Sayfa 231/1011 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331731 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 1,841 - 1,848 arası.

Konu: Viop XLVI

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Yanlış

1999 baharında kimse zirve DEMİYORDU..
    Tam tersine Terör başı yakalanmış idi..
    Teröre akacak para artık ekonomiye akacak deniyordu..
    Herkes çok iyimser idi..
    Hemen herkes borsada yükseliş bekliyordu..

Doğru..

Şu an bazı hisselerde balon fiyat yok..
    Ama bazılarında var..
    Ama kimse ilgilenmiyor bu 2 sinin arasındaki fark ile..
    Hatta balon hisseler daha fazla talep görüyor..
    apo şubat ortası yakalandı, ve ralli başladı, 3 ay sonra bazıları -yeter bu kadar deyip kar almaya başladı.. bahsettiklerim, senin gibi aldım 50 lot unuttum" tarzı küçük oyuncular değil, tahta yapan yüklü krediye girebilen oyuncular, yani senin bilmen mümkün değil zaten bu kar realize edenleri.. tabii, sattılar ama sonra tekrar girdiler mala, açık yapmaya kalkan anahtarı bıraktı

bizim burdaki bugünün viopçularına benzer bi arkadaş vardı, küçük kademeye büyük kaldıraçla oynamaya bayılan bi arkadaş, kendisi eylül-ekim aylarında nettur tahtasında 1450- 1550 aralığında bütün sermayesini kaybetmişti.. yani bu yüzde 6-7 marj içinde mal alıp aşağı vermek yada açığa satıp yukarda kapatmak suretiyle sıfırladı.. oysa hiç işi bilmeyen en andavallı tip bile alıp tuttuğu az bi hisse pozisyonuyla ocak zirvesi itibariyle araba parası kazanmıştı

2.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    apo şubat ortası yakalandı, ve ralli başladı, 3 ay sonra bazıları -yeter bu kadar deyip kar almaya başladı.. bahsettiklerim, senin gibi aldım 50 lot unuttum" tarzı küçük oyuncular değil, tahta yapan yüklü krediye girebilen oyuncular, yani senin bilmen mümkün değil zaten bu kar realize edenleri.. tabii, sattılar ama sonra tekrar girdiler mala, açık yapmaya kalkan anahtarı bıraktı

bizim burdaki bugünün viopçularına benzer bi arkadaş vardı, küçük kademeye büyük kaldıraçla oynamaya bayılan bi arkadaş, kendisi eylül-ekim aylarında nettur tahtasında 1450- 1550 aralığında bütün sermayesini kaybetmişti.. yani bu yüzde 6-7 marj içinde mal alıp aşağı vermek yada açığa satıp yukarda kapatmak suretiyle sıfırladı.. oysa hiç işi bilmeyen en andavallı tip bile alıp tuttuğu az bi hisse pozisyonuyla ocak zirvesi itibariyle araba parası kazanmıştı
    Tam tersine büyük oyuncular mallanmaya başlamış idi 1999 baharında..
    Arkadaş doğru yazmış..
    APO yakalanmış doğan basını AB AB AB diye slogana tıyo en geç 2005 de üyeyiz diyordu..
    Bir çok şirketin PD şerefiyesi bile etmez up up up modunda idi herkes..
    Deprem biraz keyif kaçırdı ama dip malda oldukları için V şeklinde indik çıktık
    Beton cuları tavan serilerine kaldırdılar..
    2. depremi zaten umursamadık bile..

2000 nisan ayında tamam bu kadar dediler..

3.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    ben 99 hareketine benzetiyorum kalıp olarak, şu an o zamanki 4-5 bin endeks bölgesindeyiz, endeks 4000 geçtiğinde 99 bahar aylarıydı nisan-mayıs falan, çoğu oyuncu zirvenin görüldüğüne inanıyordu, 2 sene evvel asya krizinin yansıması olan bi düşüş yaşanmış, bi sene evvelki rusya krizi bağlantılı çöküş ise daha sertti, yani düşüşler henüz tazeydi hafızalarda, 3 kat yükselmiş borsa zaten haddinden fazla yükselmişti

oysa endeks o yükselmiş seviyelerin üstüne x5 yazdı, 5 kat daha gitti, düşmeye başladığında balon patlamıştı.. bugün de 4-5 kat daha yaparsa, ben de balon teşhisi koyarım, ama bugünkü değerleme henüz "ucuz" safhasında, balona çoook var daha
    Benim söylemek istediğimi daha net ifade etmişiniz. Benim benzemiyor dediğim nokta şu; bugün gelinen noktada 5000 endeks ile 99 zirvesi olan 20.000 endeksi aynı kefeye koyarak birbirine benzetmek. Ayrıca 1999 nere 2022 nere, şu anda her şey farklı oyun her dönem kendi içindeki kurallarla oynanır. Borsanın geçmiş kurallarına ve istatistiklerine göre şu anda oyun kurmanın doğru olmadığına inanıyorum.

4. aldığın kağıt gidiyor ... buda insanı tedirgin ediyor ..ama yapacak bişey yok ... eregl karsn sokm oyak prkab vakbn ekledim sabahki realizelerin yerine ....kafam bi milyon oldu. portfoy çok çeşitli buda kontrolu zorlaştırıyor.. ben 99 rallisini tam yaşamadım 2003 2004 falan aktif girişim ... 11 hisse oldu .. tcell vedalaştım ... kaldı 10 hisse ..
    Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024

5. 5600 da geçti...
    6000 bu hafta 7500 ne zaman olur....

562.200 az short

7. Bir süredir borsada benim tespit ettiğim oyun kurallarından birisi; sert düzeltmelerden sonra aşağıda asla oyalanmıyor, çıkarken de çok sert çıkıyor, burada amaç yeni giriş için fırsat kollayanlara ve üstten satıp alttan almaya çalışanlara mal aldırmamak. Bence bu durum insan psikolojisini hedef aldığı için başarıya da ulaşıyor..

8.  Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Shortlamayın şakın arkadeşler
    Shortlanacak durum yok ortada
    Batırırlar allah korusun
    90 derece dik açıyla girer
     Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Kapanışa kadar alır
    Ardından Pazartesi artı GAP yapıştırır
    Ondan sonra batırırlar

Dikkat dikkat batma ihtimali çok yüksek yine
    dikkat dikkat die cuma uyarmıştım arkadeşler

90 derece dik açıyla girene girmiştir die düşünüyorum