabiliyor) Parayı aldı, sonra teknik arıza deyip kartı iade etti, parayı yuttu, ekrana da 0850 ile başlayan bir numara yazıp, bu numarayı arayın dedi.
Ben numarayı aradım, Teb yetkilis çıktı, olayı anlattım, enpara (finansbank) müşterisi olduğumu öğrenince enparayı aramalısınız dedi. Enpara çözüm merkezine yazdım hemen, kayıt oluşturup en kısa sürede döneceğiz, sizin atm başında beklemenize gerek yok dediler.
Sonra bu sabah aradım, daha inceleme başlatmadık diye cevap verip, inceleme biter bitmez size haber vereceğiz yazdılar.
Daha önce başına bu tür para yutma olayı gelen arkadaş var mı acaba? Kaç günde çözülüyor, atm önünde parayı da saymıştım, herhalde atm kamerası çekmiştir, umarım bir sorun çıkmaz. Başına gelen, bilgisi olan varsa, haber verirse sevinirim...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri